GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΦΩΤΟ – Μαρκόπουλος: «Τα επερχόμενα μέτρα οδηγούν σε εξαθλίωση το δικαστικό σώμα»

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος και η υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης, ...


Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος και η υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, επισκέφθηκαν σήμερα τον Άρειο Πάγο και με την παρουσία τους στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας του δικαστικού κλάδου, στήριξαν τα αιτήματά τους.
Ο κ. Μαρκόπουλος σε δηλώσεις του προς τους προέδρους, δικαστών , εισαγγελέων, Ελεγκτικού Συνεδρίου, ξεκαθάρισε ότι τα επερχόμενα μέτρα οδηγούν στην εξαθλίωση το Δικαστικό Σώμα και σε υπονόμευση την αποστολή του.
«Αν η κυβέρνηση στήριζε ουσιαστικά το έργο της Δικαιοσύνης και ειδικότερα των οικονομικών εισαγγελέων, τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, «είναι βέβαιο ότι τα έσοδα του κράτους θα ήταν μεγαλύτερα από ότι επιτυγχάνουν οι άδικες περικοπές των μισθών του Δικαστικού Σώματος.
Αντίθετα, η τρικομματική κυβέρνηση φαίνεται πως επιθυμεί να μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της συγκάλυψης των οικονομικών εγκλημάτων και της εξαθλίωσης του Δικαστικού Σώματος.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το βάρος των ευθυνών του. Είναι συνένοχος ακόμα και αν θέλει να φαίνεται τεχνικά απών».

4 σχόλια

  1. ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΜΟΙΒΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ
    ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΝΑ ΑΜΟΙΦΘΟΥΝ
    ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εσυ απο πανω να μη λες κουταμαρες,καμια 500αρια δικαστες χρειαζονται μηνυση που να στοιχιζει 10ρικο κι οχι 200αρικο κι επανοδο σε παλιες προ του 1990 δικονομικες διαδικασιες αν ξερεις βεβαια απο δικαιοσυνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρχισαν τα… όργανα στον ΣΕΓΑΣ

    04/09/2012,

    Τυπικά η προεκλογική περίοδος δεν έχει ξεκινήσει ακόμη στοv ΣΕΓΑΣ. Το «θερμόμετρο» όμως έχει αρχίσει να ανεβαίνει.

    Στη συνεδρίαση της Τετάρτης το ΔΣ της ομοσπονδίας στίβου αναμένεται να προκηρύξει τις αρχαιρεσίες. Ηδη όμως φαίνεται πως τις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν θα λείπει η ηρεμία, αφού ήδη έγιναν οι πρώτες κινήσεις για μηνύσεις.

    Με επιστολή της προς τον Γιάννη Ιωαννίδη και την γ.γ.Α. Κυριακή Γιαννακίδου, η Ενωση Δυνάμεων Αθλητικών Συνεργασιών αφήνει αιχμές για κακοδιαχείριση στα οικονομικά από τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ.

    «Πρέπει να ελεγχθούν πού πήγαν τα χρήματα σύμφωνα με το νόμο 4022/11, περί διαφθοράς στο δημόσιο τομέα και το Νόμο 3849/2010» αλλά και «Να ελεχθούν τα οικονομικά του ΣΕΓΑΣ από το 2008 έως σήμερα και να προκηρυχθούν εκλογές, όπου θα απαλλάξουν το ΣΕΓΑΣ από καταπατητές και σφετεριστές της ιστορίας του», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του ΠΑΣ Πρωτέας Αλεξ/λης, Χρήστος Κοντοστάθης ως εκπρόσωπος της Ε.Δ.Α.Σ.

    Αν και τον τελευταίο καιρό ο Βασίλης Σεβαστής έχει δεχθεί αρκετή κριτική και από την Ανανεωτική Κίνηση Στίβου, που αναμένεται να μετάσχει στο ενιαίο ψηφοδέλτιο των εκλογών, η επιστολή της Ε.Δ.Α.Σ φαίνεται πως ήταν εκείνη που ξεχείλισε το ποτήρι. Ετσι ειδοποιήθηκαν ήδη οι δικηγόροι της ομοσπονδίας προκειμένου να ασκηθεί μήνυση. «Είναι συκοφαντική δυσφήμιση. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό», είπε ο Σεβαστής.

    Ρούλα Βλασσοπούλου


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @6.24
    ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση