GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κι όμως, κάποιοι βλέπουν τέλος στη λιτότητα...

«Η Ευρώπη σκέφτεται να βάλει τέλος στη δικτατορία της λιτότητας» είναι ο τίτλος άρθρου στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», στο οποίο αναφέρετα...

«Η Ευρώπη σκέφτεται να βάλει τέλος στη δικτατορία της λιτότητας» είναι ο τίτλος άρθρου στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», στο οποίο αναφέρεται πως η λιτότητα σε πολλές δοκιμαζόμενες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα είναι πιθανό τον άλλο μήνα να φτάσει στο τέλος της.
«Τελειώνουμε με τη λιτότητα στην Ευρώπη;», είναι το ερώτημα που θέτει το συντάκτης και τονίζει: «Μετά την Ισπανία, την Πορτογαλία και πιθανόν την Ελλάδα τον Οκτώβριο, η μια μετά την άλλη, οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση καλούνται από την Ευρωζώνη να ελαφρύνουν τα μέτρα λιτότητας».
Στο άρθρο αναφέρεται πως στη συνάντησή τους στη Λευκωσία οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία για ένα χρόνο παράταση στην κυβέρνηση της Πορτογαλίας προκειμένου το έλλειμμα να επιστρέψει στο 3% του ΑΕΠ το 2014 και όχι το 2013.
Η εφημερίδα σημειώνει πως η ελάφρυνση των μέτρων λιτότητας στην ΕΕ δεν συνάδει με τις απόψεις της καγκελαρίου της Γερμανίας που επέμενε στην πολιτική των περικοπών ως μόνο δρόμο για τη μείωση των χρεών.  «Και η Μέρκελ, όμως, από τότε που ανέβηκαν στην εξουσία ο Μάριο Μόντι και ο Φρανσουά Ολάντ έδωσε μια ευκαιρία στην ανάπτυξη», αναφέρει η Monde.
Το άρθρο προσθέτει πως στο Eurogroup της Λευκωσίας η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ διατύπωσε την πρόταση «να δοθεί χρόνος» στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση