GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεσσαλονίκης Άνθιμος: Είναι φανερές οι τάσεις για την αποδυνάμωση της Ελληνορθοδόξου Ελλάδος...

Επιστολή για τη «μισθοδοσία του Εφημεριακού Κλήρου» απέστειλε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τη ΔΙΣ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ζητ...

Επιστολή για τη «μισθοδοσία του Εφημεριακού Κλήρου» απέστειλε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τη ΔΙΣ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ζητώντας συντονισμό δράσης για το εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα με ποικίλες προεκτάσεις. Ο Μητροπολίτης Άνθιμος υπερασπίζεται τη μισθοδοσία του εφημεριακού κλήρου και στηλιτεύει τις επιθέσεις κατά της Εκκλησίας.
Ακολουθεί η επιστολή του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου:
Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι,
Έστω και την τελευταία ώρα, κατά την οποία ρυθμίζονται υπό της Κυβερνήσεως τα της μισθοδοσίας όλων των τάξεων των Ελλήνων Πολιτών, των μισθοδοτουμένων υπό του Δημοσίου, με τάσεις περαιτέρω μειώσεως των αποδοχών, επικαλούμαι την παρέμβασή Σας, για να προλάβωμε ο,τι είναι δυνατόν για τον εφημεριακό Κλήρο. Εάν έχετε διασφαλίσει το θέμα, παρακαλώ να αγνοήσετε την παρούσαν μου. Δυστυχώς, κατά την περίοδο του μηνός Αυγούστου το «κλείσιμο» των Γραφείων της Ιεράς Συνόδου, πρωτόγνωρο σφάλμα κατά την άποψή μου, δεν επέτρεψε να ενημερωθούμε και να συντονισθούμε για ενέργειες σ’ αυτό το επίκαιρο και επίμαχο θέμα του Εφημεριακού Κλήρου.
Από την πλευρά των επιτιθεμένων ξεχωρίζομε το δημοσίευμα της Εφημερίδος «Η Αξία» της 18/8/2012 με τον ανίερο τίτλο «200 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ‘ΚΥΡ’ΕΛΕΗΣΟΝ’»! με σκληρή ορολογία, αυθαίρετη σκέψη και επιθετικότητα, ο συντάκτης της έρευνας κ. Δημ. Θ. Αλεξόπουλος επεστράτευσε πλήθος εκτιμήσεων και πληροφοριών, για να αποδείξη ότι είναι ξεκαθαρισμένες οι προθέσεις των αρμοδίων οικονομικών παραγόντων, σχετικώς με την μείωση των αποδοχών των Εφημερίων, ως επακόλουθο και της αμφισβητήσεως του προσφερομένου υπ’ αυτών έργου. Και ιδού ένα επιχείρημα του συντάκτου με μαύρα στοιχεία. «Η απάντηση του Γενικού Λογιστηρίου με στοιχεία της 31ης Δεκεμβρίου 2010 ήταν αποκαλυπτική για το «πάρτι» στην Εκκλησία. Ενώ οι οργανικές θέσεις ιερέων στην Ελλάδα είναι περίπου 8.300, το υπουργείο διαπίστωσε μετά από σύντομη έρευνα ότι οι διορισμένοι κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι 10.368. Που ακριβώς ‘λειτουργούν’ οι 2000 πλεονάζοντες ιερείς ουδείς το ξέρει, παρότι όπως συνάγεται από την τότε ανακοίνωση, μισθοδοτούνται κανονικότατα». Η προκατάληψη της αυθαιρέτου δημοσιογραφίας και η αμέλεια των δικων μας εκκλησιαστικών υπηρεσιών άφησε μετέωρο αυτό το ψευδές επιχείρημα.
Ας πληροφορηθούν, λοιπόν, όλοι ότι οι 8.300 θέσεις είχαν καθορισθεί πριν από πενήντα περίπου χρόνια, όταν ο πληθυσμός της χώρας μας ήταν οκτώ (8) εκατομμύρια, ενώ σήμερα είναι 11 περίπου εκατομμύρια, και ότι η αστυφιλία εδημιούργησε την ανάγκη ιδρύσεως νέων Ενοριών μετά των αντιστοίχων Ναών για τις ανάγκες των Χριστιανών πλήθους νέων οικισμών στην Αθήνα και σε όλη την Αττική, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στην Πάτρα και σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ παρέμειναν σε λειτουργία και οι εγκαταλειφθείσες ενορίες για τις ανάγκες των κατοίκων που δεν υπέκυψαν στην αστυφιλία. Επί πλέον λυπούμεθα, διότι ωρισμένοι δημοσιογράφοι αγνοούν ότι η Εκκλησία της Ελλάδος, κατά την τελευταία εικοσαετία, μισθοδοτεί ένα μεγάλο αριθμό εφημερίων, κατά κανόνα θεολόγων, στις ορθόδοξες ενορίες των Μητροπόλεων ολοκλήρου της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αυστραλίας και αλλων χωρών, χάριν των ορθοδόξων Ελλήνων μεταναστών, οι οποίοι με τις ορθόδοξες ενορίες και την εκκλησιαστική ζωή, υποκαθιστούν την έντονη νοσταλγία τους για την κοινή Πατρίδα μας, την Ελλάδα. Η Ορθόδοξη Εκκλησία διατηρεί δια των ιερέων την ομοψυχία, την ενότητα, την γλώσσα και την φιλοπατρία αυτού του δυναμικού Ελλαδικού πληθυσμού της διασποράς.
Στην προμνησθείσα έρευνα επαναλαμβάνονται και τα γνωστά επιχειρήματα περί της εκκλησιαστικής περιουσίας, προκειμένου η Εκκλησία να αναλάβη η ίδια την ευθύνη της μισθοδοσίας του εφημεριακού Κλήρου, ενώ είναι γνωστο ότι η ελαχίστη περιουσία που έμεινε είναι δεσμευμένη από το Κράτος, το οποίο ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να αξιοποιήση ούτε την κρατική περιουσία. Οι υποστηρικτές της καταργήσεως εν συνόλω η εν μέρει της μισθοδοσίας του ιερού Κλήρου αγνοούν παντελώς την ευαισθησία της ιδιότητος κάθε κληρικού, ο οποίος δεν δύναται να ασκήση και ένα άλλο βοηθητικό επάγγελμα, λογω του σχήματός του, της περιβολής του και της ευθύνης του για την διαποίμανση των πιστών. Και ενώ έγινε τόσος θόρυβος για τους ενστόλους των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, και καλώς έγινε, ουδείς ωμίλησε για τους ενστόλους κληρικούς, οι οποίοι φέρουν την πλέον επιβαρυντική στολή μονίμως και μέχρι του θανάτου των, επειδή αυτά τα μαύρα ράσα είναι η μαρτυρία του Ιησού Χριστού στον κόσμο.
Επί πλέον ο έγγαμος ιερός Κλήρος είναι η τάξη των Ελλήνων πολιτών με τον υψηλότερο δείκτη πολυτεκνίας στην Ελλάδα. Αλλά πέραν αυτών ο ιερός ορθόδοξος Κλήρος είναι ο συνεκτικός αρμός της ελληνικής κοινωνίας για την εξασφάλιση της ειρηνικής συμβιώσεως των πολιτών και της πατροπαραδότου ελληνικής φιλοτιμίας με σκοπό την εθνική μας ακεραιότητα και αξιοπρέπεια. Τα αίματα των αρχιερέων και των ιερέων για την εθνική μας ελευθερία είναι ακόμη νωπά στις δέλτους της Ελληνικής ιστορίας για την ελευθερία των Ελλήνων. Ο διεθνής ορίζοντας είναι και πάλιν βαρύς για την πατρίδα μας. Οι τασεις είναι φανερές για την αποδυνάμωση της Ελληνορθοδόξου Ελλάδος.
Στώμεν καλώς αδελφοί! Σέρβος επίσκοπος μας είπε, με δάκρυα στα μάτια, για την περιπέτεια και την διάλυση της Σερβίας προ ολίγων ετών. «Τώρα είναι η σειρά σας», συμπλήρωσε. Και είναι αλήθεια, ότι η Ορθοδοξία μας εμποδίζει την εκπλήρωση των δολίων σχεδίων ξένων διεθνών κυριαρχικών και παγκοσμιοποιητικών κύκλων. Πρέπει να αντισταθούμε γενναία για την Ορθόδοξη Ελλάδα. Και όπως πάντοτε, πρώτοι στις επάλξεις οι Έλληνες ορθόδοξοι κληρικοί. Μην τους αποκαρδιώνετε, μην τους αδικείτε.
+ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος

9 σχόλια

  1. Άνθιμος: Ο Διάβολος μεταμορφωμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -Μπροστά η πατρίς-σημαία-πίσω ο Χριστός-θρησκεία..
    -Οικογένεια;
    -Δεν υπάρχει , χρειάζονται αρχίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φοβαται μην πεσει η πελατεια και του παρουν τα χρυσαφικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το λιλί που έχει κρεμασμένο μπροστά του κάβουρας είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοίτα φάτσα ο σαπιοκοιλιάς, σαν ξινισμένος κώλος είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ελληνοκρατης ο ανθιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χέστε τον καραφασίστα μωρέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και αυτόν τον πούστη, γαμώ τον Χριστό μου τον πληρώνουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι μαλάκες καθίστε στη καρέκλα σας και βρίστε. Νομίζετε πως ιδρώνει το αυτί αυτών βρωμερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση