GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διχογνωμία για τον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε σήμερα τα κράτη-μέλη να δηλώσουν αν θα ήθελαν να εφαρμόσουν τον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Η ...

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε σήμερα τα κράτη-μέλη να δηλώσουν αν θα ήθελαν να εφαρμόσουν τον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Η Γερμανία και η Γαλλία εκδήλωσαν ήδη το ενδιαφέρον τους.
Ωστόσο, οι επικριτές του μέτρου υποστηρίζουν ότι θα διώξει από την Ευρώπη αναγκαίες επενδύσεις, καθώς και ότι θα λειτουργήσει μόνον αν υιοθετηθεί παγκοσμίως. Κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατο να υλοποιηθεί, λόγω της αντίθεσης των ΗΠΑ, ενώ ούτε και όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. προτίθενται να το υιοθετήσουν.
Από την άλλη πλευρά, οι υποστηρικτές του φόρου Τόμπιν, επιθυμούν ο χρηματοπιστωτικός τομέας να καταβάλει μια εισφορά μέσω του φόρου αυτού, την ώρα που οι πολιτικές της βιομηχανίας θεωρούνται ευρέως η ρίζα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
«Ακόμη και αν εφαρμοστεί μεταξύ ενός πιο περιορισμένου αριθμού κρατών μελών, ο φόρος αυτός προσφέρει πραγματικά οφέλη», δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για θέματα Φορολογίας, Άλγκιρντας Σέμετα.
«Παροτρύνουμε τα υπόλοιπα κράτη μέλη που ενδιαφέρονται να υποβάλουν τα αιτήματά τους το ταχύτερο δυνατό», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση