GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κρίση φέρνει ανασχηματισμό στην κυβέρνηση Κάμερον

Αναμένεται συμμετοχή αρκετών νέων βουλευτών O βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σκοπεύει με τον ανασχηματισμό του να δείξει...

Αναμένεται συμμετοχή αρκετών νέων βουλευτών
O βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σκοπεύει με τον ανασχηματισμό του να δείξει τους Βρετανούς ότι κάνει τα πάντα την ανάκαμψη της οικονομίας. Michele Tantussi/Bloomberg
 
Την ώρα που η οικονομία λιμνάζει και μια σειρά από μεταστροφές πολιτικής έχουν κοστίσει στην κυβέρνηση συνασπισμού του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ετοιμάζεται αύριο να ανακοινώσει τα αποτελέσματ του πρώτου ριζικού ανασχηματισμού της κυβέρνησης του, μετά από δύο χρόνια στην εξουσία.
Βετεράνοι που έχουν πέσει σε δυσμένεια και υπουργοί μετρίων επιδόσεων αναμένεται να φύγουν και να αντικατασταθούν, από μία σειρά νεαρών βουλευτών τους οποίους θέλει να προωθήσει ο Κάμερον, ενώ ενδέχεται να επιστρέψει στα πράγματα και ο Ντέιβιντ Λόζ, ένα από τα εξέχοντα στελέχη των Ελευθεροδημοκρατών που είχε εγκαταλείψει το πόστο του λίγες μόνο εβδομάδες μετά την ανάληψη καθηκόντων εξαιτίας ενός σκανδάλου που αφορούσε τις βουλευτικές αποζημιώσεις.
Ο Κάμερον καλείται να αποφασίσει μεταξύ άλλων αν θα απομακρύνει τον φίλο του και στενότερο πολιτικό του σύμμαχο Τζορτζ Όζμπορν, ο οποίος διατηρεί το υπουργείο Οικονομικών.
Ο Όζμπορν έχει δεχτεί σημαντικές επιθέσεις για τον «κακοφτιαγμένο» προϋπολογισμό και για την αποτυχία ορισμένων κυβερνητικών πολιτικών να ανατρέψουν τις κακές προγνώσεις για τη βρετανική οικονομία. Έχει ήδη προειδοποιήσει τη χώρα ότι πιθανότατα θα χρειαστεί άλλα δύο χρόνια λιτότητας μετά τις προγραμματισμένες εθνικές εκλογές του 2015 – προοπτική που σίγουρα θα κάψει τις ελπίδες του κόμματος των Συντηρητικών να ανέλθει ξανά στην εξουσία.
Ανάμεσα σε εκείνους που αναμένεται να αντικατασταθούν είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης Κεν Κλαρκ, ο οποίος μπήκε για πρώτη φορά στο βρετανικό κοινοβούλιο το 1970 και υπηρέτησε για πρώτη φορά ως υπουργός πριν από 30 χρόνια. Ο 70χρονος πολιτικός έχει θυμώσει ορισμένους από τους συναδέλφους του με τον ευρωπαϊσμό του, ενώ πρόσφατα προκάλεσε σάλο όταν ισχυρίστηκε ότι ορισμένα είδη βιασμού είναι σοβαρότερα από κάποια άλλα.
Φόβοι ότι ενδέχεται να χάσει τη θέση εκφράζονται και για την 41χρονη Σαγίντα Ουάρσι, την πρώτη μουσουλμάνα που αποκτά υπουργική θέση στη Βρετανία.
Επίσης, παρά την επιτυχία με την οποία χειρίστηκε το του Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και ο υπουργός Πολιτισμού Τζέρεμι Χαντ φέρεται να ετοιμάζεται να χάσει τη θέση του εξαιτίας της κριτικής που δέχτηκε για τις στενές σχέσεις του με τον γιο του μεγιστάνα του Τύπου και ενόχου για υποκλοπές Ρούπερτ Μέρντοκ, Τζέιμς.
Την ίδια μοίρα αναμένεται να έχει και η υπουργός Μεταφορών Τζουστίν Γκρίνινγκ εάν ο Κάμερον αποφασίσει να ανατρέψει την ως τώρα κυβερνητική πολιτική και να επιτρέψει την οικοδόμηση ενός τρίτου διαδρόμου στο αεροδρόμιο του Χίθροου, δεδομένου ότι η Γκρίνινγκ αντιτασσόταν συνεχώς και με σθένος σε αυτό το σχέδιο.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση