GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Πορτογαλία πέτυχε την επιμήκυνση του προγράμματός της

Την αναθεώρηση των δημοσιονομικών της στόχων κατάφερε να επιτύχει η Πορτογαλία, καθώς δυσκολεύεται λόγω της ύφεσης να τηρήσει τις δε...

Την αναθεώρηση των δημοσιονομικών της στόχων κατάφερε να επιτύχει η Πορτογαλία, καθώς δυσκολεύεται λόγω της ύφεσης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών, Βίτορ Γκασπάρ, οι πιστωτές αποδέχθηκαν την πρόταση της Λισσαβώνας. «Ο στόχος για το δημοσιονομικό έλλειμμα περνάει στο 5% του ΑΕΠ για φέτος (έναντι 4,5%) και στο 4,5% το 2013 (έναντι 3%) και στη συνέχεια στο 2,5% το 2014», είπε ο……….
υπουργός Οικονομικών.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Τρόικα αναγνώρισε τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν γίνει και την πρόοδο που έχει σημειωθεί και για αυτόν τον λόγο ενέκρινε την χορήγηση περισσοτέρου χρόνου προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για μείωση του ελλείμματος.
Παράλληλα ο Βίτορ Γκασπάρ παρουσίασε και το αποτέλεσμα της πέμπτης αξιολόγησης της Πορτογαλίας από τους πιστωτές της όσον αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που της ζητήθηκαν σε αντάλλαγμα για το δάνειο που της χορηγήθηκε το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση