Οι Τουρκοκύπριοι τον χρησιμοποιούν για να προκαλέσουν Φωτογραφία αρχείου Αφορμή βρήκαν (και πάλι) οι Τουρκοκύπριοι, να προκ...
Οι Τουρκοκύπριοι τον χρησιμοποιούν για να προκαλέσουν
Φωτογραφία αρχείου
Αφορμή βρήκαν (και πάλι) οι Τουρκοκύπριοι, να προκαλέσουν και να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος τους, το οποίο να σημειωθεί το αναγνωρίζει (και το τρέφει οικονομικά) μόνον η Τουρκία.
Σε δηλώσεις του ο λεγόμενος «πρόεδρος» της τουρκοκυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, κάλεσε την Φενερμπαχτσέ να μην έλθει στην Κύπρο, μέσω του διεθνούς αεροδρομίου της Λάρνακας, αλλά μέσω του κατεχόμενου αεροδρομίου της Τύμπου (που επίσης δεν αναγνωρίζεται από κανέναν).
Δήλωσε μάλιστα ότι «εάν ο νότος δεν χορηγήσει άδεια στην ομάδα να εισέλθει» (σ.σ. εννοεί στις ελεύθερες περιοχές), τότε «θα είναι η καλύτερη ευκαιρία για να δείξει η Τουρκία στον υπόλοιπο κόσμο ότι το κράτος των Τουρκοκυπρίων, ζει υπό εμπάργκο».
Αυτή τη φορά βρήκαν ως όχημα την τουρκική ποδοσφαιρική ομάδα Φενερμπαχτσέ, η οποία έχει κληρωθεί να παίξει με την πρωταθλήτρια της Κύπρου ΑΕΛ, στο Γιουρόπα Λινγκ.
Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 25 Οκτωβρίου στη Λευκωσία και οι Τουρκοκύπριοι άρχισαν τις προκλήσεις τους. Σε δηλώσεις του ο λεγόμενος «πρόεδρος» της τουρκοκυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, κάλεσε την Φενερμπαχτσέ να μην έλθει στην Κύπρο, μέσω του διεθνούς αεροδρομίου της Λάρνακας, αλλά μέσω του κατεχόμενου αεροδρομίου της Τύμπου (που επίσης δεν αναγνωρίζεται από κανέναν).
Δήλωσε μάλιστα ότι «εάν ο νότος δεν χορηγήσει άδεια στην ομάδα να εισέλθει» (σ.σ. εννοεί στις ελεύθερες περιοχές), τότε «θα είναι η καλύτερη ευκαιρία για να δείξει η Τουρκία στον υπόλοιπο κόσμο ότι το κράτος των Τουρκοκυπρίων, ζει υπό εμπάργκο».
Ο αγώνας Φενέρ με την ΑΕΛ στο στάδιο του ΓΣΠ στη Λευκωσία προκαλεί και άλλα πολιτικά προβλήματα. Ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφιας, προσκάλεσε τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων κ. Ερογλου να παρακολουθήσουν μαζί τον αγώνα. Ο λεγόμενος όμως «υπουργός» Εξωτερικών των κατεχόμενων ισχυρίσθηκε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας με την πρόσκλησή του αυτή, συμπεριφέρθηκε στον «εκλεγμένο Πρόεδρο», όπως αποκαλεί τον κ. Ερογλου, ως ένα απλό πολίτη.
Και ενώ οι Τουρκοκύπριοι ασχολούνται σε ποιο αεροδρόμιο θα προσγειωθεί η τουρκική ποδοσφαρική ομάδα Φενέρ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι, είπε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι ενταξιακές διαδικασίες με την Τουρκία είναι επί του παρόντος νεκρές. Και αυτό, είπε, είναι αποτέλεσμα των διαφορών της Τουρκίας με την Κυπριακή Δημοκρατία.
Εξέφρασε ωστόσο την ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι επαφές ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, και δήλωσε ότι θα επισκεφθεί την Αγκυρα στις αρχές του 2013, μετά δηλαδή την λήξη της κυπριακής προεδρίας.
Εξέφρασε ωστόσο την ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι επαφές ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, και δήλωσε ότι θα επισκεφθεί την Αγκυρα στις αρχές του 2013, μετά δηλαδή την λήξη της κυπριακής προεδρίας.
Το πάγωμα των τουρκικών ενταξιακών διαδικασιών ήταν επιλογή της Αγκυρας εφόσον δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, απαντά η Λευκωσία.
Σχόλια αναγνωστών (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση