GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρόμπα έγινε ο Μουσουρούλης...

Αποσύρθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα από τον υπουργό Ναυτιλίας. Κ. Μουσουρούλη η τροπολογία που αφορά το τέλος πλεύσης και παραμονής των σ...

Αποσύρθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα από τον υπουργό Ναυτιλίας. Κ. Μουσουρούλη η τροπολογία που αφορά το τέλος πλεύσης και παραμονής των σκαφών αναψυχής και αντικαθιστά τον υφιστάμενο ειδικό φόρο. Ο υπουργός δέχθηκε τις επικρίσεις όχι μόνον της αντιπολίτευσης, αλλά και της συμπολίτευσης για την κατάθεση τροπολογιών που δεν έχουν σχέση με το συζητούμενο νομοσχέδιο περί περιστολής των δημοσίων δαπανών. Ωστόσο, ο κ. Μουσουρούλης δεν φαίνεται να κάνει πίσω σε άλλη τροπολογία (περίπου 500 σελίδων) που κατατέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο και αφορά τα σχέδια ανάπτυξης των λιμένων της χώρας.
Αν και επέμεινε για την ορθότητα της ρύθμισης με την οποία θεσπίζεται τέλος παραμονής και πλόων για τα μηχανοκίνητα ιδιωτικά πλοία αναψυχής που υπερβαίνουν σε μήκος τα 12 μέτρα και για τα άνω των 15 μέτρων ιστιοφόρα (εξαιρούνται του τέλους τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής, ανεξαρτήτως ολικού μήκους, τα μηχανοκίνητα ιδιωτικά σκάφη με μήκος μέχρι 12 μέτρα και τα ευρωπαϊκά ιστιοφόρα μήκους έως 15 μέτρων), ο κ. Μουσουρούλης τόνισε ότι την αποσύρει καθώς η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνόδευε την τροπολογία, δεν ήταν ποσοτικοποιημένη. Όπως δήλωσε μάλιστα αυτός ήταν και ο μόνος λόγος που έκανε πίσω, καθώς επέμεινε ότι «είναι η σωστή ρύθμιση».
Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Επ. Μαριάς, έκαναν λόγο για «άτακτη οπισθοχώρηση» της κυβέρνησης. Νωρίτερα ο κ. Λαφαζάνης είχε κατηγορήσει για άλλη μια φορά την κυβέρνηση ότι «σε άσχετο νομοσχέδιο κατατίθενται άσχετες τροπολογίες κάτι που συνιστά παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος». Αναφερθείς στην τροπολογία για τα λιμάνια είπε: «Φέρνετε ως τροπολογία 485 σελίδες παρανομίας. Ποιος θα τις διαβάσει; Να τηρήσετε τον Κανονισμό και να αποσύρετε αυτές τις διατάξεις. Εμείς αρνούμαστε να συμπράξουμε σε αυτή την εκτροπή και σε αυτό το πραξικόπημα».
Ωστόσο, δριμεία κριτική άσκησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ  Ν. Τσούκαλης, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν η Βουλή να επικυρώνει συλλήβδην δίχως να αξιολογεί το περιεχόμενο τροπολογιών και ζήτησε την απόσυρση τους, καλώντας τον υπουργό να δώσει «πειστικές απαντήσεις».
Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ  Μ. Βορίδης, εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς την πρακτική της κυβέρνησης με την κατάθεση άσχετων τροπολογιών απευθύνοντας μάλιστα έκκληση να επιδεικνύεται σχετική προσοχή. «Υπάρχουν πράγματι κατεπείγοντα ζητήματα και έρχεται να νομοθετήσει η Βουλή. Θερμή παράκληση αυτή η διαδικασία κατάθεσης τροπολογιών εκτός της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής να ακολουθείται μόνον όταν υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη», σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Η Κ.Ο. θέλει να το στηρίξει, αλλά θέλουμε να χρησιμοποιείται αυτή δυνατότητα με φειδώ», είπε στον υπουργό Ναυτιλίας.
Τέλος, εκ μέρους του ΚΚΕ ο  Σπ. Χαλβατζής ζήτησε την απόσυρση των επίμαχων τροπολογιών.
Απαντώντας ο κ. Μουσουρούλης στις επικρίσεις περί του κατεπείγοντος ή μη χαρακτήρα των εν λόγω ρυθμίσεων, υπογράμμισε ότι «στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα δεν βρίσκω κανένα θέμα που έχει σχέση με την ανάπτυξη και την απασχόληση που να μην έχει επείγοντα χαρακτήρα». Ενώ αναφερθείς στην τροπολογία που αφορά στο τέλος πλεύσης και παραμονής των σκαφών αναψυχής, δήλωσε ότι «σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτό να αντικατασταθούν όλοι οι υφιστάμενοι φόροι βάσει των διεθνών δεδομένων, θα εξετάσουμε τη δυνατότητα να την αποσύρουμε». Τελικώς, οδηγήθηκε αργότερα στην απόσυρση της επίμαχης ρύθμισης για να την ξαναφέρει, όπως είπε, αργότερα.

5 σχόλια

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΕΣ ΣΑΣ ΒΔΕΛΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ
    ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ,ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
    ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑ
    ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΑ ΚΤΗΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά σας κάνουν, αυτούς αξίζετε αυτούς έχετε σεις οι παπαρολόγοι του διαδικτύου ΔΕΝ ΕΊΔΑ ΚΑΝΈΝΑ ΑΠΌ ΔΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΠΈΦΤΕΙ ΝΕΚΡΟΣ ΜΟΝΌ ΚΆΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΆΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΎΝ ΣΑΝ ΤΟΥ ΗΛΊΘΙΟΥΣ , ΣΚΑΤΆ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΟΥΣ , ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΠΑΊΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΈΝΑ ΔΥΟ ΜΑΖΊ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΓΆΛΟ ΤΑΞΊΔΙ; ..

    ΚΑΙ ΌΛΟ ΜΠΑΊΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΜΙΞΟΚΛΑΊΓΕΣΤΑΙ..

    ΣΚΑΣΤΈ ΛΟΙΠΏΝ ΗΛΊΘΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΆΤΕ


    ΕΓΏ ΕΊΜΑΙ ΣΤΗΝ Ο.Π.Λ.Α ξέρετε τι είναι η Ο.Π.Λ.Α ; στην Σιέρα Μαεστρα από 80 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ξεκίνησε η επανάσταση , ΔΕΝ θα είναι εύκολος ο δρόμος για να γυρίσει ο ΗΛΙΟΣ ΤΩΡΑ έτσι που τα κάνανε θέλει ΑΊΜΑ πολύ ,ΓΙΑΤΙ είναι το φασισταριο από την μια, οι αριστεροί της πλακάς από την άλλη , το καπετανάτα του κάθε επαγγέλματος και οργανισμού από την παρά-άλλη (βλεπε δικαστές, αστυνομικούς, γιατρούς, στρατιωτικούς, δημοσίους υπαλλήλους που δεν πάτησαν ποτέ σε υπηρεσία , κλέφτες πολίτες που έκλεβαν την θέση κάποιου γιατί είχε τον Κεφαλογιαννη - Βενιζέλο- Τραγακη -Λοβέρδος - Παπαρηγα - Τσιπρα, Μπαρπαρουση, κολλητό) Νομίζεις ότι δεν τους ξέρομε; ουυυ

    Υπάρχουν και τίμιοι άνθρωποι από αυτούς τους χώρους και επαγγέλματα αλλά αν θα πήγαινες κόντρα σε αυτούς σε διαλουσαν σε κατασπάραζαν ..

    Η ΏΡΑ ΠΛΗΣΙΆΖΕΙ για να εφαρμόσουμε τα ισοδύναμα και την ισοπολιτεία, το ξέρουν και το ξέρουμε , γι' αυτό και δεν ΘΑ αγοράσει κανείς πούστης τίποτα γιατί θα γίνει κατασχέσει υπέρ του ΛΑΟΎ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ...

    Πηγαίνετε σαν τα πρόβατα που είστε να κλαίτε έξω από την βουλή μεθαύριο ,ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΊΠΟΤΑ ΝΑ ΜΕ ΧΈΣΕΤΕ ... Απλώς θέλουν να βγάλουν τον ατμό από την χύτρα για να μην σκάσει ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ =ΖΩΑ= ΠΡΟΒΑΤΑ=ΜΠΕΕΕΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΚΤΑΚΤΟ!!! Απειλεί με Κίνημα ο πορτογαλικός Στρατός!


    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οδηγείται η Πορτογαλία καθώς για πρώτη φορά μετά την "επανάσταση των γαρυφάλλων" οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας απειλούν με Κίνημα και επέμβαση στην πολιτική ζωή αν συνεχιστεί η πολιτική του Μνημονίου που έχει εξαθλιώσει (και...) τους Πορτογάλους και καλούν τον πρωθυπουργό της χώρας Pedro Passos Coelho σε παραίτηση (για την ακρίβεια του ζητούν να "μεταναστεύσει")!

    Στην ανακοίνωσή της η Associação de Praças (AP) κατηγορεί παράλληλα την πορτογαλική κυβέρνηση συνασπισμού ότι «καταστρέφει τη χώρα» και πως «έχει μετατρέψει τον λαό της χώρας σε ινδικά χοιρίδια για κοινωνικά πειράματα με τα νέα μέτρα λιτότητα;».

    «Είναι φανερό ότι οι πολιτικές που έχουν επιβληθεί από αυτή την κυβέρνηση έχουν αποτύχει. Έχουν επικεντρωθεί στην εκθεμελίωση των εργαζομένων και των κοινωνικών τους δικαιωμάτων με το να επιβάλλουν όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας, περισσότερη ανεργία και περισσότερη ανασφάλεια» τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Associação de Praças (ΑΡ).

    Η ένωση όμως των στρατιωτικών των πορτογαλικών ενόπλων δυνάμεων προχωρά και ένα βήμα παραπάνω εκτός από συστάσεις:


    Προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι δεν μείνει άπραγη στο νέο κύμα λιτότητας, που σαρώνει την πορτογαλική κοινωνία!
    Στην ανακοίνωσή της η AP τονίζει ότι δεν επιθυμεί να μείνει απλός παρατηρητής «όσο αυτή η αχρεία αυτή επίθεση προετοιμάζεται» υπενθυμίζοντας ότι «δεν είναι στην νοοτροπία του Στρατού να αποφεύγει καταστάσεις»!

    «Κύριε πρωθυπουργέ για το καλό της Πορτογαλίας και των Πορτογάλων κάντε τους τη χάρη παραιτηθείτε τώρα και φύγετε από τη χώρα»(!), αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση η οποία έρχεται ύστερα από την άδεια της ΑΡ προς τους Πορτογάλους στρατιωτικούς να παραβρεθούν στις συγκεντρώσεις του Σαββάτου καθώς και αυτοί είναι πολίτες»

    Η ΑΡ κατηγορεί ακόμη την κυβέρνηση της Πορτογαλίας ότι έχει «μετατρέψει τους φτωχούς σε άθλιους και τη μεσαία τάξη σε νεόπτωχους οδηγώντας μια ρημαγμένη χώρα χωρίς κανένα στόχο στην άβυσσο». Και η ανακοίνωση καταλήγει ότι με σαφή προειδοποίηση ότι "οι πορτογαλικές ένοπλες δυνάμεις θα αναγκαστούν να πάρουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους"!


    «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην Τρόικα και σε κανένα άλλο να συνεχίσουν. Έχουμε νόμιμη εξουσιοδότηση να υπερασπιστούμε το πορτογαλικό σύνταγμα και δεν μπορούμε, ούτε και πρόκειται να εγκαταλείψουμε ένα έθνος με 900 χρόνια ιστορία να μαραζώσει επειδή εσείς αποφασίσατε να κάνετε την Πορτογαλία όμηρο των διεθνών οικονομικών κύκλων».

    Τέλος η ΑΡ υπενθυμίζει στον Coelho ότι "Όλο το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας έχει ορκιστεί στην υπεράσπιση της χώρας, να περιφρουρεί το σύνταγμα και τους νόμους της Δημοκρατίας και αποκηρύσσουν κατηγορηματικά τις πολιτικές που ακολουθούνται γιατί είναι αντίθετες με αυτά που οι ένοπλες δυνάμεις έχουν ορκιστεί".

    Είναι η τρίτη φορά τις τελευταίες δύο εβδομάδες που η Associação de Praças απευθύνει ανάλογη προειδοποίηση στην πορτογαλική κυβέρνηση και λένε ότι "είναι η τελευταία"! Φαντασθείτε να είχαν και εξωτερική απειλή να αντιμετωπίσουν και να τους αφόπλιζε η πολιτική του Μνημονίου τι θα έκαναν: Θα είχαν μπουκάρει με τα άρματα στο πρωθυπουργικό γραφείο!

    αντιγραφή Μπούντζουκας Τηλέμαχος.. Ο.Π.Λ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Διαχρονικοί πολιτικοί απατεώνες!"

    3.000.000 ευρώ το χρόνο κόστιζαν οι χαριστικές συντάξεις 1.000 συνδικαλιστών..

    Τέλος σε άλλη μια παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία έβαλε το υπουργείο Εργασίας ανακοινώνοντας την κατάργηση της επικουρικής σύνταξης που λάμβαναν περίπου 1.000 εκλεγμένοι συνδικαλιστές που είχαν εκλεγεί πριν από το 1999 όταν καταργήθηκε ο νόμος του Μεταξά που προέβλεπε το συγκεκριμένο χαριστικό προνόμιο.

    Όπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Εργασίας, με βάση το νόμο 971/1937 της δικτατορίας του Μεταξά οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι που είχαν εκλεγεί μέχρι και το 1999 είχαν δικαίωμα επικουρικής σύνταξης η οποία κυμαινόταν συνήθως από 200 έως 600 ευρώ ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ανέβαινε ακόμα και στα 1000 ευρώ το μήνα. Την «συνδικαλιστική σύνταξη» δικαιούνταν όλοι οι πρόεδροι και γενικοί γραμματείς πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων καθώς και τα μέλη της διοίκηση ς της ΓΣΕΕ με 12ετή θητεία.

    Το περίεργο ήταν πως οι «συνδικαλιστικές συντάξεις» χορηγούνταν από το επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ, δηλαδή χρηματοδοτούνταν από τις εισφορές των υπολοίπων εργαζομένων. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος», το κονδύλι για το ταμείο αυτό ανέρχεται στα 11,5 εκατ. ευρώ ετησίως, εκ των οποίων τα τρία εκατομμύρια προορίζονται για αυτές τις επικουρικές συντάξεις των δικαιούχων συνδικαλιστών.

    Ο σχετικός νόμος Μεταξά άλλαξε το 1999, δηλαδή όσοι συνδικαλιστές εκλέχτηκαν μετά δεν θα πάρουν ποτέ επικουρική σύνταξη, ωστόσο όσοι είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα συνέχισαν να λαμβάνουν τις «συνδικαλιστικές συντάξεις» τους Με απόφαση του κ. Βρούτση, όμως, καταργούνται και αυτές οι συντάξεις από 1ης Νοεμβρίου 2012.


    Ε, ΌΧΙ!
    Δεν έχει το θεό του ο Βρούτσης!

    Καταργεί την ειδική σύνταξη των Μανώληδων-Παναγόπουλων και ΠασοκοΣυριζαίων, που είχε θεσμοθετήσει ο Μεταξάς!
    ____τη συνδικαλιστική σύνταξη ___
    που έπαιρναν οι ΓΝΩΣΤΟΙ. ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ.
    Για να γυρίζουν
    στα κανάλια
    και τα ραδιόφωνα
    και το Ιντερνετ,τώρα τελευταία.
    και να παριστάνουν τους προστάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση