GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ατζέντα της Επιστήμης

24 – 30 Σεπτεμβρίου 2012   26-29 Σεπτεμβρίου «Kυκλοφορούντα ογκοκύτταρα» ASTIR PALACE, ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ 40, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ...

24 – 30 Σεπτεμβρίου 2012
 
26-29 Σεπτεμβρίου
«Kυκλοφορούντα ογκοκύτταρα»
ASTIR PALACE, ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ 40, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γνωρίζετε τι είναι τα Circulating Tumour Cells (CTC); Αν είστε ογκολόγος, σίγουρα ναι, καθώς ο εντοπισμός αυτών των ιδιαίτερων κυττάρων στο αίμα λειτουργεί διαγνωστικά για τις μεταστάσεις των όγκων. Με στόχο, λοιπόν, την ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην έγκαιρη ανίχνευσή τους και την πρακτική της αξιοποίησης σε κλινικό επίπεδο, διοργανώνεται στη Βουλιαγμένη ένα τετραήμερο συνέδριο, το «ACTC – from basic Research to Clinical Practice», με εισηγητές ερευνητές από τα γνωστότερα διεθνώς πανεπιστημιακά κέντρα αντιμετώπισης του καρκίνου. Για τις λεπτομέρειες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.actc2012.org, ή τηλεφωνήστε στα 210 7240.039 και 2810 222156.
27 – 30 Σεπτεμβρίου
«Δημοσιογραφία της υγείας», στο Μαρούσι
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ «PROLEPSIS», ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ 7, ΜΑΡΟΥΣΙ
Τετραήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για νέους δημοσιογράφους – στα ελληνικά – διοργανώνει το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής «Prolepsis», ως συντονιστής του ευρωπαϊκού προγράμματος Health Reporting Training (HeaRT). Η θεματολογία του ειδικού αυτού σεμιναρίου εμπερικλείει τη δημοσιογραφική κάλυψη του «lifestyle health», τα οικονομικά της υγείας, τη σύγκρουση συμφερόντων στην κάλυψη ιατρικών θεμάτων, την ιατρική έρευνα στα ΜΜΕ, την ερμηνεία ιατρικών μελετών, τα θέματα παγκόσμιας υγείας και τη δημοσιογραφία της υγείας μέσα από τα νέα μέσα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.project-heart.eu ή τηλεφωνήστε στο 210 6255700 (κυρία Βελουδάκη). Η συμμετοχή δωρεάν, με τήρηση προτεραιότητας.
27 – 30 Σεπτεμβρίου
«Ψυχοθεραπεία και Ποιμαντική»
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΟΛΟΥ
Ενας θεσμός που προσπαθεί να φέρει σε διάλογο την ορθόδοξη θεολογία με την ψυχολογία, την ψυχιατρική με την ψυχοθεραπεία, είναι το 5ο Διεθνές Συνέδριο Ορθοδόξων Ψυχοθεραπευτών. Εφέτος έχει θέμα του «Ψυχοθεραπεία και Ποιμαντική: αποκαλύψεις της ύπαρξης». Θα λάβουν μέρος σύνεδροι από Αγγλία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ρωσία και Ρουμανία με διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, εργαστήρια, διαδραστικές συνεδρίες και συζητήσεις κλινικών περιπτώσεων. Το κόστος συμμετοχής είναι 100 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στον ιστότοπο www.orthopsy2012.gr /.
28 Σεπτεμβρίου
«Βραδιά του Ερευνητή», στο ΕΙΕ
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΕΙΕ, ΛΕΩΦ. ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 48, ΑΘΗΝΑ
Η «Βραδιά του Ερευνητή» είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο του 7ου Προγράμματος Πλαισίου, με στόχο να αναδείξει τον ρόλο του ερευνητή και το επιστημονικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί. Εφέτος, η βραδιά αυτή γιορτάζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες την Παρασκευή. Στην Ελλάδα θα διεξαχθεί στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (18.00 – 24.00), με πολλούς επιστημονικούς φορείς της χώρας μας να παρουσιάζουν τα ερευνητικά τους επιτεύγματα μέσα από ομιλίες, παρουσιάσεις, συζητήσεις, επιστημονικά και θεατρικά δρώμενα, κουίζ, προβολές, περίπτερα και γκραφίτι. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με «άστρο-πάρτι» μουσικοεπενδυμένης παρατήρησης του αττικού ουρανού. Είσοδος δωρεάν.
27 – 30 Σεπτεμβρίου
«Νευραισθητική φωτογραφία»
ROYAL OLYMPIC HOTEL, ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 28 (ΜΕΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗ), ΑΘΗΝΑ
Αν αναρωτιέστε – εύλογα – το τι σημαίνει «νευραισθητική», μπορούμε να σας παραθέσουμε άμεσα τις δύο λέξεις-κλειδιά: Εγκέφαλος και Τέχνη. Πολύ περισσότερα και εμπεριστατωμένα θα μάθουν σίγουρα όσοι παρακολουθήσουν τον άνθρωπο που εισήγαγε τον τομέα αυτόν στις νευροεπιστήμες, τον καθηγητή Semir Zeki, στο πλαίσιο του σχετικού διήμερου συμποσίου που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών (ΕΕΝ). Στο πλαίσιο του συμποσίου, μάλιστα, προκηρύσσεται εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας για νέους επιστήμονες με τίτλο «Photoneuroesthetics» και έπαθλα χρηματικά βραβεία. Για τις λεπτομέρειες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/ekdhloseis-hmerides-synedria/proboli-ekdilwshs/symposio-neyroais8htikis.html. (Σ.σ.: Ελεος, ΕΚΠΑ, η συντόμευση διευθύνσεων δεν είναι αμάρτημα!)
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση