GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενεργοποιείται η «Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού» του ΟΟΣΑ...

Στην ενεργοποίηση της «Εργαλειοθήκης Ανταγωνισμού» η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την εξέταση της λειτουργίας του ανταγωνισμού σε τέσσερις κλ...

Στην ενεργοποίηση της «Εργαλειοθήκης Ανταγωνισμού» η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την εξέταση της λειτουργίας του ανταγωνισμού σε τέσσερις κλάδους θα προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.
Η «Εργαλειοθήκης Ανταγωνισμού» χρησιμοποιεί τη μεθοδολογία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και αναλύει τη διαμορφωση των τιμών στα οικοδομικά υλικά, το λιανεμπόριο, τη βιομηχανική παραγωγή τροφίμων και το τουρισμό.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση ανάθεσης του έργου στον ΟΟΣΑ, το ύψος της αμοιβής του διεθνούς οργανισμού θα ανέλθει σε 936.468 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ενώ στον προϋπολογισμό του έργου περιλαμβάνεται και η συνεργασία του ΟΟΣΑ με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).
Το πρώτο στάδιο, η συγκέντρωση του συνόλου των υφιστάμενων σχετικών νόμων και κανονισμών του κάθε κλάδου, θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 1-2 μήνες μετά την έναρξη του έργου είναι. Το δεύτερο στάδιο που περιλαμβάνει την αρχική ποιοτική ανάλυση του νομοθετικού και ρυθμιστικού πλαισίου για την ανίχνευση σημείων που ενδεχομένως δημιουργούν εμπόδια ανταγωνιστικότητας θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 3-4 μήνες από την έναρξη του έργου.
Το τρίτο στάδιο περιλαμβάνει την εκπόνηση εκθέσεων-αναφορών με την εις βάθος ανάλυση των επιλεγμένων κανονισμών. Το δε τέταρτο στάδιο περιλαμβάνει την αναθεώρηση των εκθέσεων-αναφορών, συμπεριλαμβανομένων των συστάσεων για το πώς θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός σε κάθε τομέα. Τέλος, το πέμπτο και τελευταίο στάδιο (7-10 μήνες από την έναρξη του έργου) περιλαμβάνει την παρουσίαση της τελικής έκθεσης για κάθε τομέα, καθώς και την παροχή τεχνογνωσίας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και το ΙΟΒΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση