GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ήμασταν τον λάθος χρόνο στο λάθος μέρος»

«Ήμασταν τον λάθος χρόνο στο λάθος μέρος». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή ...

«Ήμασταν τον λάθος χρόνο στο λάθος μέρος». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στη γερμανική ZEIT, που θα συζητηθεί.
«Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ως Έλληνας Υπ. Οικονομικών δημοσίευσε το αληθινό δημόσιο έλλειμμα της χώρας του και έτσι προκάλεσε την κρίση. Θα το ξανάκανε;», σημειώνει στον υπότιτλο η εφημερίδα.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει ότι δεν μετανιώνει για τις μεγάλες αποφάσεις που έλαβε ως υπ. Οικονομικών, ενώ υπενθυμίζει ότι πριν από τις εκλογές του 2009.
Όπως επαναλαμβάνει, τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωνε η τότε κυβέρνηση παρουσίαζαν αποκλίσεις από τα πραγματικά, ενώ ο ίδιος υπενθυμίζει συνάντηση με τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος στις 4 Οκτωβρίου 2009, στην οποία το έλλειμμα του πρώτου 10μήνου έφτανε το 10%, με αύξηση μιας ποσοστιαίας μονάδας κάθε μήνα.
Πάντως, ο πρώην υπουργός Οικονομικών σχολιάζει ότι στα στοιχεία αυτά οι αγορές αντέδρασαν υπερβολικά.
«Οι επενδυτές είχαν υποτιμήσει τον ελληνικό κίνδυνο. Μάλιστα, λίγους μήνες πριν ήταν σε θέση να δανείσουν χρήματα στην ελληνική κυβέρνηση -και με επιτόκια που ήταν ελαφρώς υψηλότερα από τα γερμανικά… Ήμασταν τον λάθος χρόνο, σε λάθος μέρος», τονίζει.
«Όταν πρόκειται για την αποκατάσταση του σπιτιού, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έχουμε κάνει τη δουλειά μας», ανέφερε εξάλλου ο κ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας στο αν το ΠΑΣΟΚ έκανε «λάθος μεταρρυθμίσεις» το 2009 για το λαό του.

2 σχόλια

  1. ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΜΕΡΟΣ .

    ΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΣΟΥΝ -ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση