GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη δορυφορική της Ducati οι Spies και Iannone

Παρά τη φημολογία που είχε κυκλοφορήσει και ήθελε τον Ben Spies να εγκαταλείπει τα MotoGP και να επιστρέφει στο παγκόσμιο Superbike, ο ...

Παρά τη φημολογία που είχε κυκλοφορήσει και ήθελε τον Ben Spies να εγκαταλείπει τα MotoGP και να επιστρέφει στο παγκόσμιο Superbike, ο αμερικάνος αναβάτης έρχεται να βάλει τέλος στα σενάρια υπογράφοντας με τη Ducati για τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα του ’13.
Παράλληλα, η Ducati ανακοίνωσε πως υπέγραψε και με τον Andrea Iannone. Η συμφωνία αφορά στη συμμετοχή των δύο αναβατών στη δορυφορική Pramac Ducati. Ο μεν Ben Spies έρχεται από την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, ενώ ο ιταλός «ανεβαίνει» από τα Moto2.
Η επιλογή του Spies έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και προφανώς ο αμερικάνος δείχνει μεγάλη αποφασιστικότητα καθώς η δορυφορική Ducati είναι ο λιγότερο ανταγωνιστικός κατασκευής τις τελευταίες σεζόν.
Η Ducati με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας με τους δύο αναβάτες, επιβεβαίωσε πως και οι δύο θα «έχουν απευθείας σύνδεση με την εταιρεία» και πως «θα τους παρέχεται ο επίσημος εξοπλισμός». Αυτό πιθανότατα μεταφράζεται πως οι μοτοσυκλέτες τους θα έχουν παρεμφερή χαρακτηριστικά με αυτές των αναβατών της εργοστασιακής ομάδας, Andrea Dovizioso και Nicky Hayden.
«Έχοντας ήδη επιβεβαιώσει με τον Nicky Hayden και ανακοινώσει τη συμμετοχή του Andrea Dovizioso […]η Ducati ολοκληρώνει τις συμμετοχές της για την επομένη σεζόν με δύο αναβάτες οι οποίοι είναι ανταγωνιστικοί, και πρωταγωνίστησαν στα πρωταθλήματα MotoGP και Moto2», σημειώνει στην επίσημη ανακοίνωσή της η εταιρεία.
«Ταυτόχρονα, ανανεώθηκε η συνεργασία μεταξύ της Ducati και της Pramac Racing, η οποία θα συνεχίσει να έχει τη διαχείριση της δορυφορικής ομάδας. Στους δύο αναβάτες, που έχουν απευθείας σχέση με την εταιρεία, θα παρέχεται επίσημος εξοπλισμός».
«Αυτή η συμφωνία θα παράσχει επιπρόσθετη, σημαντική στήριξη στην εξέλιξη της Desmosedici, προσφέροντας στη βελτίωση  των επιδόσεων της ιταλικής μοτοσυκλέτας».
Η Ducati δεν έχει κερδίσει ούτε έναν αγώνα μετά την αποχώρηση του Casey Stoner στα τέλη της σεζόν του ’10. Επιπλέον, η δορυφορική ομάδα έχει να δει βάθρο από τον Toni Elias το 2008.
Με την ανακοίνωση της συμφωνίας με τους δύο αναβάτες, ξεκαθαρίζει το σκηνικό σημαντικών ανακατατάξεων που είχε δημιουργηθεί το φετινό καλοκαίρι. Χαρακτηριστικές στιγμές ήταν η ανακοίνωση αποχώρησης του Spies από την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, καθώς και η απόφαση του Rossi δύο εβδομάδες αργότερα να πάρει τη θέση του.
Ωστόσο, ακόμη δεν είναι γνωστό αν ο Spies γνώριζε ότι αυτός που θα έπαιρνε τη θέση του ήταν ο Rossi. Η πορεία του Spies, την προηγούμενη χρονιά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδανική μιας και μέχρι τον 12 από τους 18 γύρους, έμεινε στη δέκατη θέση, ενώ ο καλύτερος τερματισμός του ήταν 4ος.
Το όνομά του, είχε μεταξύ άλλων συνδεθεί με την επιστροφή της Suzuki στα MotoGP το 2014. Το ενός έτους συμβόλαιο με τη Ducati σημαίνει ότι διατηρείται η πιθανότητα συμφωνίας με τη Suzuki, καθώς και το ενδεχόμενο κατάληψης της θέσης του Hayden το συμβόλαιο του οποίου με τη Ducati λήγει στο τέλος της επόμενης σεζόν.
Από την άλλη, ο 23χρονος Iannone έχει κερδίσει σε 12 grand prix, με τις 8 από αυτές τις νίκες στη Moto2. Ακόμη, έχει τερματίσει 3ος στην τελική κατάταξη της Moto2 τις δύο προηγούμενες σεζόν.
Ο Iannone είναι ο τρίτος αναβάτης της Moto2 που ανεβαίνει στα MotoGP την προσεχή σεζόν, μετά τους Bradley Smith (πάει στη Monster Yamaha Tech 3) και Marc Marquez (Repsol Honda).



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση