GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνδέονται (και με ποια πρόσωπα;) το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου με το Καρούζος-gate;

Από τον Πέτρο Συνετό. Το έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "δημοκρατία" έχει ενδιαφέρον. Ο καταγγέλλων Ιωσήφ Λιβανό...

Από τον Πέτρο Συνετό.

Το έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "δημοκρατία" έχει ενδιαφέρον. Ο καταγγέλλων Ιωσήφ Λιβανός  με «επείγουσα έκκληση» από τις17 Μαρτίου  2010 ζήτησε από το  προεδρείο της τότε  εξεταστικής επιτροπ΄ςη για το Βατοπέδι να «καταθέσει όσα γνωρίζει».
«Σας απευθύνω έκκληση ώστε να με καλέσετε προκειμένου να καταθέσω όσα γνωρίζω. Ενδέχεται να σας είναι χρήσιμα. Θεωρώ χρέος μου να μην σιωπήσω αλλά να αποκαλύψω όσα γνωρίζω παρά τις απειλές κατά της ζωής μου από άτομα, που ίσως εμπλέκονται με την υπόθεση που ερευνάτε. Παράλληλα, καταθέτω μηνυτήρια αναφορά κατά αυτών προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και παραθέτω όλα τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου και αφορούν μεγάλη υπόθεση διαφθοράς και φοροδιαφυγής» έγραφε ο Ι. Λιβανός ο οποίος πάντως δεν κλήθηκε να καταθέσει. Σε κάθε περίπτωση, η σύνδεση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου με την υπόθεση Καρούζου έχει ενδιαφέρον. Πώς και με ποιο τρόπο -και ποια πρόσωπα-  συνδέονται οι δυο υποθέσεις;
 

8 σχόλια

  1. ΟΙ ΝΕΟΙ ..ΚΟΚΟΒΙΝΟΙ


    ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΦΑΓΑΤΕ ΝΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ

    ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. __________________________
    Έχει συλληφθεί για εκβιασμό
    ο "αξιόπιστος μάρτυρας" του Χατζηνικολάου-Τον πιάσανε με προσημειωμένες επιταγές 650.000 ευρώ.

    Ότι είχαμε γράψει από την Κυριακή επιβεβαιώνεται πλήρως για το ποιον των μαρτύρων που επικαλείται ο Χατζηνικολάου και τις μεταξύ τους διαμάχες


    Η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής τον Απρίλιο του 2009 είχε συλλάβει τον κ. Ιωσήφ Λιβανό για εκβίαση του κ. Καρούζου αφού στην κατοχή του πρώτου είχαν βρεθεί επιταγές συνολικής αξίας 650.000 ευρώ που είχαν προσημειωθεί.

    Νέα διάσταση στην πολύκροτη «υπόθεση Καρούζου» προσδίδουν τα στοιχεία που αποκαλύπτει «το Βήμα» με το περιεχόμενο ενός φακέλου που είχε σχηματίσει η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφαλείας Αττικής.

    Η παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ είχε ξεκινήσει μετά από μήνυση που είχε καταθέσει ο 57χρονος επιχειρηματίας κ. Γ. Καρούζος εναντίον του Ιωσήφ Λιβανού ή Ζοζέφ Χαλίμ, όπως μνημονεύεται στο σχετικό έγγραφο.

    Με βάση αυτή τη μήνυση και τις αναφορές του κ. Καρούζου κινήθηκε από την Ασφάλεια Αττικής διαδικασία επ' αυτοφώρω σύλληψης του κ. Ι. Λιβανού ***
    την ώρα που έπαιρνε επιταγές από τον μηνυτή προκειμένου «να σταματήσει τις καταγγελίες του στις δημόσιες αρχές».

    Ετσι λοιπόν στις 9 Απριλίου 2009 αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ συνέλαβαν στην οδό Λασκαράκη, στην Γλυφάδα, τον κ. Λιβανό την ώρα που λάμβανε τις επτά προσημειωμένες επιταγές που ανήκαν στον κ. Καρούζο.
    Ο κ. Λιβανός έχει παραπεμφθεί δια βουλεύματος σε τακτική δικάσιμο και έχει υποστηρίξει ότι δεν έχει διαπράξει την κακουργηματική πράξη που του αποδίδεται και ότι η σύλληψή του ήταν «στημένη».
    Το δικαστήριο εκείνο αναβλήθηκε και αναμένεται να οριστεί νέα δικάσιμος.

    Πάντως ο τότε νομικός εκπρόσωπος του κ Γ. Καρούζου κ. Θέμης Σοφός σημειώνει ότι «στο διάστημα εκείνο που εκπροσώπησα τον κ. Καρούζο ουδέποτε είχε υπάρξει οποιαδήποτε έγγραφη αναφορά ή είχε διατυπωθεί ισχυρισμός από οποιονδήποτε περί παράνομων συναλλαγών του με πολιτικά πρόσωπα».

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=476568

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα γιατι να τον καλουσαν στην επιτροπη.
    Εκει καλουσαν αυτους που κλεβουν και συγκαλυπτουν της κλοπες των πολιτικων τοσα χρονια διακομματικα τωρα θα αλλαζαν.
    Π.Κ.ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κραυγή Κρατουμένων: Ζητάμε μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια – 15η ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

    Οι κρατούμενοι σε Κορυδαλλό,Τρίκαλα, Γρεβενά, Λάρισα, Δομοκό, Αλικαρνασσό, Κέρκυρα, Πάτρα, Μαλανδρίνο, Κομοτηνή, Διαβατά, Χίο, Κω, Κομοτηνή και Άμφισσα συμμετέχουν σχεδόν καθολικά στην αποχή από τις εργασίες.

    Όπως σημειώνεται από την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων «η μορφή αυτή αγώνα μπλοκάρει στην ουσία τη λειτουργία της φυλακής, καθώς οι περισσότερες εργασίες (μαγείρεμα, διανομή συσσιτίου, καθαριότητα, αποκομιδή των σκουπιδιών, διαφόρων ειδών μεταφορές, μπακάλικο, καφενείο κ.λπ. ακόμα και η διανομή των πραγμάτων που μπαίνουν στη φυλακή μέσω του επισκεπτηρίου) γίνονται από τους κρατούμενους».

    Οι κρατούμενοι ζητούν:
    ΑΙΤΗΜΑΤΑ :

    - άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης (καθαριότητα, συσσίτιο, θέρμανση κ.λπ.),

    - καθημερινή παρουσία γιατρού και ουσιώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, περισσότερα μεροκάματα και διευκόλυνση μεταγωγής κρατουμένων στις
    αγροτικές φυλακές,

    - να μοιράζονται σε τακτική βάση είδη πρώτης ανάγκης από την κοινωνική υπηρεσία, κατάργηση του φόρου κατανάλωσης κατά την αγορά προϊόντων από τον μπακάλη, αλλά και να μετατραπεί το όριο για την υφ’ όρον απόλυση για τις ποινές κάθειρξης στα 3/7 από τα 3/5 που είναι τώρα,

    - να αντιμετωπίζεται ως ποινή φυλάκισης αυτή που επιβάλλεται μέχρι 10 έτη ανεβάζοντας το όριο των 5 ετών,

    - να καταργηθεί το άρθρο 108 ΠΚ και να συγχωνεύεται η νέα ποινή με την προηγούμενη αναστολή,

    - να γίνεται άμεσα απέλαση όσων αλλοδαπών έχουν εκτίσει την ποινή τους εάν το επιθυμούν,

    - να καταργηθεί η υποτροπή για τους τοξικοεξαρτημένους, να αναγνωρίζεται η ιδιότητα του τοξικομανή και να καταργηθεί το άρθρο 23 και 23Α για τα ναρκωτικά, να διαγραφούν όλες οι πειθαρχικές ποινές,

    - να δίνεται η τακτική άδεια σε όσους τη δικαιούνται με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια του νόμου,

    - να γίνει η ισόβια ποινή 12 και 4 χρόνια (μεροκάματα) από 16 και 4 (μεροκάματα) που είναι σήμερα και να μειωθεί το ανώτατο όριο έκτισης ποινής στα 20 έτη και να εκτίεται το ίδιο και στις ποινές ναρκωτικών,

    - κατάργηση του νόμου περί εγκληματικής οργάνωσης και των άρθρων 187, 187Α και 187Β ΠΚ, να μην εξαιρούνται τα άρθρα 380 και 374 του ΠΚ από τις προηγούμενες ευεργετικές διατάξεις νόμων, αποποινικοποίηση της προσωπικής χρήσης ναρκωτικών ουσιών, να αναγνωρίζεται δικαστικά η πραγματογνωμοσύνη περί τοξικοεξάρτησης, όπως ορίζει η ανάλογη υπουργική απόφαση.

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυγά και μπινελίκια στην Κούρτοβικ που υπεδείκνυε σε Αστυνομικός να κάνουν συλλήψεις!

    Τσίριζε η ελεεινή υπερασπίστρια των δολοφόνων να συλληφθούν όσοι την αποδοκίμαζαν... βλέπετε όταν την ακούνε οι ίδιοι δεν υπάρχει "ελευθερία λόγου και έκφρασης" όπως ήθελαν για τον κρετίνο τον Παστίτσιο.

    Δείτε το βίντεο. Αυγά στην Κούρτοβικ 1 | makeleio.gr

    Αυγά στην Κούρτοβικ έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα

    Τις πάνε πολύ τα αυγά επάνω στο κεφάλι της.
    Να αγιασει το χέρι της κυρίας που τις πέταξε τα αυγά.

    Ελπίζω την άλλη φορά όμως να της σκάσουν κανένα τούβλο στο κεφάλι!!!!!!!

    Πάντως.. Ετσι με το δαχτυλάκι τεντωμένο δείχνανε και στην κατοχή οι προπάτορες της Αναρχοάπλυτης της 17Ν.

    Μια χαρα κανει την δουλεια της η ΡΟΥΦΙΑΝΑ των Αμερικανων.
    Αξια για τον μισθο της οπως και ολη αυτη η παρεα της, που εχει καταστρεψει την χωρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε Βαγγέλα που τον πέτυχες και εσύ αυτό τον κουμπάρο;;

    Φυγόδικος ο Καρούζος που πρέπει να εκτίσει ποινή 8 ετών..

    Μια εξαιρετικά απλή ιστορία..

    - (για σκεπτόμενους και όχι για ΑΕροψεκασμένους που έκαναν γαργάρα την εξαγωγή των χρημάτων του Μελά στο εξωτερικό)-

    που ο Χατζηνικολάου προσπαθεί
    να κάνει σκάνδαλο...

    Ο απατεώνας Καρούζος (να τον χαίρεται κι ο Βαγγέλας) κυκλοφορούσε και δάγκωνε ηλίθιους λέγοντας το κλασικό ελληνικό: "ξέρεις ποιος είμαι εγώ; έγω είμαι κουμπάρος του Μεϊμαράκη, βάλε κάτι στην εταιρία γιατί από πίσω είναι Μειμαράκης, Βουλγαράκης και Λιάπης και δεν θα χάσεις".

    Έτσι δάγκωσε τον βλάκα τον Ζωγραφάκη που σαλταρισμένος επειδή του έφαγε τα λεφτά έστελνε επιστολές και εκβίαζε αριστερά και δεξιά.

    Για τον δε Λιβανό που αναφέρει τα ονόματα τα έχουμε πει:Προφανώς και αυτού του έφαγε λεφτά ο Καρούζος δεν του τα έδινε και κάποια στιγμή του έδωσε προσημειωμένες επιταγές και κατήγγειλε ότι τον εκβιάζει με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο Λιβανός για εκβιασμό...

    Εκτός εάν ο Λιβανός όντως τον εκβίαζε ξέροντας τις μαϊμουδιές Καρούζου με πλαστά τιμολόγια και μη απόδωση ΦΠΑ, οπότε ο Καρούζος για να ξεμπλέξει τον παγίδευσε.
    Τόσο απλά είναι τα πράγματα για τους καταγγέλοντες...

    Το γιατί όμως ο Χατζηνικολάου επιμένει να παίρνει πάνω του την καταγγελία, λειτουργώντας σαν Κουρής, θα το πούμε κάποια άλλη στιγμή.

    Από τις 14 Οκτωβρίου του 2012 φυγοδικεί ο επιχειρηματίας Ιωάννης Καρούζος καθώς με απόφαση του Τριμμελούς Εφετείου Πειραιά είχε καταδικαστεί ερήμην σε κάθειρξη 8 ετών χωρίς αναστολή.

    Σύμφωνα με την απόφαση την οποία κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου ο λόγος της καταδίκης είναι η ανακριβής απόδοση ΦΠΑ,κατά συρροή. Και όπως τονίζεται στην απόφαση παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος είχε κλητευθεί νόμιμα δεν προσήλθε στην ακροαματική διαδικασία.

    Ετσι,το Δικαστήριο αποφάσισε να του επιβληθεί συνολική εκτιτέα ποινή οκτώ ετών, αποτελούμενη από την ποινή καθείρξεως των έξι ετών ως ποινή βάσης επαυξημένη κατά δύο έτη από τη συντρέχουσα ποινή κάθειρξης των πέντε ετών.

    Του επέβαλε επίσης αποστέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων επί 3έτη.

    Μετά από πρόταση της Εισαγγελέως αποφασίστηκε ότι η ενδεχόμενη έφεση στην ποινή δεν θα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα καθώς «συνεκτιμώντας τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορουμένου με τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεών του, κρίνει ότι αν εκείνος (κατηγορούμενος) αφεθεί ελεύθερος, με τη χορήγηση αναστέλλουσας δύναμης στην έφεσή του είναι πολύ πιθανόν να διαπράξει και νέα εγκλήματα.»

    Σημειώνεται ότι η επισήμανση στη δικαστική απόφαση καθιστά εξαιρετικά σοβαρή την αδράνεις των διωκτικών αρχών που επί 11 μήνες έχουν επιτρέψει στον κ. Καρούζο να κυκλοφορεί ελέυθερος στο κέντρο των Αθηνών.

    Να επισημανθεί ότι σύμφωνα με την ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο επιχειρηματίας διαμένει σε πολυτελή σουίτα ξενοδοχείου των Αθηνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποι ο σκανδαλο του Βατοπαιδιου ρε άχρηστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Μειμαράκης έδωσε στη δημοσιότητα νέα άπαιχτη επιστολή του Τσάκα που ανακάλυψε ο Χατζηνικολάου!
    (όλη η επιστολή)

    Ακόμα πιο αστεία επιστολή του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, από αυτή του Χατζηνικολάου, που είχε φθάσει στη Βουλή μόλις λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα στις 12.9.2012 για το «σκάνδαλο»,
    έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του Σώματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Ο Τσάκας του Χατζηνικολάου έχει φτιάξει έναν αχταρμά συνομωσιολογίας που περιλαμβάνει μέχρι και δίκες στη Ρωσία,
    για μίζες σε οπλικά συστήματα,
    των οποίων όλοι οι μάρτυρες δολοφονήθηκαν!!

    Η αποθέωση βέβαια είναι το σημείο όπου σαν κανονικός Τσάκας περιγράφει άλλο σκάνδαλο: Έφερε στην Ελλάδα αραβικό fund που θα επένδυε 15 δις, δεν διευκρινίζει να επρόκειτο για τον Παναθηναϊκό, αλλά οι αλήτες του έκλεισαν την πόρτα!!...

    Και έλεγα εδώ και μερικές μέρες "τι μου θυμίζει η υπόθεση,
    τι μου θυμίζει;"...

    Στην επτασέλιδη επιστολή ο Τσάκας-Λιβανός προσπαθεί να περιγράψει το κατά φαντασία σκάνδαλο... χωρίς πάλι χειροπιαστές αποδείξεις με νούμερα και ημερομηνίες, στρεφόμενος βασικά εναντίον του Καρούζου και αναφέροντας σε 203 σημεία κάτι για "κουμπαριές με πολιτικούς".

    Η συγκεκριμένη επιστολή είχε ως παραλήπτη τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, από το γραφείο του οποίου προωθήθηκε προς τον Δένδια μιας και βασικό αίτημα ήταν η απόρριψη αστυνομικής προστασίας που ζητούσε ο "Τσάκας".
    Από το Μαξίμου κοινοποιήθηκε και στον πρόεδρο της Βουλής, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ.

    iefimerida.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση