GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανάστατη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Το κεφάλι του βουλευτή Φθιώτιδας  Νίκου Σταυρογιάννη  που βρέθηκε χθες εκτός Ν.Δ. επειδή είπε σε συνέντευξή του (Real News), είναι το δε...


Το κεφάλι του βουλευτή Φθιώτιδας Νίκου Σταυρογιάννη που βρέθηκε χθες εκτός Ν.Δ. επειδή είπε σε συνέντευξή του (Real News), είναι το δεύτερο κεφάλι, μετά από αυτό του Νικολόπουλου που κυλάει στην μετεκλογική νεοδημοκρατική αρένα.  Αλλά αυτή η διαγραφή έχει τη σημασία της, διότι γίνεται λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή για τον προϋπολογισμό που θα έχει ενσωματωμένα τα δημοσιονομικά μέτρα και το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο θα ενταχθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές.
Αλλά, όπως λέει ο λαός…ο φόβος φυλάει τα έρμα και ο Πρωθυπουργός έστειλε το σαφές μήνυμα και στους υπόλοιπους βουλευτές που ετοιμάζονται να καταψηφίσουν τα μέτρα, ότι θα έχουν την ίδια τύχη.
Το μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ιδιαίτερα αυστηρό προς τους βουλευτές που οφείλουν, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, να συνταχθούν και γι’ αυτό το βράδυ της Κυριακής διεγράφη από την Κ.Ο. της Ν.Δ. ο βουλευτής που τυπικά σήμερα θα βρεθεί και εκτός κόμματος, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας.
Πολλοί στα στρατηγεία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που δεν έχουν μαγευτεί από τις σειρήνες της εξουσίας και της διαπλοκής, πιστεύουν ότι, ακόμα και μετά τη διαγραφή που μπορεί να επιβαρύνει το ήδη βαρύ κλίμα στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, μπορεί να προκληθεί βασική περιπλοκή κατά τις ψηφοφορίες στη Βουλή για την έγκριση των μέτρων.
Ήδη καταγράφονται έντονοι κλυδωνισμοί μέσα στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ, κυρίως, αλλά και της ΔΗΜΑΡ, με βουλευτές των δύο κομμάτων να απειλούν ότι θα τα καταψηφίσουν, ενώ στη ΝΔ η σιωπή σκεπάζει τα πάντα, αν και ο Νίκος Σταυρογιάννης έριξε τη χειροβομβίδα.
Πίσω από τις κουρτίνες της εξουσίας, σε συνάξεις βουλευτών κυρίως από την επαρχία, θα δει κανείς να είναι σε εξέλιξη οριζόντιες διαβουλεύσεις για το πώς θα ανατραπεί το μνημόνιο.
Και όπως λένε οι μυημένοι, είναι αμφίβολο πώς αυτό το «επώδυνο» πακέτο μπορεί να ψηφιστεί χωρίς μεγάλες απώλειες από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των τριών κυβερνητικών εταίρων.
Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν ήδη λόγο για 6 με 8 «επίφοβους» βουλευτές και στη ΔΗΜΑΡ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχουν τρεις διαρροές στις κρίσιμες επερχόμενες ψηφοφορίες.
Στη Ν.Δ. η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη και το φάντασμα του περασμένου Φεβρουαρίου πλανάται πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει «εκπλήξεις» και από το «γαλάζιο» στρατόπεδο, όπου πολλοί βουλευτές αποφεύγουν να τοποθετηθούν για τον πυρήνα των επερχόμενων μέτρων, αλλά στις ιδιωτικές τους συζητήσεις στάζουν φαρμάκι για την ηγεσία του κόμματος.
Μπορεί ο Σταυρογιάννης να διαγράφηκε, ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης παραμένει στη Ν.Δ., παρά το γεγονός ότι ξεφτίλισε όλους όσοι σκέπτονται να καταψηφίσουν τα μέτρα από το κόμμα του, χαρακτηρίζοντάς τους “καραγκιόζηδες”, αλλά υπάρχουν αρκετοί βουλευτές που κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσουν την ώρα της ψηφοφορίας.
Πολλοί εκφράζουν ενστάσεις, επιφυλάξεις, προβληματισμό και επιμένουν, παρά τα γλυκόλογα των ΜΜΕ για το Σαμαρά και την κυβέρνηση, να θυμούνται τι έλεγε η Ν.Δ. προεκλογικά και να μιλάνε ακόμα για επαναδιαπραγμάτευση και κόκκινες γραμμές και μη δεχόμενοι την στάση του Σαμαρά απέναντι στην γερμανική ηγεσία.
Στο παρασκήνιο πολλοί οι βουλευτές που κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσουν. Ενδεικτικά αναφέρονται τα ονόματα: Νικήτας Κακλαμάνης, Βύρων Πολύδωρας, Γιάννης Μιχελάκης, Κώστας Γκιουλέκας, Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Κασαπίδης, Αλέκος Κοντός, Κώστας Κουκοδήμος, Ανδρέας Κουτσούμπας, Γιώργος Ορφανός, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Θανάσης Δαβάκης, Θόδωρος Σολδάτος, Δάνης Τζαμτζής, Γιάννης Καράμπελας, Κώστας Κοντογεώργος, Μανώλης Κόνσολας, Μιχάλης Ταμήλος, Νίκος Ταγαράς, κ.α.
Ο Πρωθυπουργός με την απόφασή του να συγκρουστεί με τους βουλευτές της Ν.Δ. ξέρει πολύ καλά ότι έρχεται πλέον σε ευθεία σύγκρουση με την κομματική βάση που αναζητά διέξοδο, μη αποδεχόμενη όλο αυτό το θίασο που τόσα χρόνια κυβερνούσε τον τόπο και βρίσκει πρόσφορο έδαφος για συμπόρευση με τη ΝΔ.
Καιρός να ξυπνήσουν στο Μέγαρο Μαξίμου και να συνετιστούν και να μην ονειρεύονται νέα κόμματα, όπως αυτά που σερβίρουν εδώ και λίγες μέρες: όλοι μαζί, χωρίς ιδεολογίες, απλά να σώσουμε το σύστημα και του εαυτούς μας.
Ας ξυπνήσουν…γιατί η ιστορία θα είναι σκληρή!!!
antinews.gr
filologos10.wordpress.com

5 σχόλια

  1. Eκτός Κ.Ο. της ΝΔ το νούμερο
    που ξέρει τι δεν θέλει,
    αλλά δεν μας λέει τι θέλει.

    [ Από λαϊκισμό έχουμε χορτάσει!!

    Όλοι ξέρουν να λένε τι δεν πρέπει να γίνει αλλά ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν μας λέει τι πρέπει να γίνει και από που θα βρεθούν λεφτά να συνεχίσουμε όπως παλιά...

    Ο μόνος που μας είπε ότι όλα καλά και "λεφτά υπάρχουν" είδαμε που μας έφερε...

    Όποιος λοιπόν λέει ότι τα όποια μέτρα δεν πρέπει να παρθούν πρέπει επιτέλους και να μας πει τι πρέπει να γίνει για να αποκτήσουμε επιτέλους, έστω, πρωτογενές πλεόνασμα... γιατί ακόμα και αν αφαιρέσουμε τα δανεικά και τους τόκους, συνεχίζουμε να παράγουμε ελλείμματα κάθε χρόνο...

    Λύσεις λοιπόν αλλιώς τον πούλο... κι ας έρθουν να κυβερνήσουν όλοι αυτοί που μοιράζουν υποσχέσεις και λένε μαλακίες του στυλ να παραιτηθούμε όλοι για να ξαναγίνουν εκλογές...

    Ποτέ τα λαμόγια δεν μπήκαν μπροστά για να σώσουν τη χώρα...
    Εδώ είμαστε και θα αποδειχθούν λόγια του αέρα οι παπαριές του].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι αυτοί οι γίγαντες της πολιτικής έχουν ηθικά διλήμματα; Με πρώτο τον λατρεμένο των φαρμακέμπορων;

    Το κακό είναι ότι στο Βολευτήριο σιτίζονται. Ή καλύτερα, υπερσιτίζονται. Βουλευτικές αποζημιώσεις, επιδόματα, ατέλειες, αυτοκίνητα, τηλέφωνα, πρώιμες συντάξεις, αποζημιώσεις και συντάξεις, δάνεια, προνόμια, ασυλία, προσωπικό... δεν ξέρουν τι παίρνουν.

    Φανταστείτε να έπαιρναν μόνον τον μισθό της προηγούμενης εργασίας τους (εφόσον εργάζονταν, διαφορετικά τίποτα), χωρίς τίποτα άλλο, χωρίς προνόμια, χωρίς ατέλειες, χωρίς ασυλία. Να καταργούσαμε και το επάγγελμα. Το πολύ τρεις τετραετίες. Το πολύ 100. (Η Ελλάδα των 11.000.000, όσους το Λονδίνο, έχει δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες πολιτικούς και συνδικαλιστές, ίσως κοντά στους 100.000, συμπεριλαμβανομένων και των μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης και χάρη στις ΔΕΚΟ, Νοσοκομεία, πανεπιστήμια, δημοτικές επιχειρήσεις, και συναφή ιδρύματα, δεκάδες χιλιάδες μέλη διορισμένων διοικητικών συμβουλίων). Και λεπτομερής έλεγχος των οικονομικών τους και των οικονομικών των οικείων τους, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις βουλευτικές θητείες.

    Αν δηλαδή κάναμε την πολιτική οικονομικά ασύμφορη για πολιτικούς τυχοδιώκτες και λωποδύτες, το πολιτικό τοπίο θα ήταν πολύ λιγότερο βρόμικο. Ίσως να ξέφευγε κανένας γραφικός (δεν εννοώ τον Βύρωνα), αλλά θα γλιτώναμε από λαμόγια, νταβατζήδες και σωτήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Κουμουνδούρου θεωρεί και τυπικά «έωλη» την πρόταση του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων,
    αφού, όπως υποστηρίζει, οι εκλογές θα γίνουν για τις έδρες των παραιτηθέντων, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία θα εξακολουθεί να λειτουργεί.

    «Ίσως ο Σαμαράς να τρίβει τα χέρια του με τη συγκεκριμένη πρόταση» αναφέρουν αρμόδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αφού θα αποδίδει στον τυχοδιωκτισμό των δυο κομμάτων, την μη εκταμίευση της δόσης και το νέο κακό κλίμα στο εξωτερικό.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου Παν. Σκουρλέτης, πως το κόμμα του «είναι από πολύ επιφυλακτικό έως απολύτως αρνητικό στην πρόταση του κ. Π. Καμμένου».

    Αυτή λοιπόν η δήλωση έκανε τον ΠΑΝΟ ΑΕροψεκασμένο να δείξει σαν πτηνό όσους τολμούν να αμφισβητήσουν την σκέψη του!!
    ...ο ΜΟΥΣΧΑΡΟΣ ο ΠΛΑΔΑΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαζέψτε τον ένα πανηλίθιο σαμαρικό της Νουδούλας με τις βαθυστόχαστες αρλούμπες του ! Έρχεται κοινωνική έκρηξη και κάτι τέτοια τρωκτικά θα τρέξουν πρώτα να σωθούν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.
    ΔΕΝ ΠΕΖΟΥΝ ΤΑ 10.000 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ.
    ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση