GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτήθηκε απ’το ΠΑΣΟΚ ο Ραγκούσης… Δείτε την επιστολή παραίτησης!

Με επιστολή του με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ, ο Γιάννης Ραγκούσης, εκ των κολλητών του ΓΑΠ, θέτει εαυτόν εκτός ΠΑΣΟΚ! «Παραμένω ενεργό ...

Με επιστολή του με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ, ο Γιάννης Ραγκούσης, εκ των κολλητών του ΓΑΠ, θέτει εαυτόν εκτός ΠΑΣΟΚ!
«Παραμένω ενεργό μέλος της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και δεν θα πάψω να αγωνίζομαι για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της πατρίδας μας , που θεωρώ αδιαπραγμάτευτo και πρώτης προτεραιότητας καθήκον», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η ανακοίνωση:
«Ως μέλος κυβερνήσεων που κλήθηκαν μετά το 2009 να αντιμετωπίσουν την υπερχρέωση της πατρίδας μας . Υπερχρέωση που είχε συντελεστεί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών , κατά τη διάρκεια της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης .
Ως μέλος κυβερνήσεων που κατ’ επανάληψη βρέθηκα προ τετελεσμένων γεγονότων και υποχρεώθηκα να εγκρίνω περικοπές μισθών και συντάξεων προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει όρθια ,θεωρώ πολιτικά ανήθικο και κοινωνικά εξοργιστικά άδικο ότι έχει επιβεβαιωθεί σχετικά με την περιβόητη πια λίστα “Λαγκάρντ ” . Λίστα που αφορά στον πυρήνα της ,την αποφασιστικότητα ή μη να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή με την ίδια αυστηρότητα που περιορίστηκαν εισοδήματα και επιβλήθηκαν νέοι φόροι . Θεωρώ στο σύνολό τους αδιανόητα ,για ευνομούμενη πολιτεία ,όσα για πρώτη φορά ακόμη κι εμείς μαθαίνουμε και δύο φορές αδικαιολόγητα . Το ποτήρι ξεχείλισε .
Με βάση αυτά το λιγότερο που η συνείδησή μου επιβάλει είναι να
αποχωρήσω από το σημερινό ΠΑΣΟΚ , από ένα ΠΑΣΟΚ στο οποίο έχουν επικρατήσει πλήρως οι αντιλήψεις και οι πρακτικές του πολιτικού
κατεστημένου της μεταπολίτευσης . Αντιλήψεις και πρακτικές που
οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και στην ηθική παρακμή καθώς και την ελληνική κοινωνία στην αγανάκτηση και στην οργή .
Παραμένω ενεργό μέλος της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και δεν θα πάψω να αγωνίζομαι για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της πατρίδας μας , που θεωρώ αδιαπραγμάτευτo και πρώτης προτεραιότητας καθήκον.
Για μια Ελλάδα που όμως δεν θα επιβάλει μονόπλευρες πολιτικές
λιτότητας επειδή δεν θέλει να προχωρήσει σε προοδευτικές
μεταρρυθμίσεις που υπηρετούν το συμφέρον της πλειοψηφίας της
κοινωνίας και κυρίως το μέλλον της νέας γενιάς . Κι αυτό προκειμένου
να προστατευτούν συμφέροντα συντεχνιών και μικρών ολιγαρχιών .
Για μια Ελλάδα που δεν θα επιτρέπεται στον εκάστοτε Πρωθυπουργό να τοποθετεί τον κολλητό εφοριακό από το τόπο καταγωγής του ως
επικεφαλής στο ΣΔΟΕ , με οφθαλμοφανείς σκοπούς .
Για μια Ελλάδα στην οποία θα καταστεί κοινή πεποίθηση ότι για την
επιβίωση της είναι ζωτικής σημασίας η επαναθεμελίωση του πολιτικού της συστήματος που συνιστά την μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων . Το μόνο πραγματικό και ουσιαστικό εμπόδιο στην επέλαση του λαϊκισμού και της δημαγωγίας των άκρων».
About these ads

6 σχόλια


  1. Είναι αλήθεια !!!
    Απεχώρησε από το ΠΑ-ΣΟΚ
    ο "Πολεμιστής του Φωτός"...



    Σημείωση : Προσφέρθηκαν ήδη αρκετοί Ταξιτζήδες να τον πάνε αφιλοκερδώς στο λιμάνι για να πάρει το πλοίο να μεταβεί στο μαγαζί του... (Room to Let, πίτσες, χαμπουργκερ και λοιπά..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμπρός Ραγκούση για μια Ελλάδα νέα! Έτσι μπράβο λεβέντ' μου!

    Και πού είσαι, μην ξεχάσεις να κατεβάσεις τους πριγκιπικούς μισθούς της νέας τοπικής αυτοδιοίκησης. Και να καθιερώσεις τον περιορισμό της τσιμεντοποίησης των νησιών (όπως πχ στην Πάρο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε το παίζει τρελός ο Ραγκούσης; Δεν είχε ακούσει ότι έφυγαν για άλλη γη άλλα μέρη 60 δις ευρώ; Ότι μια κακοήθης Γαλλίδα έδωσε στον πιστολέρο υπουργό Οικονομικών του Γιωργάκη (του καθηγητή του Χάρβαρντ – και τρέχουν οι καράβλαχοι να πληρώσουν χρυσά δίδακτρα στο Χάρβαρντ για να ακούν οι βλαστοί τους τις 'αλακίες του κάθε...) ένα CD-ROM με περίπου 2000 μεγαλοκαταθέτες σε ελβετική τράπεζα;

    Πέφτει απ' τα σύννεφα κι ο Ραγκούσης; Κι ο Ραγκούσης, ρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παραιτείται από που ο αρχικηπουρός του ΓΑΠ που βρέθηκε Γραμματέας δίχως να τον ξέρει η μάνα του; Από το ΠΑΣΟΚ που έβαλε το χεράκι και το ποδαράκι του για να διαλύσει; Από το ΠΑΣΟΚ που το παρέλαβε ως γραμματέας ΚΟΜΜΑ και το κατάντησε ....ΕΔΗΚ; Από το ΠΑΣΟΚ που εφάρμοσε πρώτος το "πας μη μεθημών, καθημών"; Πανάθλιοι τύποι με πανάθλιο τέλος!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Το USB stick του Βενιζέλου είναι πλαστό! Το CD-ROM ο Παπακωνσταντίνου το είχε δώσει στον τότε Πρωθυπουργεύοντα ο οποίος προσπάθησε να το τοποθετήσει στο iPad του για να δει τι έχει μέσα.

    Το CD-ROM δεν έμπαινε, ο Πρωθυπουργεύων προσπαθούσε να βρει την σχισμή, σχισμή δεν έβλεπε, τηλεφωνεί κατευθείαν στον Steve Jobs, ο Jobs του απαντά κάτι που έμοιαζε σαν κοντομηνάς (στην Apple ως γνωστόν μιλάνε ελληνικά, το Hellenic Quest... *Ευ.Στυλιαρίδης, κλπ), ο δικός μας καταλαβαίνει ότι σε λίγους μήνες (κοντο-μηνάς), βγαίνει το iPad 2, το αγοράζει, ψάχνει για σχισμή, δεν τη βρίσκει, απελπίζεται.

    Τον βλέπει ο Ελβέν σκυθρωπό και τον ρωτάει: γιατί στεναχωριέσαι πασά μου; Ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού του εξηγεί ότι ο Steve Jobs τον είπε ψέματα. Ο Ελβέν του λέει για δώστο σε μένα, έχω κονέ με τον Μπιλ Γκαίη. Ο πρωθυπουργεύων γέλασε με τα αγγλικά του ΕλΒεν, και του πάσαρε το CD-ROM.

    Ο Ελβέν το έδωσε στα παιδιά του Πρώτου Ρέματος, του έκαναν ένα αντίγραφο (δεν ξέρουμε αν κράτησαν κι αυτοί ένα, για ασφάλεια εννοείται) και παρέδωσαν το CD-ROM και ένα USB stick στον Ελβέν. Ο Ελβέν έδωσε το CD-ROM πίσω στο υποδυόμενο τον ρόλο του πρωθυπουργού: μούφα του λέει. Τι, το διάβασες; Τι λέει;

    Και τι δε λέει πασά μου. Η μισή Ελλάδα είναι μέσα. Δηλ. είναι πλαστό; Πλαστότατο σοφέ μου. Και τώρα τι κάνουμε. Α, δεν ξέρω, πάρτο εσύ, εγώ δε θέλω μπλεξίματα.

    Έτσι έγινε και το λάθος και ο πρώην εκτελών χρέη, στο παρθενικό του μάθημα στο Χάρβαρντ, αντί για το CD-ROM με την παρουσίαση που του είχε ετοιμάσει ο Ραούσης, έδωσε κατά λάθος το CD-ROM της Γαλλίδος. Οι βλαστοί του Χάρβαρντ τρελάθηκαν. Κάποιοι από αυτούς είδαν τους λογαριασμούς των μπαμπάδων τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ραγκούσης 19 μήνες τώρα δεν το είχε πάρει μυρουδιά. Ίσως γιατί διάβαζε τα μνημόνια... Ίσως γιατί έπρεπε να δοθεί χρόνος να εξαφανίσουν οι μεγαλοκαταθέτες τη λεία. Όχι γιατί μπορεί να εμπλέκονται πολιτικοί, συγγενείς και φίλοι. Αυτά είναι κακοήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση