GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ισραηλίτης, οι Μουσουλμάνοι και η Βουλή των Ελλήνων...

Το 2011, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνωνεξέδωσε ένα βιβλίο με τίτλο " Οι ισραηλίτες βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο", στο ...

Το 2011, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνωνεξέδωσε ένα βιβλίο με τίτλο " Οι ισραηλίτες βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο", στο οποίο και διαβάζω: 
Το 1915, ο Ισραηλίτης βουλευτής της ΦεντερασιόνΑλμπέρτος Κουριέλ διαμαρτυρήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων για το διαχωρισμό που πρότεινε συνάδελφος του βουλευτής, με τον οποίον δεν θα ήταν επιτρεπτή η δυνατότητα των 14 μουσουλμάνων βουλευτών να παρευρίσκονται στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.
Το 2012 η Χρυσή Αυγή βρίζει και χαστουκίζει βουλευτές, δαιμονοποιεί τη διαφορετικότητα και επιχειρεί να περιορίσει την ελευθερία συμπολιτών μας. Το 2012 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ρίχνει άφθονο νερό στο μύλο του ρατσισμού αφήνοντας υπονοούμενα για τους εβραϊκής καταγωγής Έλληνες καταθέτες της περίφημης λίστας Λαγκάρντ.
Σας προτείνω να διαβάσετε όσα περισσότερα βιβλία μπορείτε για την Ελλάδα της επομένης των Βαλκανικών Πολέμων και του Μεσοπολέμου. Θα διαπιστώσετε ότι οι πολλοί μπορούσαμε πάντα να συνυπάρχουμε. Οι λίγοι ήταν εκείνοι που προσπαθούσαν και συνήθως κατάφερναν να μας χωρίσουν, κυρίως για να πλάσουν ένα νέο κόσμο με τους ίδιους σε ρόλους πρωταγωνιστών.

1 σχόλιο

  1. Διαβάστε αγράμματοι τα απομνημονεύματα του Αβραάμ Μπεναρόγια και θα μάθετε και για τον Αλμπέρτο Κουριέλ και για την Φεντερασιόν και για τους άλλους Μουσουλμάνους-Τουρκους Βουλευτές της Θεσσαλονίκης και για την εξέγερση των Νεοτούρκων στη πλατεία Ελευθερίας της Θεσσαλονίκης για τους Ελληνες Βουλευτές στη Κωσταντινουπολη και πολλά ακόμη για την Δημοκρατία και την αδελφοσύνη μεταξύ των εθνοτητων της Θεσσαλονίκης μεχρις ότου κάποιοι αποφάσισαν ότι ειναι διαφορετικοί και πρέπει να χωρίσουν και όπως οι Ελληνες της Μικρας Ασίας και οι Τουρκοι της Ελλάδας ξεριζώθηκαν για δε τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης δεν υπήρξε μόνο ξεριζωμός οπως στη μεγάλη φωτιά της Θεσσαλονίκής αλλά αργότερα και ο Θανατος των στρατοπέδων των Γερμανών.

    Η Θεσσαλονίκη οπως και η Κωνσταντινουπολη ήταν δύο πολυπολιτισμικές πόλεις που έδωσαν ώθηση στη παγκόσμια κουλτουρα και που έδειξαν ότι η συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών θρησκειών ειναι δυνατή και φέρνει πρόοδο.
    ΟΙ μεγάλες δυνάμεις όμως της εποχής εκείνης ήθελαν να διαμελήσουν την οθωμανική αυτοκρατορία ακόμα περαιτέρω και την δημιουργία κρατών δορυφόρων τους πολιτική που συνεχιζουν και σήμερα με το διαμελισμο αλλων ευρωπαικών κρατών της Σοβ.Ενωσης, Αφρικανικών κρατων και έπεται συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση