GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο «φιλελεύθερος» κ.Χατζηδάκης...

Του Τάκη Μίχα Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη σχετικα με την (ψευδο)κατάργηση των εμποδίων για τις επενδύσε...


Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη σχετικα με την (ψευδο)κατάργηση των εμποδίων για τις επενδύσεις στην Ελλάδα, αποτελεί ένα ακόμα λαμπρό παράδειγμα του σοβιετοκρατούμενου νοηματικού μοντέλου στα πλαίσια του οποίου λειτουργεί και λαμβάνει αποφάσεις αυτή η κυβέρνηση.
Κατάργηση των γραφειοκρατικών εμποδίων στις επενδύσεις στην δική μου τουλάχιστον αντίληψη σημαίνει ότι το κράτος αποσύρεται ολοσχερώς απο κάθε προσπάθεια ανέγερσης φραγμών που αυξάνουν το κόστος στην δημιουργίας μιάς επιχείρησης και κατα συνέπεια το επιχειρηματικό ρίσκο. Σημαίνει επίσης ότι όλοι οι φορείς του δημοσιου και όλοι οι γραφειοκράτες που μέχρι σήμερα πλούτιζαν ρουφώντας το αίμα κάθε ανθρώπου που είχε ως στόχο του να μην διορισθεί στο δημόσιο, παύουν να υπάρχουν -ή μάλλον εξακολουθούν να υπάρχουν ως μουσειακά είδη τα οποία επιδεικνύουμε στις επόμενες γενιές ως παραδείγματα της συσσωρευμένης ηλιθιότητας της ανθρωπότητας.
Το μοντέλο της Υπηρεσίας Μια Στάσης που προωθεί ο υπουργός δεν καταργεί καθόλου αυτές τις υπηρεσίες-βαμπίρ. Απλά τις μετονομάζει σε «Γενική Διεύθυνση Αδειοδοτήσεων» στην οποία τώρα θα μεταφερθούν όλες οι αρμοδιότητες για την έκδοση των αδειών των στρατηγικών επενδύσεων. Εδω τώρα θα είναι το κέντρο για τις «μίζες» και τις «διευκολύνσεις». Ο υπουργός και η κυβέρνηση φαίνεται να πιστεύουν, όπως κάνουν άλλωστε πολλές πρωτόγονες φυλές της Πολυνησίας, ότι η μετονομασία μιάς οντότητας αλλάζει και τις ιδιότητες της.
Και φυσικά ούτε λέξη δεν υπάρχει στις δηλώσεις του υπουργού σχετικά με απομάκρυσνη όλων των γραφειοκρατών των οποίων οι φορείς θεωρητικά καταργούνται. Αντίθετα όπως ανέφερε ο υπουργός στην κομψή γλώσσα του γραφειοκρατικου ολοκληρωτισμού όλοι αυτοί οι αργόσχολοι που πλούτισαν απο τις μίζες και κατέστρεψαν εκατοντάδες επιχειρηματικά όνειρα νέων ανθρώπων «θα μεταταχθούν» στην νέα διεύθυνση.
Φυσικά ο Κωστής Χατζηδάκης όπως και άλλοι φερέλπιδες «φιλελεύθεροι» της Νέας Δημοκρατίας έχουν όπως είναι φυσικό ως ένα και μοναδικό τους στόχο την πολιτική τους διαιώνιση. Γι αυτό δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε καμία σημαντική μεταρρύθμιση που θα θέτει σε κίνδυνον την λειτουργία του πελατειακού κράτους. Αυτά ηταν τα κριτήρια που οδήγησαν τον κ. Χατζηδάκη να δώσει τις σκανδαλώδεις αποζημιώσεις στους «εργαζομένους» της Ολυμπιακής παλαιότερα και αυτά είναι τα κριτηρια επίσης που καθοδηγούν την σημερινή του απόφαση. Καί όπως φαίνεται είναι –τη απουσία αντιπολιτευτικού φιλελεύθερου λόγου - μία αρκετά επιτυχής συνταγή.

1 σχόλιο

  1. Καταρρέει η τρικομματική κυβέρνηση.Τρόμος και δέος στους βουλευτές, μετά τα άγρια γιούχα σε Σταικούρα. Αγριεύει ο κόσμος...
    Όποιοι ψηφίσουν τα μέτρα, ξέρουν ότι είναι τελειωμένοι πολιτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση