GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρέχουν για να μη χαθεί το τρένο

Ολική επαναφορά του υπουργείου Οικονομικών στη διαχείριση και αντιμετώπιση του καυτού θέματος της φοροδιαφυγής και στο τρέξιμο των «αραχ...


Ολική επαναφορά του υπουργείου Οικονομικών στη διαχείριση και αντιμετώπιση του καυτού θέματος της φοροδιαφυγής και στο τρέξιμο των «αραχνιασμένων» υποθέσεων.
Αν δεν αλλάξουμε ρότα και δεν κυνηγήσουμε με ζήλο, σθένος και συγκροτημένα τη φοροδιαφυγή, θα βρεθούμε πάλι σε αδιέξοδο και θα ψάχνουμε νέους φόρους για να γεμίσουμε τα κρατικά ταμεία έλεγε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δίνοντας το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις της πολιτικής ηγεσίας.
Απογοητευτική
Η κατάσταση του φοροεισπρακτικού και ελεγκτικού μηχανισμού χαρακτηρίζεται αν μη τι άλλο απογοητευτική, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες φορολογικές υποθέσεις με «ζουμί» έχουν βαλτώσει στα συρτάρια με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμοι πόροι για το Δημόσιο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες συγκεντρώνουν στατιστικά και άλλα στοιχεία για την πρόοδο των ελέγχων και το κλείσιμο μεγάλων υποθέσεων και διαπιστώνουν πλήρη απραξία και παράλυση σε όλα σχεδόν τα επίπεδα.
Λήθαργος
Κοινή πεποίθηση είναι ότι θα πρέπει επειγόντως όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες να ξυπνήσουν από το λήθαργο γιατί αλλιώς το τρένο θα χαθεί. Μαθαίνουμε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, που ανησυχεί σφόδρα για τις αναιμικές έως μηδενικές επιδόσεις των ελεγκτικών αρχών μετά το κλείδωμα της συμφωνίας με την τρόικα, θα σημάνει γενική επιστράτευση και μάλιστα θα ζητήσει καθημερινή ενημέρωση και απολογισμό για την πορεία του πολέμου κατά της φοροδιαφυγής.
Στα συρτάρια
Για την «τραγική κατάσταση» στην οποία έχει περιέλθει ο φοροελεγκτικός και εισπρακτικός μηχανισμός μιλούν τα γεγονότα από μόνα τους. Στοιχεία από διασταυρώσεις που έβγαλαν μεγάλη φοροδιαφυγή έχουν μείνει στα συρτάρια για περισσότερο από 20 μήνες και τώρα αναζητείται υπηρεσία που θα διεκπεραιώσει τις υποθέσεις: με πρόσφατη απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη ανατίθεται στα Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα ο έλεγχος 1.747 φορολογούμενων που από τις διασταυρώσεις του Μαρτίου του 2011 προέκυψε ότι πολλοί από αυτούς δεν έχουν δηλώσει εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις κι από αγοραπωλησίες ακινήτων.
60 από τους 150
Θα έπρεπε από το καλοκαίρι να έχουν ολοκληρωθεί έλεγχοι σε 150 φορολογούμενους με υψηλό εισόδημα, αλλά μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί 60. Θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί 600 έλεγχοι φορολογούμενων με μεγάλη περιουσία και έχουν ολοκληρωθεί μόνο 365. Στα δημόσια ταμεία έχει εισρεύσει μόνο το 5% των προστίμων που επιβλήθηκαν για νοθευμένα και λαθραία καύσιμα, καθώς τα πρόστιμα έχουν φτάσει τα 6.607.030 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2012 και εισπράχθηκε το ποσό των 387.336 ευρώ.
Ξήλωμα
Tην ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές μάθαμε ότι το υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή «ξηλώνει» τους προϊσταμένους όλων των μεγάλων εφοριών και των τελωνείων με ελεγκτικές αρμοδιότητες καθώς και του ΣΔΟΕ. Στη τροπολογία ορίζεται ότι από τη δημοσίευση του νόμου λήγει η θητεία όλων των προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος, Υποδιεύθυνσης και Διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών και όπως εξηγούν αρμόδια στελέχη του υπουργείου η διάταξη έχει στόχο να διασφαλιστεί η εναλλαγή των προσώπων που υπηρετούν σε κρίσιμες θέσεις της φορολογικής διοίκησης σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Κ.Α.
«Τα αποτελέσματα του εννεαμήνου επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή μας για να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα, όπου λειτουργούμε 4 εργοστάσια και απασχολούμε πάνω από 1.000 μόνιμους εργαζομένους», επεσήμανε με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της μητρικής, ο διευθύνων σύμβουλος της Nestle Ελλάδας Λοράν Ντερό. Παρά την κρίση, η κατηγορία του καφέ εξακολουθεί να σημειώνει πολύ καλές επιδόσεις, ενώ πολύ καλή σεζόν είχε και η κατηγορία του παγωτού χάρη στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και στο λανσάρισμα νέων προϊόντων. Τέλος, υλοποιείται σταθερά το φετινό πλάνο επενδύσεων ύψους 9 εκατ. ευρώ. Μ.Α.
- Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο BBC World News ο Ευάγγελος Μυτιληναίος τόνισε ότι στην Ελλάδα ζούμε μια «ήσυχη» επανάσταση, η οποία αφορά στον τρόπο που η κοινωνία αλλάζει και προσαρμόζεται στα νέα οικονομικά δεδομένα, έχοντας ξεπεράσει τη λογική του υπερκαταναλωτισμού που τροφοδοτούσαν τα τεχνητά χαμηλά επιτόκια.
Μ.Α.
Εγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα στη Βουλή
Φοροεκπτώσεις, βάλσαμο στο «κούρεμα»
«Κάτι κινείται» στην κυβέρνηση στο μέτωπο των μικροομολογιούχων οι οποίοι υπέστησαν απώλειες από το «κούρεμα» των ομολόγων, με μεγάλους χαμένους εκείνους που έλαβαν ως μέρος της αποζημίωσής τους ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα στη Βουλή, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ρύθμιση για την αναπλήρωση των ζημιών μέσω φορο-εκπτώσεων.
Ειδικότερα ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η φορολογική αντιμετώπιση των ομολογιούχων φυσικών προσώπων που εντάχθηκαν στο PSI και ειδικότερα των φυσικών προσώπων που έλαβαν μέρος των αποζημιώσεων και λοιπών αμοιβών τους από το Δημόσιο σε ομόλογα και όχι σε μετρητά, ενώ έχουν φορολογηθεί για ολόκληρο τα ποσό, θα εξεταστεί από τις υπηρεσίες στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένοι ομολογιούχοι υπέστησαν διπλή απώλεια, καθώς έχασαν το 50% της αξίας των ομολόγων που είχαν λάβει αντί χρημάτων ενώ είχαν φορολογηθεί για το συνολικό ποσό.
 Τρέχουν για να μη χαθεί το τρένο Τρέχουν για να μη χαθεί το τρένο
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

2 σχόλια

  1. ...Αλέξη Τσίπρα πάρε μια φοβερή ιδέα για να μαζέψεις ευρώ όταν γίνεις κυβέρνηση!

    Αυτά που είπαν ο ΓΛέζος περί φορολόγησης των καταθέσεων πάνω από είκοσι χιλιάδες ευρώ και ο Παρασκευόπουλος περί έκδοσης διεθνούς εντάλματος σύλληψης για όσους βγάζουν τις εταιρίες τους στο εξωτερικό, είναι τρίχες κατασαρές μπροστά στην πρόταση που σου κάνει σήμερα ο σχολιαστής του taxalia για να μαζέψεις χρήμα!

    Μιλάμε για φρέσκο χρήμα, ζωντανό, που σπαρταράει!

    Ιδού η πρόταση και το μόνο που απομένει είναι να την υλοποιήσεις μεγάλε αρχηγέ:
    ______________________________ +
    ''Όταν βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση προτείνω να πιάσει αιχμάλωτους τους πλούσιους και να τους αφήνει μόνο όταν οι συγγενεις τους φέρνουν λύτρα στο κράτος.''
    ______________________________ +

    Πρόεδρε Αλέξη, αν συμφωνείς με το προοδευτικό μέτρο που βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τους συντρόφους Γλέζο και Παρασκευόπουλο, το όνομα του σχολιαστή βρίσκεται στη διάθεσή σου για να τον βάλεις υποψήφιο βουλευτή!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κόμμα με Άδωνη, Βορίδη, Αννούλα, Πάγκαλο και Λοβέρδο του ΕΟΠΠΥ ( με τον οποίο όλοι οι Έλληνες δεν βρίσκουν γιατρό και πληρώνουν εξετάσεις και φάρμακα ), μαζί με τα απομεινάρια της ΠΟΛΑΝ ( γιατί οι παραδοσιακοί ΝΔημοκράτες, ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ, ΔΑΠΙΤΕΣ, ΔΑΚΙτες φεύγουν μαζικά και υποβάλλουν παραιτήσεις ),θα λάβει ένα ξεγυρισμένο 5 έως 10% !!!
    Να δω τα μούτρα του Βενιζέλου, όταν θα του φέρει ο Αντωνάκης τον Λοβέρδο και την Αννούλα θριαμβευτές υπουργούς στο νέο σχήμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση