GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένταση στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ

Ένταση δημιουργήθηκε το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ μεταξύ δημάρχων κ...


Ένταση δημιουργήθηκε το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ μεταξύ δημάρχων και εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος κάλεσε τους δημάρχους να απαντήσουν στην ερώτηση: «Θα είστε μαζί μας ή θα είστε με τα μέτρα;», σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Όπως είπε, οι μειώσεις κατά 86 εκατ. ευρώ στο μισθολογικό κόστος των δήμων και η κατάργηση Νομικών Προσώπων των δήμων θα έχουν ως συνέπεια σωρεία απολύσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Μάλιστα σημείωσε ότι με την ανακοίνωση των νέων μέτρων οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα προχωρήσουν σε κατάληψη των δημοτικών κτηρίων και των γκαράζ έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η αποκομιδή απορριμμάτων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΠΟΕ- ΟΤΑ θα προχωρήσει σε καταγγελία των περιπτώσεων εκείνων, που μέσω του προγράμματος «κοινωφελής εργασία», θα καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων.
Ο ίδιος κατήγγειλε τις πρωτοβουλίες δημάρχων να παραχωρούν, μέσω των κοινωνικών συνεταιρισμών, αρμοδιότητες στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης απάντησε ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεσμεύτηκε ότι έως τα μέσα Οκτωβρίου θα κατανεμηθούν 95 εκατ. από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους ΚΑΠ και 35 εκατ. από τα Παρελθόντα Οικονομικά Έτη ΠΟΕ .
Όπως είπε ο κ. Ασκούνης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας επιβεβαίωσε ότι έως το τέλος του χρόνου θα αποδοθούν στους δήμους τα υπολειπόμενα των οφειλομένων από τα ΠΟΕ που ανέρχονται σε 213,87 εκατ. ευρώ.
Σχετικά με τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι «δεν παζαρεύουμε τους ΚΑΠ και δεν κάνουμε παζάρι ανάλογα με το ποια κυβέρνηση έχουμε. Επιμένουμε στα 2,7 δισ. ευρώ. Οι πόροι είναι θεσμοθετημένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση