GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλική καταδίκη για την καταστροφή της μεσαιωνικής αγοράς του Χαλεπιού

Η Γαλλία καταδίκασε σήμερα την καταστροφή μέρους της ιστορικής αγοράς του Χαλεπιού, που έχει χαρακτηριστεί τμήμα της παγκόσμιας πολιτι...

Η Γαλλία καταδίκασε σήμερα την καταστροφή μέρους της ιστορικής αγοράς του Χαλεπιού, που έχει χαρακτηριστεί τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Συρίας από την Unesco, όπως και τους βομβαρδισμούς εναντίον των σύρων πολιτών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
«Η Γαλλία εκφράζει την έντονη καταδίκη της μετά την καταστροφή από πυρκαγιά που προκλήθηκε από σφοδρούς βομβαρδισμούς της μεσαιωνικής αγοράς του Χαλεπιού (…) Αυτό το γεγονός καταδεικνύει την εντατικοποίηση της βίας στη Συρία και δείχνει ότι το καθεστώς δεν σταματά μπροστά σε τίποτε την τυφλή καταστολή του», δήλωσε ο Φιλίπ Λαλιό, εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Επαναλαμβάνουμε την έντονη καταδίκη των βομβαρδισμών των πολιτών στο Χαλέπι και στην υπόλοιπη χώρα», πρόσθεσε.
«Η βία που χρησιμοποιεί το καθεστώς εναντίον του ίδιου της του λαού αποτελεί έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όπως υπενθύμισε το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 28 Σεπτεμβρίου. Όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτά τα εγκλήματα θα πρέπει να λογοδοτήσουν», υπογράμμισε ο Λαλιό.
Στο Χαλέπι το Σάββατο καταστράφηκε ένα μέρος της ιστορικής αγοράς από πυρκαγιά που ξέσπασε όταν οι σύροι εξεγερμένοι προσπάθησαν να εισβάλλουν σε αυτή, ενώ ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών και του τακτικού στρατού. Πέντε από τις περίπου είκοσι αγορές που αποτελούν την μεγάλη ιστορική αγορά, όπως η αγορά των γυναικών και αυτή του χρυσού, καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Εξάλλου, η γενική διευθύντρια της Unesco Ιρίνα Μπόκοβα δήλωσε ότι, αφού η Συρία έχει υπογράψει τη Σύμβαση της Χάγης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης, οφείλει να προστατεύει την πολιτιστική της κληρονομιά από τις συνέπειες του πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση