GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δημοκρατική αλλαγή» για πρώτη φορά στην Γεωργία

Την δημοκρατική αλλαγή για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, σηματοδοτούν οι σημερινές βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τον Γεωργιανό...

Την δημοκρατική αλλαγή για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, σηματοδοτούν οι σημερινές βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τον Γεωργιανό δισεκατομμυριούχο, Μπιτζίνα Ιβανιτσβίλι, επικεφαλής του μεγαλύτερου συνασπισμού της αντιπολίτευσης.
«Η σωφροσύνη και η ιστορική εμπειρία των Γεωργιανών δημιούργησαν τις συνθήκες για μια δημοκρατική αλλαγή μέσω των εκλογών, για πρώτη φορά μέχρι σήμερα», δήλωσε ο Ιβανιτσβίλι μπροστά από εκλογικό τμήμα του Τμπιλίσι…
Από την ανεξαρτησία της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας το 1991, δυο πρόεδροι εκδιώχθησαν ύστερα από λαϊκή εξέγερση.
«Για πρώτη φορά, οι Γεωργιανοί έχουν μια «σχεδόν» δημοκρατική επιλογή και λέω «σχεδόν» γιατί οι αρχές έχουν ήδη διαπράξει παραβιάσεις στη διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης.
Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης «Γεωργιανό ‘Ονειρο» του Ιβανιτσβίλι κατηγορεί τον πρόεδρο Σαακασβίλι ότι θέλει να εγκαθιδρύσει ένα αυταρχικό καθεστώς.
Οι αρχές αφαίρεσαν πέρυσι τη γεωργιανή υπηκοότητα του Ιβανιτσβίλι όταν ανακοίνωσε ότι θα αντιμετωπίσει τον Σαακασβίλι στις εκλογές και σήμερα έχει τη γαλλική υπηκοότητα.
Ο Ιβανιτσβίλι δεν ψήφισε σήμερα παρά την τροποποίηση του Συντάγματος που εγκρίθηκε πέρυσι όπως αναφέρει το ethnos.gr, και η οποία επιτρέπει να ψηφίζουν όσοι έχουν γεννηθεί στη Γεωργία και έχουν υπηκοότητα χώρας μέλους της ΕΕ, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ζήσει τα τελευταία πέντε χρόνια στη Γεωργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση