GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το «Δωμάτιο της Βροχής»

Σε κόμικς με πρωταγωνιστές Iνδιάνους, πάντα υπάρχει ένας μάγος που υποτίθεται πως μπορεί να φέρει τη βροχή με τη βούλησή του. Στο μοντ...

Σε κόμικς με πρωταγωνιστές Iνδιάνους, πάντα υπάρχει ένας μάγος που υποτίθεται πως μπορεί να φέρει τη βροχή με τη βούλησή του. Στο μοντέρνο κόσμο από την άλλη, και με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορούμε να… ελέγξουμε τη βροχή!
Όσοι αμφιβάλουν δεν έχουν παρά να επισκεφτούν την Curve Gallery στο χώρο τέχνης Barbican, στο Λονδίνο και συγκεκριμένα, την εγκατάσταση με τίτλο «Το Δωμάτιο της Βροχής» (The Rain Room).
Πρόκειται για μια έκταση περίπου 100 τετραγωνικών όπου πέφτει νερό υπό τη μορφή βροχής. Οι επισκέπτες ωστόσο που θα περπατήσουν μέσα, δεν πρόκειται να βραχούν καθόλου! Πώς γίνεται αυτό; Η απάντηση είναι με αισθητήρες.
Οι σένσορες ανιχνεύουν τα ανθρώπινα σώματα και απλά σταματάνε την πτώση του νερού στη συγκεκριμένη περιοχή. Έτσι μπορεί ο επισκέπτης να διασχίσει το δωμάτιο, χωρίς ομπρέλα και τελικά να μη βραχεί καθόλου!
Η εγκατάσταση άνοιξε στις 4 Οκτωβρίου και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δοκιμάσουν μια βόλτα υπό βροχή μέχρι το Μάρτιο του επόμενου έτους.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο…






Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση