GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λιγότερη ζάχαρη και αλάτι στα δημητριακά της Νestle...

Η Νestle SA και η General Mills Inc αποφάσισαν να αφαιρέσουν την ζάχαρη και το αλάτι από δημητρικά που καταναλώνονται   από παιδιά, προκ...


Η Νestle SA και η General Mills Inc αποφάσισαν να αφαιρέσουν την ζάχαρη και το αλάτι από δημητρικά που καταναλώνονται   από παιδιά, προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία των παιδιών. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται από το 1990, με σκοπό την προώθηση των δημητριακών της Νestle όπως τα  Cheerios σε περισσότερες από 140 χώρες εκτός Αμερικής και Καναδά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ανακοίνωσαν ότι θα αλλάξουν τις συνταγές τους σε 20 δημητριακά που προορίζονται για παιδά και εφήβους ως το 2015, αυξάνοντας τα στοιχεία ολικής αλέσεως και το ασβέστιο, ώστε να μειωθεί κατά 24% η ζάχαρη και 12% το αλάτι. Αυτές οι αλλαγές αναμένεται να επηρεάσουν 5.3 δισεκατομμύρια μερίδες δημητριακών που καταναλώνονται κάθε χρόνο.
 Η σύμπραξη των δύο εταιρειών ονομάζεται Cereal Partners Worldwide και είναι η δεύτερη παγκοσμίως μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής δημητριακών για πρωινό μετά την Kellog CC. Στην Ευρώπη βέβαια έχει την πρώτη θέση.
 Ήδη πολλές εταιρείες έχουν αρχίσει να συμμορφώνονται με αυστηρούς κανονισμούς εξαιτίας της παχυσαρκίας που έχει πάρει την μορφή επιδημίας παγκοσμίως. Για αυτό προσπαθούν να προσφέρουν πιο υγιεινά γεύματα ή μικρότερες ποσότητες. O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμάει ότι το τα υπέρβαρα παιδιά κάτω των 5 ετών ξεπεράσαν τα 42 εκατομμύρια το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση