GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O mr Facebook αναζητά ρωσικά "μυαλά"...

Ο ιδιοκτήτης του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που επισκέπτεται τη Ρωσία και συναντήθηκε ήδη με τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε...

Ο ιδιοκτήτης του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που επισκέπτεται τη Ρωσία και συναντήθηκε ήδη με τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε...ευθαρσώς πως ψάχνει Ρώσους προγραμματιστές, προκαλώντας αντιδράσεις από ρωσικές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.Στόχος της επίσκεψης του δημιουργού του Facebook στη Ρωσία είναι να ανεβάσει τα ποσοστά των συνδρομητών.
Σύμφωνα με υπολογισμού μόλις 9,3 εκατομμύρια Ρώσοι είναι χρήστες του Facebook. Mεγάλοι "εχθροί" για το Facebook οι δυο ρωσικές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte και Οdnoklassniki με 34, εκατομμύρια και 27, 3 εκατομμύρια αντίστοιχα.
Ο πρόεδρος και συνιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ρωσικού χόλντινγκ τεχνολογιών Πληροφορικής, IBS Group, Ανατόλι Καρατσίνσκι, είναι έξαλλος με τον Ζούκερμπεργκ. Την οργή του προκαλεί το γεγονός ότι ο Ζούκερμπεργκ δεν μπαίνει καν τον κόπο να κρύψει την πρόθεσή του να αποσπάσει από τη Ρωσία «τα καλύτερα μυαλά», ενώ εκφράζει το φόβο του ότι η συνάντησή του με τον Μεντβέντιεφ θα «νομιμοποιήσει» αυτές τις κινήσεις.
Ο Καρατσίνσκι προτρέπει του συνεργάτες του πρωθυπουργού να σκεφτούν καλά τα αρνητικά μηνύματα που θα σταλούν στην κοινωνία. Θυμίζει δε, την επιχείρηση της μαζικής εξόδου Ρώσων προγραμματιστών, που έγινε κατά την κρίση του 1998, αυτή τη φορά προς όφελος της Microsoft.
Το ενδιαφέρον των Δυτικών εταιριών για Ρώσους προγραμματιστές δεν είναι τυχαίο. Οι τεχνικές γνώσεις τους δεν είναι λιγότερες, ας πούμε, από εκείνες των Ινδών, ενώ από πλευράς δημιουργικότητας και ικανότητας επίλυσης ασυνήθιστων προβλημάτων, υπερέχουν αισθητά. Τη σχετική δήλωση έκανε ο Βαλεντίν Μακάροφ, πρόεδρος της ένωσης Rus-Soft, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες προγραμματισμού λογισμικών της Ρωσίας. Αυτός δεν θεωρεί ότι η μετάβαση των Ρώσων ειδικών σε εταιρίες της Δύσης συνιστά απειλή. Υφίσταται, κατά την άποψή του, μια ισορροπία ανάμεσα σε εκείνους που φεύγουν και σε εκείνους που επιστρέφουν, π.χ. με σκοπό να ανοίξουν μια δική τους επιχείρηση.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση