GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιβεβαίωση του Press-gr για το Spiegel, τον Άνθιμο, τον Ψαριανό και την τρόικα...

Απόλυτη επιβεβαίωση των χθεσινών αποκλειστικών πληροφοριών (εδώ) του Press-gr.   Στη σημερινή έντυπη έκδοσή του το  γερμανικό  περιοδικ...

Απόλυτη επιβεβαίωση των χθεσινών αποκλειστικών πληροφοριών (εδώ) του Press-gr.  Στη σημερινή έντυπη έκδοσή του το  γερμανικό  περιοδικό Spiegel στρέφεται κατά της ελληνικής εκκλησίας, τα φορολογικά προνόμια της οποίας σχολιάζονται σε δημοσίευμα με τον τίτλο «ιερός δεσμός». Το περιοδικό αναφέρεται στο ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «επιμένει στα προνόμιά της οξύνοντας έτσι την κρίση στην Ελλάδα». Στο δημοσίευμα γίνεται ειδική αναφορά στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο με καθόλου  κολακευτικά λόγια!
«Ο Μητροπολίτης, ένας από τους πιο συντηρητικούς ιερωμένους της χώρας, διαβόητος για τις λεκτικές του επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων, αριστερών και ομοφυλοφίλων, αισθάνεται ότι απειλείται από δανειστές που απομυζούν τη χώρα του. Από παράνομους μετανάστες τους οποίους, όπως λέει, κανείς δεν μπορεί να ελέγξει πλέον. Και από όσους τα βάζουν με την εκκλησία του. Από διανοούμενους που απαιτούν να συνεισφέρει και ο κλήρος το μερίδιό του στην κρίση».
«Εδώ και χρόνια πολλοί Έλληνες αγανακτούν με το γεγονός ότι η ισχυρή εκκλησία δεν απέδιδε καθόλου φόρους έως το 2010, λάμβανε ευρωπαϊκές επιδοτήσεις μεγάλου ύψους και επιπλέον στήριξη από το κράτος. Αυτή περιλαμβάνει τη μισθοδοσία, ιερέων και επισκόπων, που κόστιζε στους φορολογούμενους περίπου 230 εκατ. ευρώ ετησίως. Μόλις τους τελευταίους μήνες προσπαθεί η κυβέρνηση να μειώσει αυτές τις δαπάνες» τονίζει το δημοσίευμα συμπληρώνοντας ότι τα φορολογικά προνόμια της ορθόδοξης εκκλησίας δεν καταργήθηκαν πλήρως.
Το Spiegel, όπως ακριβώς αποκάλυψε το Press-gr από χθες,  φιλοξενεί δηλώσεις του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος μιλά για τη σχέση κράτους εκκλησίας και την επιρροή τους στην πολιτική. «Η κρίση της Ελλάδας είναι γι' αυτό το λόγο, όπως λέει ο Γρ. Ψαριανός, και κρίση της Εκκλησίας. Και αυτή δεν είναι, όπως λέει ο ίδιος, λιγότερο διεφθαρμένη από την υπόλοιπη κοινωνία».
Σε άλλο του δημοσίευμα το Spiegel γράφει (όπως επίσης προανήγγειλε το Press-gr) τι η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να μην αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Γίνεται λόγος για ατελείωτους αυτοσχεδιασμούς που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα αλλά και για την αποφασιστικότητα της Ευρώπης να σώσει τους Έλληνες. «Η κατάσταση γύρω από την ευρωζώνη και τους εν δυνάμει πρωταγωνιστές μιας μεγάλης καταστροφής, την Ισπανία και την Ιταλία, είναι τόσο άσχημη ώστε να μη θέλει κανείς να πάρει το ρίσκο ενός 'Grexit'. Η υπόλοιπη Ευρώπη έχει φοβηθεί. Η θεωρία του ντόμινο δεν συζητείται μόνο, αλλά είναι ένα επικρατές σενάριο. (…) Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχιστεί ό,τι γινόταν ως τώρα. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της έκθεσης της τρόικας. Ή μάλλον, η έκθεση θα είναι αυτή που πρέπει να είναι ανεξαρτήτως του τι συμβαίνει ή δεν συμβαίνει στα ελληνικά υπουργεία».

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση