GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιες είναι οι 15 prior actions

Στην ολοκλήρωση ορισμένων υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων παραπέμπουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας αναφο...



Στην ολοκλήρωση ορισμένων υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων παραπέμπουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας αναφορικά με το ποιες είναι οι εναπομείνασες προαπαιτούμενες ενέργειες που θα πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση μέχρι να εκταμιευθεί η επόμενη δόση.
Πάντως, όπως αναφέρει η Καθημερινή, αυτά που πρέπει να γίνουν δεν είναι… μικροπράγματα, καθώς μία από τις αποφάσεις που εκκρεμούσαν ήταν αυτή που εξέδωσε την Τρίτη το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει ο θεσμός της διαθεσιμότητας.
Αλλωστε, μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν ενταχθεί σε αυτό το καθεστώς 2.000 υπάλληλοι.
Στα ανοιχτά ζητήματα βρίσκεται επίσης και ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσει ο ενισχυμένος μηχανισμός εποπτείας της εφαρμογής του Μνημονίου.
Πέραν αυτών, στο προσχέδιο του νέου Μνημονίου περιλαμβάνονται 15 βασικές δράσεις, τις οποίες θα πρέπει να ολοκληρώσει η κυβέρνηση εντός του Νοεμβρίου…
Έτσι η κυβέρνηση μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα πρέπει να έχει:
1. Μεταφέρει 40 ακίνητα στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).
2. Ανακοινώσει τα στάδια αλλαγής του φορολογικού συστήματος και να έχει λάβει την έγκριση της τρόικας.
3. Δημοσιεύσει το πρόγραμμα αποπληρωμής των χρεών του Δημοσίου προς προμηθευτές και των επιστροφών φόρων.
4. Μεταθέσει 30 υπαλλήλους στον ΕΟΠΥΥ για να απασχολούνται με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του.
5. Ενισχύσει την εποπτεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, με την παροχή «βέτο» στο υπουργείο Οικονομικών για δαπάνες άλλων υπουργείων.
6. Ολοκληρώσει σχέδια διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού σε δύο υπουργεία (Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος).
7. Ορίσει συντονιστή, ο οποίος θα επιβλέπει τον συντονισμό των υπουργείων.
8. Καταστήσει πλήρως λειτουργική τη μοναδική αρχή δημόσιων προμηθειών.
9. Δημιουργήσει σχέδιο για την ανάπτυξη Κέντρου Διαχείρισης Αγορών στο Δημόσιο.
10. Ανανεώσει το ισχύον πλάνο για την ηλεκτρονική πλατφόρμα προμηθειών.
11. Καταρτίσει προσχέδιο για την απελευθέρωση επαγγελμάτων που ελέγχονται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (πωλητές όπλων, κατασκευαστές πυροτεχνημάτων, ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, υπηρεσίες σε λιμάνια και μαρίνες κ.λπ.), των συντηρητών και πωλητών έργων τέχνης, επαγγελμάτων που υπάγονται στο υπουργείο Υγείας, καθώς και των πωλητών πετρελαίου, μηχανικών και τεχνικών ανατινάξεων και πωλητών φυσικού αερίου.
12. Αποσυνδέσει τις κατώτατες αμοιβές των δικηγόρων, με Προεδρικό Διάταγμα, με την παρουσία τους σε αίθουσες δικαστηρίων.
13. Προωθήσει νομοθεσία για τα επαγγελματικά προσόντα.
14. Υποβάλει σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ που θα περιλαμβάνει αποεπένδυση σε λιγνίτες και υδροηλεκτρικά και διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ.
15. Διαχωρίσει το σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου.
Πηγή: epikaira.gr

1 σχόλιο

  1. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΎΣ ΝΑ ΑΝΟΊΞΕΤΕ ΑΠΌ ΌΤΑΝ ΓΕΝΝΉΘΗΚΑ..ΚΑΡΓΙΟΛΗΔΕΣ ΕΕ ΚΑΡΓΙΟΛΗΔΕΣ

    Γραφούν παντού κείμενα είμαστε σε κατάσταση πολέμου; ΕΕΕΕ ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ

    Μονο που εγώ που κάνω 90 μονάδες ινσουλίνη ΝovoMix*30 την ημέρα για να ζω ξέχωρα τα φάρμακα της καρδιάς γιατί έτσι το έφερε η πουτάνα η ζωή μου δεν την βρίσκω στο Ηράκλειο ΚΡΗΤΗΣ,και πάει σιγά σιγά το πόδι μου στον καιάδα και με δυο επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς με αναπηρία 90% ΑΠΟ ΤΑ Κ.Ε.Π.Α και με ένσημα από τα 12 μου χρόνια και μετά επιχειρηματίας με έχετε γράψει στα αρχίδια σας είμαι και απλήρωτος από της 20-1-2012 ... είπατε τίποτα;

    αριθμός πρωτοκόλλου καταθέσεις δικαιολογητικών .302-2012-185.

    αριθμός αποφάσεις ΚΕΠΑ; μετά από εννεα μήνες 24-9-2012 .αρ. επιτροπής 0999/2012/4963.

    απόφαση ΟΑΕΕ στης 22-10-2012 αριθμός απόφασης 27/01538/2012.

    ακόμα Ούτε χρήματα , ούτε φάρμακα , ΤΙΠΟΤΑ και έχω τρία παιδιά το ένα παιδί ανήλικο στο λυκειο αριστούχο με βαθμούς περίπου 19.75 κάθε χρόνο (χωρίς ιδιαίτερα , κάτι επαίνους μου φέρνει ) αν αν κάτσω στο καροτσάκι με πέντε κιλά δυναμίτη και μπω στην περιφερεια ΚΡΗΤΗΣ η σε κανενός ΒΟΛΕΜΈΝΟΥ Βουλευτή σαν του Εμμανουήλ Κεφαλογιαννη, του Κεκερογλου του ΠΑΣΟΚΟΥ,του ΣΕΝΕΤΑΚΗ, ΤΟΥ ΑΥΓΕΝΑΚΗ το γραφείο και κάνω ΜΠΑΜ ..

    ΤΙ ΘΑ ΈΧΕΤΕ ΝΑ ΛΈΤΕ ;; γιατί ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΑΩ ,ΟΥΤΕ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ Πεινασμένα θα κάνει η οικογένεια μου .. εγώ σας πλήρωνα τα πάντα ώστε να μην έχω ανάγκη τα χρήματα του Εσθονού φορολογούμενου, ΑΝ ΤΑ ΚΛΈΨΑΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΚΆΣΩ πριν κάνω το ΜΠΑΜ ..

    Το όνομα μου!!!Μπούντζουκας Τηλέμαχος το τηλέφωνο μου
    2810-371079...

    μην γράψετε κουφάλες παπαγαλάκια ότι δεν σας τα έχω στείλει ΕΕΕ. ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΙΜΟΥ ΕΕΕ ... ΟΎΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΟΎΣΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΤΟ ΓΡΑΦΕΊΟ ΈΧΩ ΠΑΤΉΣΕΙ ΠΟΤΕΣ ΜΟΥ..να με ψάξετε ΚΑΛΑ ΚΑΛΆ ΜΑ ΚΑΛΑ, γιατί δεν θα σας ψάχνω εγώ πια άλλο βαρέθηκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση