GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα 216 δισ. ευρώ η φυγή κεφαλαίων από την Ισπανία

Επιταχύνθηκε φέτος η φυγή κεφαλαίων από την Ισπανία, φτάνοντας τα 216 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής Τράπ...

Επιταχύνθηκε φέτος η φυγή κεφαλαίων από την Ισπανία, φτάνοντας τα 216 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας.
Στο αντίστοιχο διάστημα του 2011 μόνο 8 δισ. ευρώ σε καταθέσεις, πιστώσεις και επενδύσεις είχαν βγει από την Ισπανία προς τρίτες χώρες.
Πάντως, μικρή βελτίωση φαίνεται να παρουσιάζει η κατάσταση, καθώς τον Σεπτέμβριο εισέρρευσαν στη χώρα 31 δισ. ευρώ. Πρόκειται για την πρώτη καθαρή εισροή κεφαλαίων από τον Ιούλιο του 2011.
Οι αναλυτές αποδίδουν την αύξηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι προτίθεται να αγοράσει ομόλογα των χωρών της νότιας Ευρώπης που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση