GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα θέματα που ενώνουν Τσίπρα - Ιερώνυμο και φέρνουν κοντά Αριστερά και Εκκλησία...

Το μεγάλο χάσμα που χώριζε την Αριστερά από την Εκκλησία φαίνεται ότι γεφυρώνουν σιγά – σιγά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο επικεφαλής τ...

Το μεγάλο χάσμα που χώριζε την Αριστερά από την Εκκλησία φαίνεται ότι γεφυρώνουν σιγά – σιγά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου στην κηδεία του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα επιβεβαίωσε το πόσο καλή είναι η μεταξύ τους σχέση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο κ. Ιερώνυμος το πρότεινε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν του τηλεφώνησε για να τον συλλυπηθεί.
Η Κουμουνδούρου, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», αξιολογεί θετικά τις παρεμβάσεις των Μητροπολιτών ενάντια στα ακροδεξιά φαινόμενα και θεωρεί «ευτυχή συγκυρία» το γεγονός πως αυτή την δύσκολη εποχή Προκαθήμενος της ελληνικής εκκλησίας είναι ο κ. Ιερώνυμος.
Από την πλευρά της, η Αρχιεπισκοπή αναγνωρίζει στη στάση του κ. Τσίπρα μία διαλλακτικότητα όσον αφορά στα εκκλησιαστικά ζητήματα, στάση που αντίθετα δεν πιστώνουν στη Δημοκρατική Αριστερά.
Σίγουρα, υπάρχουν αρκετά και καθόλου αμελητέα «αγκάθια» στις μεταξύ τους σχέσεις, όπως π.χ. η εκκλησιαστική περιουσία ή το ζήτημα του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας.
Αλλά η έντονη αντίθεσή τους στην πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, φαίνεται να λειτουργεί ως ισχυρός συνδετικός κρίκος μεταξύ του κ. Τσίπρα που «έρχεται» προς την εξουσία και δεν θέλει να έχει απέναντί του την Εκκλησία και του κ. Ιερώνυμου που βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ να εδραιώνεται ως μεγάλο κόμμα και επιδιώκει να τον εντάξει στον κύκλο των συνομιλητών της Εκκλησίας.

3 σχόλια

  1. Ροζουλί ...το πράσινο παιδομάζωμα.

    «Σήμερα, απαιτείται εναλλακτική πρόταση και αλλαγή πολιτικής. Απαιτείται μακροπρόθεσμη στρατηγική εξόδου από την κρίση και σθεναρή διαπραγμάτευση τόσο για τη χώρα μας όσο και τη συνολική ευρωπαϊκή προοπτική».
    Ποιος τα λέει νομίζετε όλα αυτά;

    Μα ένας από τους «κηπουρούς» του Γ. Παπανδρέου, ένα στέλεχος που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο επειδή ο γιος του Ανδρέα αποφάσισε να κάνει… ανανέωση στο πολιτικό σκηνικό και μας έφερε τον κάθε πικραμένο.

    Μιλάμε για την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, γνήσιο τέκνο του νεοπαπανδρεϊσμού και μάλιστα υπουργό του ΠΑΣΟΚ τότε που γίνονταν το ένα μετά το άλλο τα λάθη στην οικονομία και τη διπλωματία. Πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός Υγείας και πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών αποχώρησε από το κόμμα του Βενιζέλου πριν από περίπου ένα μήνα γιατί διαφωνούσε με τα νέα μέτρα. Μπράβο της που αποχώρησε διαφωνώντας της βγάζουμε το καπέλο.

    Όμως, όπως όλα δείχνουν αντί να πάει σπίτι της αποφάσισε κι αυτή να «αναστήσει» το παλιό ΠΑΣΟΚ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι βρίσκει στη ζεστή αγκαλιά του Αλέξη αυτό που έλειπε από το ΠΑΣΟΚ.

    Και άρχισε να αρθρογραφεί στην Αυγή.
    Το πράσινο παιδομάζωμα (λέμε τώρα) συνεχίζεται.
    Όλοι οι καλοί χωράνε.
    Διαβάστε το άρθρο της αγαπητής Μαριλίζας που πλέον φόρεσε αριστερά γυαλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκείνο που ενώνει Αριστερά (αλληλεγγύη) και Εκκλησία (φιλανθρωπία) είναι στο ότι και οι δυο ασχολούνται πως θα μοιράσουν θα λεφτά των άλλων, στους φτωχούς. Φυσικά χωρίς μισθούς (μόνον επιδόματα, επιδοτήσεις, ΜΚΟ, υποργεία και αποζημιώσεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέχασες το αλάθητο. Και η (βασανιστική για τους άλλους) υπεροψία. Φαρισαίοι του κερατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση