GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προετοίμαζαν απαγωγές Εβραίων στην Τυνησία...

Οι τυνησιακές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 4 άτομα που φέρεται ότι συνωμοτούσαν για την απαγωγή Εβραίων που ζουν στη χώρα για να πάρουν ...

Οι τυνησιακές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 4 άτομα που φέρεται ότι συνωμοτούσαν για την απαγωγή Εβραίων που ζουν στη χώρα για να πάρουν λύτρα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.
Στην Τυνησία ζουν λιγότεροι από 2.000 εβραίοι, κυρίως στην Ζαρζίς και το νησί Τζέρμπα στο νότιο τμήμα της χώρας.
«Οι δυνάμεις ασφαλείας ματαίωσαν ένα σχέδιο για την απαγωγή νεαρών εβραίων στην Ζαρζίς. Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις νεαρούς άνδρες και κατέσχεσε δύο όπλα», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών Λόφι Χιντούρι.
Ο Πέρεζ Τραμπελσί, επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας στην Τζέρμπα, δήλωσε ότι μεταξύ των τεσσάρων που συνελήφθησαν είναι ένας αστυνομικός.
«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην Τζέρμπα και την Ζαρζίς. Η κυβέρνηση θα πρέπει να μας παρέχει περισσότεροι προστασία», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι γίνεται μια «εκστρατεία εκφοβισμού» για να αναγκάσει τους εβραίους να εγκαταλείψουν την Τυνησία.
«Αυτή είναι η χώρα μας, δεν θα την εγκαταλείψουμε», πρόσθεσε.
Η Τυνησία, μετά την ανατροπή τον Ιανουάριο του 2011 του προέδρου της Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, κυβερνάται από μια εκλεγμένη κυβέρνηση της οποίας ηγούνται οι ισλαμιστές.
Λίγες εβδομάδες μετά την φυγή του Μπεν Άλι από την Τυνησία, μια συναγωγή πυρπολήθηκε σε πόλη της χώρας. Από το περιστατικό αυτό, το οποίο φαίνεται πως ήταν μεμονωμένο, δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά ξύπνησαν μνήμες από την επίθεση της Αλ Κάιντα το 2002 από την οποία σκοτώθηκαν 21 τουρίστες όταν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό ανατινάχθηκε κοντά σε συναγωγή στην Τζέρμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση