GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βουλγάρικο χωριό ζητά να ενσωματωθεί στην Ελλάδα!

Μια απίστευτη απόφασή πήραν οι 680 κάτοικοι του χωριού Τσράντσα στη Βουλγαρία...


Μια απίστευτη απόφασή πήραν οι 680 κάτοικοι του χωριού Τσράντσα στη Βουλγαρία...
οι οποίοι ζητούν να ενσωματωθούν διοικητικά στην Ελλάδα ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινής της Κυριακής", οι κάτοικοι στο ορεινό πομακοχώρι διαμαρτύρονται όπως λένε για την εγκατάλειψή τους από τη κεντρική κυβέρνηση της Βουλγαρίας. Γι' αυτό το λόγο, έστειλαν επιστολή στην βουλγαρική κυβέρνηση με την οποία ουσιαστικά ζητούν να περάσουν διοικητικά και οικονομικά στην Ελλάδα (απέχουν μόλις ένα χιλιόμετρο από τα σύνορα) καθώς θεωρούν ότι έτσι θα έχουν μια καλύτερη ζωή! Μάλιστα για να τονίσουν την απόφασή τους, κοινοποίησαν την επιστολή και την ελληνική πρεσβεία στη Σόφια.
"Η Ελλάδα είναι η μόνη διέξοδος για πολλούς νέους που κατεβαίνουν να εργαστούν ως εποχικοί εργάτες", εξηγεί ο πρόεδρος της κοινότητας, Ιλίν Ντολαπτσίεφ, που μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν άγνωστη αλλά έφτασε να «παίξει» σε διεθνή μέσα με το πρωτοφανές αίτημά της.
Το βασικό τους αίτημα είναι η επιστροφή των κτημάτων που είχε αρπάξει το κομμουνιστικό καθεστώς από τους προγόνους τους. Μετά την πτώση του καθεστώτος, η κυβέρνηση προχώρησε σε καταγραφή της γης, προκειμένου να γίνει διανομή, αλλά η διαδικασία κόλλησε στα λάθη και στην αδυναμία των κατοίκων να πληρώσουν τα χρήματα που απαιτούσε η ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε να φτιάξει τους σχετικούς χάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση