GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε θέση αναμονής το ΧΑ

Νευρικότητα επικράτησε στη χρηματιστηριακή αγορά, εν αναμονή της κρίσιμης αποψινής ψηφοφορίας στη Βουλή για τα μέτρα του νέου μνημονίου,...

Νευρικότητα επικράτησε στη χρηματιστηριακή αγορά, εν αναμονή της κρίσιμης αποψινής ψηφοφορίας στη Βουλή για τα μέτρα του νέου μνημονίου, την ώρα που πληθαίνουν τα σενάρια αμερικανικής παρέμβασης για την υιοθέτηση συνολικής λύσης-πακέτο στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
Τα βασικά χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης ήταν οι έντονες διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου .
Στο ΧΑ η ισχυρή ανοδική αντίδραση των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων είχε δημιουργήσει σημαντικά βραχυχρόνια κέρδη, που αποτέλεσαν δέλεαρ για ρευστοποιήσεις.
Το κλίμα επιδεινώθηκε ραγδαία από το έντονα αρνητικό γύρισμα των διεθνών αγορών μετά τις προειδοποιήσεις Ντράγκι που έκανε λόγο για «εξαιρετικά αδύναμη κατάσταση της ευρωζώνης».
Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 825,8 μονάδες καταγράφοντας απώλειες -0,79%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 48,38 εκατ. ευρώ.
Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές εκτιμούν ότι η βραχυχρόνια τάση θα διαμορφωθεί τις επόμενες μέρες με βάση τα αποτελέσματα της αποψινής ψηφοφορίας στη Βουλή. Το πακέτο μέτρων αναμένεται ότι θα εγκριθεί.
Όμως από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας -αριθμός διαρροών, τοποθετήσεις βουλευτών της συμπολίτευσης, στάση της ΔΗΜΑΡ – θα προκύψουν ενδείξεις όσον αφορά το μέλλον, τη βιωσιμότητα και τη συνοχή του κυβερνητικού σχήματος συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση