GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισραηλινός πράκτορας ομολόγησε την δολοφονία του Αμπού Τζιχάντ

Ο Αμπου Τζιχάντ (αριστερά), συνιδρυτής της PLO με τον Γιασέρ Αραφάτ, δολοφονήθηκε το 1988 στην Τύνιδα O Αμπού Τζιχάντ   Εφημερί...

Ο Αμπου Τζιχάντ (αριστερά), συνιδρυτής της PLO με τον Γιασέρ Αραφάτ, δολοφονήθηκε το 1988 στην Τύνιδα
O Αμπού Τζιχάντ
 
Εφημερίδα δημοσίευσε παλαιότερη μυστική συνέντευξη με Ισραηλινό πρώην κομάντο ο οποίος δεν ζει πια και ο οποίος ομολογεί ότι σκότωσε το δεξί χέρι του Γιάσερ Αραφάτ, τον Αμπού Τζιχάντ – κατά κόσμον Χαλίλ αλ Ουαζίρ – το 1988 στην Τύνιδα.
Πιστευόταν ευρέως ότι ο Αμπου Τζιχάντ δολοφονήθηκε από ισραηλινούς πράκτορες, αλλά το Ισραήλ δεν το έχει παραδεχθεί ποτέ επισήμως. Παρά ταύτα, η υπηρεσία λογοκρισίας του ισραηλινού στρατού έδωσε το πράσινο φως στην εφημερίδα Yediot Ahronot να δημοσιεύσει την συνέντευξη του Ναούμ Λεβ. Ο Λεβ πέθανε το 2000, και η μαρτυρία του έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας.
Ο Αμπου Τζιχάντ ίδρυσε την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης μαζί με τον Γιάσερ Αραφάτ, και κατηγορήθηκε για πολλές επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών.
Δολοφονήθηκε στις 16 Απριλίου 1988 σε έφοδο στο αρχηγείο της PLO στην πρωτεύουσα της Τυνησίας.
«Μπορούμε τώρα να αποκαλύψουμε ότι το Ισραήλ σκότωσε τον υπ’ αριθμόν 2 της PLO Αμπου Τζιχάντ, με πληροφορίες από την Μοσάντ και εκτέλεση από μονάδα κομάντο», έγραψε η ισραηλινή εφημερίδα.
«Είχα διαβάσει όλο τον φάκελο για αυτόν. Ο Αμπου Τζιχάντ είχε σχέση με τρομακτικές επιθέσεις εναντίον αμάχων. Τον πυροβόλησα χωρίς κανέναν δισταγμό», είπε ο Λεβ.
Εξήγησε ότι ο ίδιος και ένας άλλος κομάντο – μεταμφιεσμένος σαν γυναίκα – πλησίασαν το σπίτι σαν να ήταν ζευγάρι σε μια απογευματινή βόλτα. Ο Λεβ είπε ότι πρώτα σκότωσε τον σωματοφύλακα με μια σφαίρα στο κεφάλι.
Μετά μασκοφόροι κομάντο έκαναν έφοδο στη βίλα και ο Λεβ ανέβηκε στον πρώτο όροφο.
«Φαινόταν σαν να κρατούσε όπλο. Μετά τον πυροβόλησα… πρόσεξα να μην σκοτώσω την γυναίκα του που έτρεξε επάνω. Πέθανε. Αλλοι μαχητές επιβεβαίωσαν ότι ήταν νεκρός», είπε ο Λεβ.
Η εφημερίδα γράφει ότι ένας δεύτερος σωματοφύλακας και ένας κηπουρός σκοτώθηκαν επίσης στην έφοδο.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση