GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έπεσαν δακρυγόνα στη διαδήλωση στην πλατεία Ταχρίρ

Δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο έριξε η αιγυπτιακή αστυνομία, οι οποίοι βγήκαν στ...

Δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο έριξε η αιγυπτιακή αστυνομία, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους εκφράζοντας την αντίθεσή τους κατά του χθεσινού διατάγματος του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι με το οποίο διευρύνει τις εξουσίες του και ζητούν την παραίτησή του μετά το «πραξικόπημα» που έκανε.
Τα δακρυγόνα έπεσαν σε έναν δρόμο που οδηγεί από την πλατεία προς το κτίριο του κοινοβουλίου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Κάποιοι διαδηλωτές άναψαν μικρές φωτιές στον δρόμο.
«Ο λαός επιθυμεί την πτώση του καθεστώτος», φώναζαν οι διαδηλωτές, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα που ακουγόταν στη διάρκεια της εξέγερσης του 2011 εναντίον του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. «Μόρσι, φύγε!», ήταν ακόμη ένα σύνθημα που ακουγόταν.
«Μόρσι, ένας προσωρινός δικτάτορας», ήταν ο τίτλος της ανεξάρτητης αιγυπτιακής εφημερίδας αλ Μάσρι αλ Γιουμ.
Στο μεταξύ στην Αλεξάνδρεια διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία του κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, της πολιτικής πτέρυγας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από την οποία προέρχεται ο Μόρσι, και έκαψαν βιβλία και καρέκλες στον δρόμο. Οπαδοί και αντίπαλοι του Αιγύπτιου προέδρου συγκρούστηκαν σε άλλο σημείο της πόλης με αποτέλεσμα 12 άνθρωποι να τραυματιστούν.
Τα γραφεία του ισλαμιστικού κόμματος στο Πορτ Σάιντ έγιναν στόχος διαδηλωτών που πέταξαν πέτρες, ενώ στο Σουέζ διαδηλωτές έριξαν βόμβες μολότοφ στα γραφεία του κόμματος με αποτέλεσμα να κάψουν πανό που βρίσκονταν έξω από το κτίριο.
Την ίδια ώρα χιλιάδες οπαδοί του Μόρσι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το προεδρικό μέγαρο, όπου ο Αιγύπτιος πρόεδρος τους απηύθυνε λόγο.
Κάποιοι από αυτούς κρατούσαν πορτραίτα του Μόρσι. «Ο λαός επιθυμεί την εφαρμογή της σαρίας (του ισλαμικού νόμου)», φώναζαν στη διάρκεια της ομιλίας του αιγύπτιου προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση