GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Αγραφιώτες θα πληρώσουν το «μάρμαρο»

Σοκ σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται σε υπερχρεωμένους δήμους, προκαλεί η πρόβλεψη του Μεσοπρόθεσμου για αυξήσεις φ...



Σοκ σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται σε υπερχρεωμένους δήμους, προκαλεί η πρόβλεψη του Μεσοπρόθεσμου για αυξήσεις φωτιά στα δημοτικά τέλη και ιδιαίτερα στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) που εισπράττεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και κατευθύνεται στα δημοτικά ταμεία.
Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά τέλη, το Μεσοπρόθεσμο δίνει τη δυνατότητα στους δήμους που βρίσκονται στο «κόκκινο» να προχωρούν σε αυξήσεις προκειμένου να πάψουν να είναι υπερχρεωμένοι.
Ομως, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) σχεδιάζεται δεκαπλασιασμός του ανώτατου συντελεστή επιβολής του ΤΑΠ που πληρώνουν όλοι οι ιδιοκτήτες και εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου. Συγκεκριμένα, ο συντελεστής θα φτάσει το τρία τοις χιλίοις ενώ σήμερα το ΤΑΠ είναι 0,25 – 0,35 τοις χιλίοις.
Μέχρι σήμερα αυτό που ίσχυε για τους δημοτικούς φόρους σε ότι αφορά τα ακίνητα ήταν ένας φόρος που κυμαινόταν μεταξύ 60-75 ευρώ το χρόνο.
Δηλαδή με απλά λόγια μας λένε ότι για την κακοδιαχείριση των καποδιστριακών παλιών δήμων των Αγράφων,προηγούμενων ετών απο τους δημάρχους τους,το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι δημότες της περιοχής, χωρίς βέβαια όπως πάντα να την πληρώσουν αυτοί που έφτασαν τον νυν δήμο Αγράφων να βρίσκεται καταχρεωμένος και που δεν είναι άλλοι απο τους ίδιους τους τοπικούς άρχοντες που διοικούσαν τόσα χρόνια.
Άραγε ο»άρχων» του τόπου μας,ο ίδιος ο Βουλευτής που ψήφισε το μνημόνιο 3 ,αλλά και αυτοί που το στηρίζουν,γνώριζαν ότι για την κακοδιαχείριση των δημάρχων βάζουν συνυπεύθυνους και τους ίδιους τους πολίτες;
Να μια καλή ερώτηση που δυστυχώς γνωρίζουμε όλοι την απάντηση!!
Πηγή: prassia-eyrytanias.blogspot.grΠηγή: aerasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση