GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΠΑΠ: Περνούν στη β’φάση του διαγωνισμού επτά συμμετέχοντες

Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τον ΟΠΑΠ περνούν οι επτά από τους οκτώ υποψηφίους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του 33%...


Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τον ΟΠΑΠ περνούν οι επτά από τους οκτώ υποψηφίους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του 33% που κατέχει το Δημόσιο στον ΟΠΑΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους οκτώ υποψηφίους “κόπηκε” η καναδική Triple Five World Group, συμφερόντων της οικογένειας Ghermezian, η οποία διαθέτει, μεταξύ άλλων, δραστηριότητες κυρίως στον τομέα της ανάπτυξης μεγάλης κλίμακος ακινήτων, μεγάλα εμπορικά κέντρα και καζίνο στο Λας Βέγκας και σε άλλες περιοχές στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι, θα κληθούν να προχωρήσουν στη φάση των δεσμευτικών προσφορών για το 33% του Οργανισμού που παραχωρεί το Δημόσιο. Οι υποψήφιοι θα λάβουν δεσμευτικές οδηγίες και την επισκόπηση της Δεύτερης Φάσης («Επιστολή Διαδικασίας») μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης εμπιστευτικότητας.
Οι ενδιαφερόμενοι αφού πραγματοποιήσουν τον έλεγχο των στοιχείων της ΟΠΑΠ ΑΕ (due diligence) και υποβάλουν σχόλια επί της σύμβασης απόκτησης των μετοχών, θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές προτάσεις για το 33% της εταιρείας, κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία πώλησης του ΟΠΑΠ σαφέστατα επιταχύνεται.
Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:
“Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των οκτώ (8) εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την πώληση του 33% των μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε.
Στο επόμενο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, θα συμμετάσχουν οι εξής επτά (7) εταιρείες και κοινοπραξίες που πληρούν τα κριτήρια προεπιλογής:
- BC Partners
- Emma Delta Ltd, ένα επενδυτικό κεφάλαιο που το διαχειρίζεται η εταιρία Emma Delta Management Ltd με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc (66,7%) και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%)
- Κοινοπραξία των εταιριών Gauselmann AG (55%), Playtech Ltd (41%) και Helvason Ltd (4%)
- Κοινοπραξία των εταιριών Intralot Holdings Luxemburg S.A. (34%) και Intralot Investments Ltd (66%)
- Primrose Treasure Limited, θυγατρική της εταιρίας Fosun international
- Third Point LLC
- TPG Capital
Σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, θα εγκριθούν τα κείμενα για την Β’ φάση του διαγωνισμού που θα οδηγήσει στην υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.”
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση