GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύρωση της συμφωνίας με Εσθονία για καταπολέμηση της διαφθοράς

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής και των άρθρων έγινε το νομοσχέδιο για την κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης Ελλάδας – Εσθονίας, για τ...

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής και των άρθρων έγινε το νομοσχέδιο για την κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης Ελλάδας – Εσθονίας, για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας μέσω ηλεκτρονικής τεχνολογίας. Τη συμφωνία στήριξαν τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ την καταψήφισαν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. «Παρών» δήλωσε η Χρυσή Αυγή.
«Πρέπει να μιλάμε με συγκεκριμένες προτάσεις και όχι να κάνουμε μόνο κριτική για μια συμφωνία που αφορά απλά τη συνεργασία της χώρας μας με την Εσθονία για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τεχνική βοήθεια στην καταπολέμηση της διαφθοράς», απάντησε στις έντονες επικρίσεις που ακούστηκαν από την αντιπολίτευση, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μανούσος Βολουδάκης. Και πρόσθεσε: «Εμείς λέμε ότι διαφθορά υπάρχει σε όλα τα κράτη του κόσμου. Δεν λέμε ότι είμαστε οι κακοί και οι άλλοι οι καλοί και θα έρθουν να μας σώσουν».
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξήγησε ότι δεν μπορεί να παραδίδει μαθήματα κατά της διαφθοράς η Εσθονία, μια χώρα στην οποία «οργιάζει» η διαφθορά. Υπογράμμισε, επίσης: «Γιατί με την Εσθονία μήπως γιατί είναι το κέντρο της CIA. Ποια ηλεκτρονική τεχνογνωσία θα παραδώσει; Μήπως την εμπειρία της από τον ηλεκτρονικό πόλεμο που εξαπολύει στην Ρωσία; Η Εσθονία είναι το πρότυπο σας από αυτούς θέλετε μαθήματα;».
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος υποστήριξε ότι «με την κύρωση της συμφωνίας αυτής παραιτούμαστε από την εθνική προσπάθεια να πατάξουμε το φαινόμενο της διαφθοράς με τα εθνικά μας μέσα. Αντίθετα, αναθέτουμε τη λύση του προβλήματος σε μια χώρα της ΕΕ που είναι μία από τις 4 πιο ύποπτες διεθνώς και πιο διεφθαρμένες με 66 στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο».
Ο εισηγητής και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, και Νώντας Μαριάς, σημείωσε ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να καλεί σε βοήθεια για θέματα διαφάνειας, μια χώρα, όπως η Εσθονία, η οποία καταλαμβάνει την 20η θέση στα θέματα της διαφθοράς.
Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, κάλεσε την κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί την ίδια ώρα που ομολογεί ότι το κράτος είναι διεφθαρμένο, προτιμά την Εσθονία, ένα πρώην μέλος της Σοβιετικής Ένωσης, να αναλάβει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό.
«Το μόνο κοινό σημείο που έχουμε με την Εσθονία είναι το μνημόνιο που έχει υπογράψει με το ΔΝΤ. Το καταψηφίζουμε γιατί υπάρχει γενικολογία στο άρθρο περί συνεργασίας», ανέφερε η εισηγήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

1 σχόλιο

  1. Η ΜΕΓΆΛΗ ΠΡΟΔΟΣΊΑ ΌΛΩΝ ΞΕΝΏΝ ΚΑΙ ΕΛΛΉΝΩΝ ΝΕΝΕΚΟΝ...

    Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΊΝΑΙ ΜΑΧΗΜΟΣ; ΤΙ ΚΆΝΕΙ; ΓΙΑΤΊ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ; ..ΜΗΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ΝΕΝΕΚΟΙ;

    Αφού η Ελλάδα είναι «μαύρη τρύπα», και κατοικείται από τεμπέληδες, ανίκανους, κλέφτες και απατεώνες, γιατί δεν την αφήνουν να τιναχτεί στον αέρα;


    Γιατί επιμένουν στη διάσωσή μας με τον τρόπο που το κάνουν;

    Αυτοί... ξέρουν

    Από που θα πάρουν τα λεφτά που μας δίνουν μόνο και μόνο για να ξεπληρώνουμε παλιά δάνεια και να συντηρούνται οι συμβάσεις και τα μνημόνια;

    πως;Σύμφωνα, λοιπόν με την έκθεση της Deutsche Bank τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αέριου νοτίως της Κρήτης αποτιμώνται στα 427 δισ. ευρώ και μιλά για καθαρό όφελος για το δημόσιο της τάξης των 214 δισ. ευρώ -ή 107% του σημερινού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.


    Με δεδομένο ότι ως γενικός κανόνας το 25% εξ αυτών προορίζεται για το κόστος εξόρυξης και διάθεσης και άλλο 25% είναι το περιθώριο κέρδους των εταιρειών που θα αναλάβουν τις δραστηριότητες αυτές, υπολογίζει πως το 50% ήτοι περί τα 214 δισ. ευρώ αποτελούν το καθαρό όφελος για τα δημόσια ταμεία.

    Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 107% του ΑΕΠ και αναμένεται να αρχίσει να εισρέει κοντά στην χρονική στιγμή που έχει τεθεί ο στόχος για την μείωση του χρέους ως ποσοστό επί του ΑΕΠ προς τα επίπεδα του 120%, δηλαδή περί το 2020. Και αυτό διότι όπως επισημαίνει η έκθεση, συνήθως χρειάζονται 8 με 10 έτη για να αρχίσει η εμπορική εκμετάλλευση να παράγει χρηματοροές.

    Με απλά λόγια, κανείς δεν δανείζει τζάμπα... ΞΥΠΝΆΤΕ ΗΛΊΘΙΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ-ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ-ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟ-ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΕΧΩΜΕ ΒΡΑΚΙ ΝΑ ΒΑΛΩΜΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση