GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε δημόσια διαβούλευση η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας

Τι ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Α.Τζιτζικώστας, σχετικά με την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, σε σύσκεψη που είχαν οι...


Τι ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Α.Τζιτζικώστας, σχετικά με την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, σε σύσκεψη που είχαν οι φορείς της πόλης
Δημόσια διαβούλευση με αντικείμενο το εάν θα πρέπει να πεζοδρομηθεί ή όχι οριστικά η Αγίας Σοφίας ξεκινάει στις αρχές του 2013, υπό την αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, στη σημερινή σύσκεψη που είχαν οι φορείς της πόλης ενόψει των Χριστουγέννων.
Όπως είπε, η αντιπεριφέρεια δεν είναι υπέρ των μεμονωμένων αποφάσεων για τέτοιας τάξης ζητήματα. «Η πεζοδρόμηση ή όχι της Αγίας Σοφίας δεν μπορεί να αποτελέσει προσωπική απόφαση του δημάρχου ή του αντιπεριφερειάρχη. Είναι θέμα της κοινωνίας και της αγοράς και για αυτόν τον λόγο θα καταλήξουμε στην όποια απόφαση κατόπιν διαβούλευσης, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι οικονομικοί και επαγγελματικοί φορείς της Θεσσαλονίκης, ενώ είμαστε ανοιχτοί και σε εισηγήσεις από αρμόδιους συγκοινωνιολόγους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Θα κάνουμε έναν απολογισμό για το πώς λειτούργησε η πιλοτική εφαρμογή της πεζοδρόμης και θα λάβουμε μια οριστική απόφαση σχετικά με το θέμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην πιλοτική εφαρμογή του σχεδίου πεζοδρόμησης, που λήγει στις 30 Ιανουαρίου 2013», είπε.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Παντελής Φιλιππίδης, χαρακτήρισε έγκλημα την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, σημειώνοντας πως έγινε χωρίς σχεδιασμό, οργάνωση και συγκοινωνιακή μελέτη.
«Η πεζοδρόμηση μπλόκαρε όλη τη λειτουργία της πόλης και δεν ωφελήθηκαν ούτε τα μαγαζιά της περιοχής, καθώς δεν μπορούσαν να βγάλουν τραπεζάκια», τόνισε, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν να γίνεται πρόβα, όταν η αγορά και το εμπόριο βρίσκονται σε μια τόσο οριακή κατάσταση.
Να σημειωθεί πως η πιλοτική εφαρμογή της πεζοδρόμησης στον κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης έγινε μετά από αίτημα του δήμου, που ενέκρινε η διεύθυνση τεχνικών έργων της αντιπεριφέρειας.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση