GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι γιατροί χωρίς σύνορα στη Συρία

«Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί από αυτούς τραυματίες, είναι παγιδευμένοι στην πόλη Ντέιρ Αζούρ, στην ανατολική Συρία, λόγω των σφοδρ...

«Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί από αυτούς τραυματίες, είναι παγιδευμένοι στην πόλη Ντέιρ Αζούρ, στην ανατολική Συρία, λόγω των σφοδρών μαχών και των αεροπορικών βομβαρδισμών», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί χωρίς σύνορα και καλούν να γίνει εκκένωση των ασθενών και των τραυματιών σε ασφαλέστερες περιοχές καθώς και να δοθεί επίσημη άδεια στις διεθνείς ιατρικές ομάδες να παρέχουν αμερόληπτη βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη.
«Η Ντέιρ Αζούρ διαθέτει αυτή τη στιγμή ένα μόλις αυτοσχέδιο νοσοκομείο, με τέσσερις μόνο γιατρούς», δήλωσε ο συντονιστής Πατρίκ Βιλάν, που μόλις επέστρεψε από τη Συρία. «Οι γιατροί είναι εξαντλημένοι μετά από έξι μήνες δουλειάς σε εμπόλεμη ζώνη. Αρνούνται, παρόλα αυτά, να εγκαταλείψουν την πόλη και συνεχίζουν να περιθάλπουν τραυματίες 24 ώρες το 24ωρο», συμπλήρωσε.
Παρά την υποστήριξη μιας τοπικής ιατρικής οργάνωσης, είναι σχεδόν αδύνατο να αποκτήσει κάποιος ιατρικές προμήθειες, ενώ η εκκένωση των ασθενών με φορείο είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των εναέριων βομβαρδισμών και των πυρών από ελεύθερους σκοπευτές.
Μια ομάδα των γιατρών επισκέφτηκε ανεπίσημα την επαρχία Ντέιρ Αζούρ στα τέλη Νοεμβρίου για να κάνει εκτίμηση των αναγκών σε αυτή την απομονωμένη περιοχή που μαστίζεται από τον πόλεμο. Ήταν πολύ επικίνδυνο να μπει κανείς στην πόλη, ο πληθυσμός της οποίας, σύμφωνα με αναφορές, ανερχόταν στους 600.000 κατοίκους πριν το ξέσπασμα των συγκρούσεων.
Οι γιατροί χωρίς σύνορα επισκέφτηκαν αρκετά δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση