Από τον Στάθη Παλαιολόγο. Πιο κοντά έρχεται η αλλαγή του εκλογικού νόμου ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις. Υπέρ της αλλαγής αυτής τ...
Από τον Στάθη Παλαιολόγο.
Πιο κοντά έρχεται η αλλαγή του εκλογικού νόμου ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις. Υπέρ της αλλαγής αυτής τάσσεται ήδη το ΠΑΣΟΚ. Επίσης το ΚΚΕ δια της Αλέκας Παπαρήγα έχει πει ότι θα ψηφίσει την απλή αναλογική έστω κι αν την προτείνει η ΝΔ, ενώ σήμερα και ο Φ. Κουβέλης έκανε δήλωση για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Απομένει επομένως να συμφωνήσει επίσημα και η ΝΔ, διότι ανεπίσημα φαίνεται ότι προς αυτή την κατεύθυνση οδεύουν τα πράγματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα μπορέσει να καταψηφίσει πρόταση για απλή αναλογική ενώ και τα άλλα κόμματα έχουν συμφέρον από μια τέτοια αλλαγή. Έτσι συγκεντρώνονται και οι 200 ψήφοι που σύμφωνα με το Σύνταγμα απαιτούνται για να ισχύσει το νέο εκλογικό σύστημα από τις αμέσως επόμενες εκλογές.
Πιο κοντά έρχεται η αλλαγή του εκλογικού νόμου ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις. Υπέρ της αλλαγής αυτής τάσσεται ήδη το ΠΑΣΟΚ. Επίσης το ΚΚΕ δια της Αλέκας Παπαρήγα έχει πει ότι θα ψηφίσει την απλή αναλογική έστω κι αν την προτείνει η ΝΔ, ενώ σήμερα και ο Φ. Κουβέλης έκανε δήλωση για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Απομένει επομένως να συμφωνήσει επίσημα και η ΝΔ, διότι ανεπίσημα φαίνεται ότι προς αυτή την κατεύθυνση οδεύουν τα πράγματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα μπορέσει να καταψηφίσει πρόταση για απλή αναλογική ενώ και τα άλλα κόμματα έχουν συμφέρον από μια τέτοια αλλαγή. Έτσι συγκεντρώνονται και οι 200 ψήφοι που σύμφωνα με το Σύνταγμα απαιτούνται για να ισχύσει το νέο εκλογικό σύστημα από τις αμέσως επόμενες εκλογές.
Τράβηξε τα βλέμματα η Άννα Διαμαντοπούλου, όταν στο πάρτι που διοργάνωσε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος για την ονομαστική του εορτή, χόρεψε ζεϊμπέκικο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ έδωσε πάρτι το βράδυ του Σαββάτου στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, επί της οδού Μασσαλίας. Μάλιστα υπήρχε και ζωντανή ρεμπέτικη μουσική από δύο νεαρούς μέλη της ΔΗΜΑΡ. Ο ένας έπαιζε μπουζούκι και ο άλλος ακορντεόν.
Το πιο εντυπωσιακό που συνέβη στο πάρτι ήταν το ζεϊμπέκικο που χόρεψε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, υπό τους ήχους του ζεϊμπέκικου της Ευδοκίας: «Είναι ένας ελληνικός χορός, το ζεϊμπέκικο είναι άλλωσε χορός της χαρμολύπης», έλεγε αργότερα η κυρία Διαμαντοπούλου.
Την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούσε να χορεύει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος στη συνέχεια έριξε και αυτός μια στροφή υπό τους ήχους του «Ζεϊμπέκικου της Ευδοκίας» στο πάρτι του πιστού συνεργάτη του.
Παρόντες ήταν σχεδόν το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ και τα στελέχη της, ανάμεσα στους οποίους οι Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός, Σπύρος Λικούδης, Νίκος Μπίστης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Οικονόμου, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ γύρω στα μεσάνυχτα έκανε την εμφάνισή του και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος είχε σύντομη συνομιλία με τον κ. Κουβέλη, λέγοντας ότι θα πρέπει να βρίσκεται την Κυριακή το πρωί στο γραφείο του για το θέμα της επαναγοράς των ομολόγων. Επίσης, παρόντες ήταν η Αλεξία Μπακογιάννη, ο αδελφός της δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης αλλά και αρκετοί δημοσιογράφοι κυρίως τηλεοπτικοί.
Το πάρτι τελείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.
Εδώ ο κόσμος καίγεται, δεν έχει να αγοράσει πετρέλαιο, φαγητό για τα παιδιά του, φάρμακα κλπ και εκείνοι ...γλεντάνε και χτενίζονται και κάνουν προκλητικά γλέντια !
Γι' αυτό και ο Σύριζα θα πάει στο 40% και η Χρ. Αυγή στο 30% !
Η πρόταση είναι απλή : Μέχρι να φύγει το μνημόνιο, κανένας μισθός στο Δημόσιο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 2000 ευρώ ( μαζί με όλα τα επιδόματα- υπερωρίες ή ότι άλλο ). Και η σύνταξη ( ακόμα κι αν παίρνει κανείς 3-4 μαζί ) δεν θα πρέπει, συνολικά, να ξεπερνά τις 2500 ευρώ καθαρά. Κι όποιος πρόεδρος, πρωθυπουργός, υπουργός, βουλευτής, περιφερειάρχης, δήμαρχος και κάθε ανώτερο στέλεχος του Δημοσίου ή δ. υπάλληλος ή συνταξιούχος, έχει οικογενειακές καταθέσεις πάνω από 200.000 ευρώ μετρητά, μέχρι το 2020 να λαμβάνει μόνο το βασικό μισθό 580 ευρώ !!!
ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ 0,6%
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ,ΑΛΛΑ' ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΩ^Ν ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟ 36,68% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ,ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΓΚΥΡΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ.
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
Αν δε διατηρηθεί το αφορολόγητο για παιδιά και τα επιδόματα τέκνων που υπήρχαν, ότι αλλαγές και να γίνουν στον εκλογικό νόμο, ο μεν Σύριζα θα ξεπεράσει το 40% και η Χρυσή Αυγή θα φτάσει το 30%...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης, αν δεν μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές στα ακίνητα, το ίδιο θα συμβεί και με τους ιδιοκτήτες ακινήτου.
Νέος εκλογικός νόμος προς το αναλογικότερο, θα διευκολύνει τη διάλυση και της ΝΔ σε μικρότερα κόμματα, όπως ήδη γίνεται με το ΠΑΣΟΚ, ενώ θα έχουν ελπίδα τώρα να μπουν στη Βουλή και άλλα μικρότερα κεντροδεξιά κόμματα, οπότε η ΝΔ και θα υποστεί εκλογική καθίζηση και θα έχει δίπλα της πολλά δορυφορικά κόμματα. Άρα από τους 125 βουλευτές που έχει, με τέτοια φορολογικά μέτρα, ποιοι θα εκλεγούν ; 50 ή 60 με τα ποσοστά της στο 12 με 15% ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαθαρή αυτοκτονία του Σαμαρά θα είναι ένα τέτοιο μέτρο. Ή μήπως θα αποτρέψει την άνοδο της Χρυσής Αυγής ; Ή θα ανακόψει τον Σύριζα και τους Ανεξάρτητους Έλληνες ; Θα μεγαλώσει τις φυγόκεντρες τάσεις στα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Η Χρυσή Αυγή δεν θα μειώσει την εκλογική της δύναμη, όσο παραμένουν υπουργοί τύπου Στουρνάρα και Βρούτση και όσο το Ελληνικό Κράτος καταδιώκει τις Οικογένειες με παιδιά, ενώ δεν μπορεί να πιάσει τους μεγάλους φοροφυγάδες και όσους έχουν εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό ή ακίνητα πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό. Εκεί είναι το πολύ χρήμα που θα σβήσει μέρος του χρέους.