GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναγκαίος ο μηχανισμός μεταβλητού κόστους...

Αναγκαίος είναι ο μηχανισμός ανάκτησης μεταβλητού κόστους για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να μπορούν οι ιδιωτικές μονάδε...


Αναγκαίος είναι ο μηχανισμός ανάκτησης μεταβλητού κόστους για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να μπορούν οι ιδιωτικές μονάδες παραγωγής ρεύματος να ανταγωνιστούν τη μονοπωλιακή ΔΕΗ, αλλά και για να μη γίνονται εισαγωγές που ακριβαίνουν τα τιμολόγια.
Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΑΗ) Αναστάσιος Καλλιτσάντσης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθ. Ζερβό, η οποία κοινοποιείται στο ΥΠΕΚΑ και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Ο ΕΣΑΗ, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΗ για αρνητικές επιπτώσεις στην εταιρεία από την εφαρμογή του μηχανισμού στην αγορά, υπενθυμίζει πως πρόκειται για ένα μεταβατικό στάδιο που περιορίζει τις στρεβλώσεις, όπως η μη πρόσβαση των ιδιωτών παραγωγών στη φτηνή λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή. Μονοπώλιο το οποίο απολαμβάνει η ΔΕΗ, αν και θα έπρεπε η αγορά ενέργειας να απελευθερωθεί από το 1999.
Ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει, επίσης, πως χωρίς τον μηχανισμό ανάκτησης μεταβλητού κόστους, η ΔΕΗ θα ζημιωνόταν κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, καθώς θα αναγκαζόταν να κάνει ακριβές εισαγωγές ρεύματος.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

2 σχόλια

  1. Ου..ου... μύλος γίνεται στον οργανισμό. Ο κλέψας, του κλέψαντος, τω κλέψαντι, ω παλιοκλέψαντες και παλιοκλεφταρέοι.


    Ντίνος Ηλιόπουλος, Έλληνας ηθοποιός

    Θ-Α-Ν-Α-Τ-Ο-Σ...Σ-Ε Ο-ΛΟΥ-Σ...

    ΑΠΌ 15 ΑΚΊΝΗΤΑ ΦΑΝΕΡΑ {ΤΑ ΚΡΥΦΆ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΞΈΡΕΙ} Ο ΚΆΘΕ ΤΟΥΣ..
    ΜΑΣ ΛΈΝΕ ΒΆΛΕΤΕ ΠΛΆΤΗ..
    ΔΥ-ΝΑ-ΜΊ-ΤΗ.. ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.. ΠΟΣΟ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΑΥΞΗΣΕΙ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ; 40% ΚΑΛΑ!!! ΈΧΕΤΕ ΓΙΑ ΒΡΥΣΟΎΛΕΣ ΛΌΦΟΙ ΒΟΥΝΆ ΡΑΧΟΥΛΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "μεταβλητό κόστος" και άλλα ωραία λόγια.
    Δεν με ενδιαφέρει η ελεύθερη αγορά, το ελεύθερο εμπόριο και τα λοιπά ελεύθερα και ασύδοτα καρτέλ διότι έχει αποδειχθεί οτι το μόνο που κάνει είναι να ανεβάζει τις τιμές.
    Είναι μαλάκες στην Γερμανία και στην Αγγλία που τις αντίστοιχες ΔΕΗ τις θέλουν πάση θυσία κρατικές, εμείς είμαστε πιο έξυπνοι και θα τις "πουλήσουμε" στους άγιους και φιλάνθρωπους με κοινωνικές ανησυχίες ιδιώτες τύπου ΕΝΕΡΓΚΑ ΚΑΙ HELLAS POWER
    Τήν ΔΕΗ ή οποία ανήκει στο κράτος δηλαδή σε εμάς αντί να προσπαθούν να την χαρίσουν οι προδότες στους Γερμανούς να την εξυγιάνουν και να χαμηλώσουν το κόστος.
    Από πότε όταν όλη η κοινωνία είναι σύμφωνη δεν μπορεί το κράτος να επιβάλλει τους όρους του στούς εργαζόμενους, μήπως δεν θέλει?
    Μήπως το πρόβλημα δεν είναι οι εργαζόμενοι αλλά τα λαμόγια οι "διοικητές" που αντί να διοικούν προς ώφελος του Ελληνικού λαού κάνουν τα πάντα για να καταστρέψουν τις ΔΕΚΟ ώστε να πάρουν τις μίζες τους ο Αντωνάκης και ο χοντρομαλάκας?
    Μία επιχείρηση σαν την ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ
    δεν τις πουλάς επ' ουδενί αλλά τις εξυγιαίνεις για το κοινό καλό.
    Το ηλεκτρικό, το νερό και το γόνιμο έδαφος είναι τελείως απαραίτητα για την ζωή ρε δεν είναι τηλέφωνο ούτε στάδιο ποδοσφαίρου ούτε αεροδρόμιο ούτε ξενοδοχείο κλπ.
    Εδώ έγιναν και γίνονται πόλεμοι για το νερό για τις πεδιάδες ή το πετρέλαιο και πάνε εδώ να τα χαρίσουν ετσι απλά.
    Αρκετά, άλλωστε αν πιστεύει κάποιος οτι ο ιδιώτης θα ρίξει τις τιμές σε τόσο βαριά βιομηχανία με ανελαστικές τιμές πρώτης ύλης και να βγάζει και το κέρδος που αυτός Θέλει τότε είναι τελείως μαλάκας άρα αήττητος ή υπάλληλος των λαμογιών κάτι σαν τον Παπαδημητρίου του Σκάι.
    ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΜΕ 300 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΧΩΡΑ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΗ
    ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ ΟΙ "ΕΤΑΙΡΟΙ" ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση