GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πράσινο φως από την ΕΕ για την χρήση γαλακτικού οξέος

Υπέρ της  χρήσης γαλακτικού οξέος για την απολύμανση των κρεάτων ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγείροντας έντονες αντιδράσεις εκ μέρο...

Υπέρ της  χρήσης γαλακτικού οξέος για την απολύμανση των κρεάτων ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγείροντας έντονες αντιδράσεις εκ μέρους των ενώσεων καταναλωτών της γηραιάς ηπείρου.
Σύμφωνα με τις ενώσεις, όπως αναφέρει ρεπορτάζ  της εφημερίδας «Μακεδονία», πρόκειται για μια επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία ουσία, που δεν πρέπει να σχετίζεται καθόλου με τη βιομηχανία των τροφίμων…
Η BEUC (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών) και τα μέλη της σε κάθε χώρα εκτιμούν ότι η βιομηχανία άσκησε έντονες πιέσεις, προκειμένου να επιτραπεί η χρήση του γαλακτικού οξέος. Οι ΜΚΟ εκφράζουν την ανησυχία ότι τα σφαγεία θα το χρησιμοποιούν για να καλύψουν κακές συνθήκες υγιεινής και για να καθαρίσουν τα κρέατα πριν από την εξέτασή τους από τον αρμόδιο κτηνίατρο. Επισημαίνουν ότι, τουλάχιστον, η χρήση του γαλακτικού οξέος πρέπει να επιτραπεί, μόνο μετά την τελική εξέταση των σφαγίων από τον αρμόδιο κτηνίατρο, που θα εγγυάται ότι το κρέας είναι κατάλληλο για κατανάλωση.
Το γαλακτικό οξύ ανήκει στην ομάδα των συντηρητικών ουσιών Ε 200-299. Αυτές χρησιμοποιούνται προκειμένου να αποφευχθεί η αλλοίωση των τροφίμων από μικροοργανισμούς και να αυξηθεί ο χρόνος διατήρησής τους.
Οι πιθανές παρενέργειες που προκαλούν είναι: τοξικολογική επικινδυνότητα, καρκινογένεση, αλλεργίες, υπερκινητικότητα, νευρικές διαταραχές, προβλήματα συμπεριφοράς, μαθησιακές δυσκολίες, κρίσεις άσθματος, εντερικές διαταραχές, αναιμία.
kafeneio-gr.blogspot.com

2 σχόλια

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΒΑΛΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΒΡΕ ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΕ ΤΑ ΚΤΗΝΗ.ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ.ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ,ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΣΙΩΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ
    ΓΥΝΝΟΣΑΛΙΑΓΚΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΓΑΛΑΚΤΙΚΟ ΟΞΥ.ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση