GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαψεύδει τις φήμες ο Μάριο Μόντι...

Το γραφείο του Μάριο Μόντι διέψευσε σήμερα δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας σκοπεύει να ...

Το γραφείο του Μάριο Μόντι διέψευσε σήμερα δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας σκοπεύει να συμπαραταχθεί με την κεντροαριστερά στην εκλογική μάχη εναντίον του προκατόχου του, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Η κεντροαριστερή εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα" ανέφερε σε σημερινό δημοσίευμά της ότι ο Μόντι και ο ηγέτης του δημοκρατικού κόμματος, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, κατέληξαν σε "ένα σύμφωνο μη επίθεσης". Οι δυο τους συμφώνησαν να επικεντρώσουν τις προεκλογικές εκστρατείες τους εναντίον του συντηρητικού Σίλβιο Μπερλουσκόνι και να συνεργαστούν στο πλαίσιο μιας μετεκλογικής συμμαχίας.
"Το δημοσίευμα της Λα Ρεπούμπλικα είναι σαφώς ψευδές", δήλωσε προς το Γερμανικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του Μόντι.
Σε δήλωση που εξέδωσε, το γραφείο του Μόντι επιβεβαίωσε μόνο ότι ο τελευταίος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Μπερσάνι, τον Μπερλουσκόνι και τον κεντρώο ηγέτη Πιερ Φερντινάντο Κασίνι, σχετικά με τον πόλεμο στο Μαλί, τις συνομιλίες για τον προϋπολογισμό της ΕΕ και το διορισμό τοπικών κυβερνητικών εκπροσώπων.
Πληροφορίες για μια "μυστική συνάντηση" με τον Μπερσάνι δημοσιεύθηκαν επίσης στην εφημερίδα "Λα Στάμπα". Σύμφωνα με την εφημερίδα του Τουρίνου, οι δύο ηγέτες κατέληξαν σε μια "ανεπίσημη συμφωνία" να μην πλήξουν ο ένας τον άλλο υπερβολικά στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά απέχουν πολύ από το να έχουν υπογράψει μια επίσημη συμφωνία συνασπισμού.
Αντιδρώντας στα δημοσιεύματα, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε προς το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RAI πως μια συμμαχία του δημοκρατικού κόμματος με τον Μόντι είναι "φυσική" επειδή ο απερχόμενος πρωθυπουργός "δεν έχει ελπίδα να τα καταφέρει χωρίς να βασιστεί στην αριστερά".
Πηγή: AMΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση