GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιχειρηματίες και γιατροί ποντάρουν στον θάνατο ασθενών!

Αν και το τελικό στάδιο ασθένειας αγαπημένου προσώπου συνεπάγεται για τις οικογένειες μήν...


Αν και το τελικό στάδιο ασθένειας αγαπημένου προσώπου συνεπάγεται για τις οικογένειες μήνες αβεβαιότητας και θλίψης, στην Ταϊβάν, ωστόσο, αποτελεί ευκαιρία για παράνομο στοιχηματισμό, ευκαιρία για μακάβριο πλουτισμό.
Επιχειρηματίες στην πόλη Ταϊσούνγκ έχουν δημιουργήσει δίκτυο παράνομου στοιχηματισμού με τζίρο που αγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ. Βάση αυτής της βιομηχανίας αποτελούν ασθενείς υπέργηροι, καρκινοπαθείς ή ανίατοι και οι συμμετέχοντες στοιχηματίζουν για το πόσο ακόμη οι μελλοθάνατοι θα παραμείνουν ζωντανοί.
Πρόκειται για ένα αποτρόπαιο φαινόμενο οι διαστάσεις του οποίου ξεπερνούν την ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνα με τα ταϊβανέζικα μέσα. Τραγική έκφανσή του αποτελούν οι περιφερόμενοι στους διαδρόμους νοσοκομείων τζογαδόροι που αναζητούν συγκεκριμένους ασθενείς ή μάλλον συγγενείς τους για να τους υπενθυμίσουν πως ήρθε η ώρα να πληρώσουν. Μονάχα σ' έναν δρόμο της Ταϊσούνγκ περισσότεροι από 60 «οίκοι ευγηρίας», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούνται τα κέντρα στοιχηματισμού, κρύβονται πίσω από τις βιτρίνες γραφείων που παρουσιάζονται σαν φιλανθρωπικές οργανώσεις υπέρ της αρωγής ηλικιωμένων.
Πρόθυμοι, όμως, να συμμετάσχουν στο αλισβερίσι με τον θάνατο είναι και γιατροί και νοσοκόμες, ακόμη και οικογένειες μελλοθανάτων. Πολλές φτωχές οικογένειες καταφεύγουν σ' αυτήν την μέθοδο μόνο και μόνο για να καλύψουν τα έξοδα ταφής αποθανόντων συγγενών. Καθώς οι μελλοθάνατοι δηλώνονται ως ακούσιοι συμμετέχοντες στο παιχνίδι, οι τζογαδόροι ορίζουν το ελάχιστο που κάθε παίκτης μπορεί να στοιχηματίσει. Τα κατώτερα στοιχήματα κυμαίνονται γύρω στα 50 ευρώ αλλά υπάρχουν και αναφορές για παίκτες που στοιχημάτισαν έως και 260.000 ευρώ. Εάν ο ασθενής πεθάνει μέσα σε έναν μήνα από την ημέρα που μπήκε το στοίχημα, ο «οίκος» παίρνει ολόκληρο το ποσό. Εάν συνεχίσει να ζει μετά την παρέλευση του μήνα, τα αποκομιζόμενα κέρδη από το στοίχημα αυξάνονται για κάθε μέρα που ο ασθενής παραμένει στη ζωή, σε διάστημα έως και έξι μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση