GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και ο Κασοβίτς εκτός Γαλλίας

Και ο Κασοβίτς εκτός Γαλλίας Ο κινηματογραφιστής Ματιέ Κασοβίτς δήλωσε σήμερα ότι "πρόκειται να αφήσει" τη Γαλλία, αλλά &quo...

Και ο Κασοβίτς εκτός Γαλλίας


Ο κινηματογραφιστής Ματιέ Κασοβίτς δήλωσε σήμερα ότι "πρόκειται να αφήσει" τη Γαλλία, αλλά "όχι για φορολογικούς λόγους", την ώρα που εξακολουθεί να μαίνεται η πολεμική για την αποχώρηση από τη χώρα του ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος πήρε πρόσφατα την ρωσική υπηκοότητα.
"Πρόκειται να αφήσω αυτήν την χώρα όπως ο Ντεπαρντιέ. Αλλά όχι για φορολογικούς λόγους", δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal+.
"Από δημιουργικής πλευράς, δυσκολεύομαι να συνεχίσω να εργάζομαι σε μια χώρα που έχει φυλακίσει τον κινηματογράφο", σημείωσε ο 45χρονος Κασοβίτς, λέγοντας ότι πρόκειται για "πιστό αντίγραφο του αμερικανικού μοντέλου".
"Εμένα μου αρέσει το σινεμά. Έχει γίνει ένα μέσο, αλλά είναι πάνω από όλα μια τέχνη. Μου αρέσει η βιομηχανία που περιστρέφεται γύρω από αυτό", σημείωσε ο δημιουργός γνωστών ταινιών όπως "Το Μίσος" (1995) και τα "Πορφυρά Ποτάμια" (2000).
Σύμφωνα με τον ίδιο, "στις ΗΠΑ τα πράγματα είναι πιο τετραγωνισμένα, καθώς υπάρχουν αυτοκρατορίες που στηρίζονται σε αυτό. Στην Γαλλία, τα έχουμε όλα αυτά, αλλά, δυστυχώς, το κοινό δεν ακολουθεί".
Σε ερώτηση που του έγινε για την απόφαση του Ντεπαρτιέ, ο Γάλλος ηθοποιός και σκηνοθέτης του κινηματογράφου σημείωσε: "Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ κάνει αυτό που θέλει. Αλλά ο Ντεπαρντιέ ξέχασε ότι είναι ένα κοπιράιτ, όπως το καμαμπέρ. Ο Ντεπαρντιέ αντιπροσωπεύει τη Γαλλία. Ο Ντεπαρντιέ είναι η Γαλλία".


Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση