GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάθετε τα πάντα για τη βλεφαροπλαστική (BINTEO)

Του Νώντα Καποσίτα * Η περιοχή των βλεφάρων αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αισθητικές μονάδες του προσώπου. Το πέρασμα του χρόνου αφ...

Του Νώντα Καποσίτα*

Η περιοχή των βλεφάρων αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αισθητικές μονάδες του προσώπου. Το πέρασμα του χρόνου αφήνει τα...σημάδια στην περιοχή αυτή με χαλάρωση του δέρματος των άνω και κάτω βλεφάρων που χαλάει το φυσικό περίγραμμα των βλεφάρων και σε πολλές περιπτώσεις εμποδίζει την όραση. Επίσης οι σακούλες από την προβολή του λίπους δίνουν των μόνιμα πρησμένων κάτω βλεφάρων. Επιπλέον η εμφάνιση χειροτερεύει από την ύπαρξη ρυτίδων. Αυτή λοιπόν η εικόνα δίνει την αίσθηση του μόνιμα κουρασμένου και λυπημένου προσώπου.
Ποιοι και ποιες μπορούν να υποβληθούν στην επέμβαση
Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής εκτελείται αρχίζοντας από αυτή των 20 ετών μέχρι την προχωρημένη αλλά συνήθως εκτελείται στη μέση ηλικία. Ενδείκνυται να γίνεται σε νέα άτομα με οικογενή γενετική προδιάθεση. Αυτά τα άτομα εμφανίζουν πρώιμα "σακκούλες" στα κάτω βλέφαρα που προέρχονται από την προβολή του λίπους του κόγχου.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια κήλη όπου το τοίχωμα που λέγεται "κογχικό διάφραγμα" αδυνατεί να συγκρατήσει το λίπος με αποτέλεσμα το τελευταίο να προβάλλει. Τα υπόλοιπα άτομα θα αρχίσουν να εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια της γήρανσης όσο πλησιάζουν προς τη μέση ηλικία.
Αυτά είναι η χαλάρωση του δέρματος των άνω και των κάτω βλεφάρων που μαζί με τις σακούλες των κάτω βλεφάρων αρχίζουν και δίνουν την όψη του μόνιμα κουρασμένου και λυπημένου βλέμματος ενώ πολλές γυναίκες αρχίζουν να παρατηρούν ότι τα άλλοτε μεγάλα τους μάτια να έχουν μικρύνει. Το τελευταίο συμβαίνει γιατί το χαλαρό δέρμα του άνω βλεφάρου αρχίζει και το σκεπάζει, με αποτέλεσμα να φαίνεται μικρότερο.
Συνάντηση με τον πλαστικό χειρουργό
Κατά την συνάντηση με τον πλαστικό χειρουργό θα πρέπει να του αναφέρετε τι σας ενοχλεί. Πρέπει να ξέρετε ότι η επέμβαση αφαιρεί το χαλαρό δέρμα από τα πάνω και τα κάτω βλέφαρα και παράλληλα αφαιρεί τις σακούλες από τα κάτω βλέφαρα. Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής δεν εξαφανίζει τις λεπτές ρυτίδες οι οποίες μπορούν να βελτιωθούν με ενέσιμα υλικά όπως είναι το βοτοχ ή το υαλουρονικό οξύ. Στο ιατρείο ο πλαστικός χειρουργός θα πάρει το ιατρικό σας ιστορικό (θυροειδής, γλαύκωμα, υπέρταση, ΣΔ) και αναλόγως θα σας ενημερώσει εάν είσθε κατάλληλος-η για την επέμβαση και τι φάρμακα πρέπει να αποφύγετε πριν την επέμβαση. Κατά την διάρκεια της κλινικής εξέτασης θα πρέπει να σας δείξει παρόμοιες περιπτώσεις με την δική σας έτσι ώστε να καταλάβετε τι πραγματικά θα κερδίσετε με μια επέμβαση βλεφαροπλαστικής.
Πολλές φορές η βλεφαροπλαστική συνδυάζεται με ενέσιμα υλικά και χημικό πίλινγκ για μεγιστοποίηση του αποτελέσματος.
Τεχνική
Γίνεται με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με sedation.
1. Η τομή στο άνω βλέφαρο γίνεται στη πτυχή του βλεφάρου και στο κάτω βλέφαρο 1mm κάτω από τις βλεφαρίδες. Οι τομές σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν είναι ορατές. Τα μικρά ράμματα αφαιρούνται σε 4-5 ημέρες μετά την επέμβαση. Ο σκοπός της επέμβασης είναι η αφαίρεση του χαλαρού δέρματος και η μείωση και ανακατανομή του λίπους αλλά και το τέντωμα του μυός όπου είναι απαραίτητο.
2. Σε περιπτώσεις νέων ατόμων με σακούλες μόνο χωρίς χαλαρό δέρμα η επέμβαση γίνεται εσωτερικά από μέσα χωρίς δηλαδή τομή στο δέρμα. Μέσα από την τομή αυτή αφαιρείτε το επιπλέον λίπος που δημιουργεί τις σακούλες.
Μετά την επέμβαση
Η χειρουργημένη αφού συνέλθει φεύγει για το σπίτι της έχοντας παγοκύστες στην περιοχή των βλεφάρων για μείωση τόσο των εκχυμώσεων όσο και του οιδήματος. Οι εκχυμώσεις αρχίζουν να υποχωρούν από το 3ο 24ωρο. Συστήνουμε αντιβιοτικά πάντα για προληπτικούς λόγους. Μπορεί κάποιος, να κυκλοφορεί άμεσα φορώντας γυαλιά ηλίου αλλά το πρώτο 24ωρο πρέπει να αποφεύγει το σκύψιμο και γενικά τις καταστάσεις που μπορεί να αυξήσουν την πίεση. Η ένταξη στις κοινωνικές υποχρεώσεις γίνεται μετά από 8- 10 ημέρες.
Η βλεφαροπλαστική είναι όντως απλή σαν διαδικασία αλλά θα πρέπει να επιλέγεται και να εκτελείται σαν λύση μόνο από πλαστικούς χειρουργούς και τότε είναι μια επέμβαση με πολύ υψηλό ποσοστό ευχαριστημένων ασθενών.

*Ο Νώντας Καποσίτας είναι πλαστικός χειρουργός, εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago-USA, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος της International Society of Aesthetic Plastic Surgery & της American Society for Aesthetic Plastic Surgery.

website:www.kapositas.gr email: info@kapositas.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση