GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευχαριστημένοι στην Κουμουνδούρου που δεν «σφαχτήκανε»

Τέλος καλό όλα καλά. Τίποτα δραματικό δεν συνέβη τελικά στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ παρά τα σενάρια που ήθελαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπο...

Τέλος καλό όλα καλά. Τίποτα δραματικό δεν συνέβη τελικά στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ παρά τα σενάρια που ήθελαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται λίγο πριν την διάλυση. 
Και άκουσαν τον απολογισμό του Αλέξη Τσίπρα για τα ταξίδια και τις επαφές που είχε, και αυτοί που είχαν ενστάσεις για ελλιπή ενημέρωση τις κατέθεσαν με «κόσμιο» τρόπο και ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η απόφαση της ΚΕ και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους χωρίς να τσακωθούν για το ποιος θα πάρει το φλουρί.
Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σχολάζοντας τις διαδικασίες του διημέρου έλεγαν ότι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει και να αυτοπροστατεύεται αλλά και να αντέχει την δημιουργική κριτική.
«Όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε δημιουργηθεί η εντύπωση από πολλά μέσα ότι θα χυνόταν αίμα  κατά την διάρκεια του διήμερο λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου. Ξέρουμε ότι τους απογοητεύσαμε γιατί πολύ θα ήθελαν να δουν το ΣΥΡΙΖΑ αυτή την στιγμή να βρίσκεται σε πολεμική κατάσταση και η κυβέρνηση ανενόχλητη να κάνει τα σχέδια της πράξη».
Όπως έλεγαν τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όλες οι πλευρές έδειξαν την ωριμότητα που αρμόζει σε αυτή την δύσκολη στιγμή που περνά η χώρα και καλή πίστη για να λυθούν τα οποία προβλήματα υπάρχουν.
Ενδεικτικό είναι ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αν και κατέθεσε ένα πακέτο προτάσεων που άφηνε αιχμές και μιλούσε περί σεβασμού της συλλογικότητας των οργάνων- προτάσεις οι οποίες καταψηφίστηκαν, δεν έδειξε ότι έχει πρόθεση αυτή την στιγμή να συνεχίσει την σύγκρουση.
Στο κείμενο που εγκρίθηκε πάντως αναφέρονται οι θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ακύρωση του μνημονίου, και γίνεται λόγος για τις εσωκομματικές διαδικασίες που θα ακολουθηθούν προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ σύντομα να ενοποιηθεί.
Εκτενής αναφορά γίνεται στον τρόπο αντιμετώπισης της προπαγάνδας της ΝΔ ενώ καταγράφεται η πρόθεση των μελών της ΚΕ ο Αλέξης Τσίπρας να συνεχίσει την προσπάθεια διεθνοποίησης των προβλημάτων που έχει η χώρα εξ αιτίας των μνημονίων. 
Διευκρινίζεται ωστόσο  ότι τα επόμενα ταξίδια του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένα.
Ακόμα καταγράφεται η πρόθεση των μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα τους να προσανατολιστεί  στην πραγματοποίηση μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης στην οποία θα συζητηθεί όχι μόνο το πρόβλημα της Ελλάδας αλλά και όλου του Νότου ενώ θα αναδείξει την παραδοχή του λάθους από το ΔΝΤ.  

Παναγιώτης Βασιλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση