GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα τελικά αποτελέσματα στην Ιταλία που οδηγούν σε αδιέξοδο...

Ρευστό είναι το πολιτικό σκηνικό στην Ιταλία, καθώς με βάση την εικόνα που προκύπτει από τα αποτελέσματα των εκλογών η κεντροαριστερά υπε...

Ρευστό είναι το πολιτικό σκηνικό στην Ιταλία, καθώς με βάση την εικόνα που προκύπτει από τα αποτελέσματα των εκλογών η κεντροαριστερά υπερισχύει στη Βουλή, ωστόσο κανένα κόμμα δεν συγκεντρώνει την αναγκαία πλειοψηφία στην Γερουσία για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.
Στη Βουλή, με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων (61.305 επί 61.446 εκλογικών τμημάτων) η κεντροαριστερή συμμαχία με πυρήνα το Δημοκρατικό Κόμμα υπό τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι λαμβάνει 29,54%, το κεντροδεξιό συμμαχικό σχήμα υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι 29,14%, το κίνημα κίνημα «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο 25,54% και η κεντρώα συμμαχία του Μάριο Μόντι 10,54%.
Βάσει του ιταλικού εκλογικού νόμου, η κεντροαριστερή συμμαχία (Δημοκρατικό Κόμμα, Αριστερά και Ελευθερία και σοσιαλιστές) θα εξασφαλίσει άνετη πλειοψηφία εδρών στη βουλή.
Στην Γερουσία (με καταμετρημένες τις ψήφους σε 60. 401 εκλογικά τμήματα επί συνόλου 60.431) η κεντροαριστερή συμμαχία εξασφαλίζει ποσοστό 31,6%, η κεντροδεξιά 30,67%, το κίνημα Πέντε Αστέρων 23,79% και η συμμαχία του κ. Μόντι 9,13%.
Σε ό,τι αφορά την κατανομή των εδρών, με ανατροπή της τελευταίας στιγμής, υπερισχύει, επίσης, η κεντροαριστερά, που κατέκτησε τον μεγαλύτερο αριθμό περιφερειών. Καθοριστική είναι η επικράτησή της, με μικρή διαφορά, στην περιφέρεια Πεδεμόντιο, με πρωτεύουσα το Τορίνο.
Με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, η κατανομή των εδρών έχει ως εξής: 123 έδρες στην κεντροαριστερή συμμαχία, 118 στην κεντροδεξιά, 53 στο κίνημα «Πέντε Αστέρων» και 19 έδρες στην κεντρώα συμμαχία του κ. Μόντι.
Η αναγκαία για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης πλειοψηφία στην γερουσία είναι 158 έδρες.
Σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα, ο ιταλός πρωθυπουργός Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, αναμένεται να αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον υποψήφιο πρωθυπουργό της κεντροαριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

2 σχόλια

  1. ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΠΟΥΝΓΚΑ ΜΠΟΥΓΚΑ..ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΓΚΑ ΜΟΥΓΚΑ...ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΜΑΝΕΣ ΣΑΣ, ΤΗΣ ΚΟΡΕΣ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΒΊΖΙΤΑ ΗΛΙΘΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΣΥΝΙΑΧΗΖΟΥΝ ..100.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΨΥΦΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ 3000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ...ΑΠΛΑ ΜΑΘΙΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 3.000 ΜΑΛΚΕΣ Χ 4 ΣΥΓΓΕΝΙΚΆ ΠΡΩΣΟΠΑ ,,ΠΑΡΕ 120.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ...ΒΡΕ ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ..ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΓΑΜΗΣΗ ΣΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..και ότι βγάλουν το Καλοκαίρι από τους τουρίστες. Έχουν οι ντόπιοι για γαμήσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση