GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Economist: Η Κύπρος βουλιάζει

Η Κύπρος βουλιάζει μέσα σε μία θάλασσα με καρχαρίες. Μ' αυτή τη φωτογραφία κυκλοφορεί το σημερινό τεύχος του γνωστού οικονομικού περι...

Η Κύπρος βουλιάζει μέσα σε μία θάλασσα με καρχαρίες. Μ' αυτή τη φωτογραφία κυκλοφορεί το σημερινό τεύχος του γνωστού οικονομικού περιοδικού The Economist.
Ο τίτλος του άρθρου που αφιερώνεται στις εξελίξεις στη χώρα είναι "Πάνω που νόμιζες ότι ήταν ασφαλής...", ενώ αναφέρεται ότι παρότι παρέμενε δύσκολο να σωθεί η Κύπρος, ωστόσο κανείς δεν περίμενε τις "δραματικές" εξελίξεις που συμβαίνουν στη χώρα.
Ο αρθρογράφος υποστηρίζει πως το χειρότερο για τη χώρα, αλλά και την ευρωζώνη, θα ήταν να αφεθεί η Κύπρος να βγει από το ευρώ: "Θα ήταν καταστροφικό για το νησί. Αλλά και για την ευρωζώνη, αν πιστέψει ότι επειδή η Κύπρος είναι μικρή, θα γίνει με ασφάλεια. Η αξιοπιστία του κοινού νομίσματος έγκειται στην ιδέα ότι είναι μη αντιστρέψιμο", επισημαίνεται.
Τέλος, το περιοδικό τονίζει πως από τις 147 τραπεζικές κρίσεις από το 1970, τις οποίες έχει εντοπίσει το ΔΝΤ, καμία δεν προκάλεσε απώλειες σε όλους τους καταθέτες, άσχετα από τα ποσά που βρίσκονταν στις τράπεζες, ενώ πλέον οι καταθέτες σε αδύναμες τράπεζες και σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Ιταλία, θα έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν από τυχόν "εισβολές" στις οικονομίες τους από τους Ευρωπαίους δανιεστές, προκειμένου να τις "σώσουν".

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση