GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί τα έκαναν… γυαλιά καρφιά σε συνεστίαση της ΝΔ οι εργαζόμενοι στην Kavala Oil

Οι εργαζόμενοι στην Kavala Oil έδωσαν το βράδυ της Παρασκευής απτό δείγμα γραφής των προθέσεών τους ενόψει της ονομαστικής ψηφοφορίας τ...

Οι εργαζόμενοι στην Kavala Oil έδωσαν το βράδυ της Παρασκευής απτό δείγμα γραφής των προθέσεών τους ενόψει της ονομαστικής ψηφοφορίας την Τρίτη στη Βουλή για την ανανέωση των αδειών εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
Έσπασαν την τζαμαρία ξενοδοχείου όπου επρόκειτο να δοθεί συνέντευξη Τύπου και συνεστίαση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη, ανέβηκαν στον όροφο, αναποδογύρισαν τραπέζια και καρέκλες, έσπασαν πιάτα και ποτήρια, με συνέπεια τη ματαίωση της εκδήλωσης…
«Ακόμα δεν είδατε τίποτα», δήλωσε στην EgnatiaPost ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Kavala Oil, Μανώλης Κελαϊδάκης, ο οποίος επέρριψε την ευθύνη των επεισοδίων στη στάση του κ. Βορίδη.
«Εμείς ήρθαμε να του μιλήσουμε ειρηνικά και να τον ενημερώσουμε για τις θέσεις μας και αυτός αρνούνταν να μας δεχθεί υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει το θέμα. Ποιος; Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, που θέλει να κυρώσει τη σύμβαση εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων του Πρίνου και στην Ενεργειακή Αιγαίου και στην Kavala Oil, αδιαφορώντας για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και για τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου. Σήμερα προκληθήκαμε από αστυνομικούς με πολιτικά που έσπευσαν να μας σταματήσουν με βρισιές, χτυπήματα και χημικά και εμείς απαντήσαμε αναλόγως. Εμείς προβάλλουμε ειρηνικά τα αιτήματά μας, αλλά όταν προκαλούμαστε θα απαντάμε αναλόγως».
Αποκλεισμένος στο δωμάτιο ο Μ. Βορίδης
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Ευθυμιάδης, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι πήγαν αποφασισμένοι να προκαλέσουν επεισόδια και εξέφρασε τη λύπη του για τα γεγονότα, τα οποία χαρακτήρισε απαράδεκτα. Όσο για τον Μ. Βορίδη, παρέμεινε αποκλεισμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, ενώ οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις αναβλήθηκαν.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Kavala Oil, Βαγγέλης Παππάς, ανεβάζει τους τόνους υποστηρίζοντας πώς ό,τι και να γίνει την Τρίτη στη Βουλή η Ενεργειακή Αιγαίου δεν πρόκειται να γίνει ανάδοχος της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος, αφού οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν με κάθε μέσο για να υπερασπιστούν την εργασία τους και τα συμφέροντα της τοπικής και της εθνικής οικονομίας.
Γ. Καλαντζής: Οι βουλευτές έκαναν το χρέος τους
Από την πλευρά του, απαντώντας σε δηλώσεις του κ. Παππά εναντίον του, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καλαντζής, δήλωσε:
«Πολλές φορές στη ζωή λέγονται πράγματα που μπορεί να τα χαρακτηρίσεις άδικα ή παραπληροφόρηση, γιατί έτσι σε βολεύει. Είναι άδικο, για να μη πω απαράδεκτο, το να ρίχνει ο Βαγγέλης Παππάς ευθύνες στους βουλευτές της Καβάλας, για ένα θέμα, όπως η κύρωση της σύμβασης της Kavala Oil και της Ενεργειακής Αιγαίου με το ελληνικό δημόσιο. Αυτή η σύμβαση υπογράφτηκε πρώτα από το κύριο Παππά και μετά από τους άλλους. Οι βουλευτές Καβάλας έκαναν το χρέος τους, που είναι να διασφαλίσουν τη λειτουργία της επιχείρησης και να διατηρήσουν τουλάχιστον τις θέσεις εργασίας, για να μην πω να τις αυξήσουν. Αυτό ήταν το χρέος τους και αυτό έκαναν μετά από πιέσεις του κ. Παππά εδώ και έξι μήνες. Πιέσεις προς εμένα, που καλώς τις έκανε, και με φράσεις που ο ίδιος ξέρει, γιατί γνωρίζει πως μόνο ο Καλαντζής είναι αποτελεσματικός. Αλλά σίγουρα και ο κ. Παναγιωτόπουλος και οι υπόλοιποι βουλευτές έκαναν το ίδιο.
»Έξι μήνες προσπαθούσα σε συνεργασία με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη, με το σημερινό υπουργό Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τον αναπληρωτή Χρήστο Σταϊκούρα για να έρθει η σύμβαση στη Βουλή. Και ο Βαγγέλης Παππάς μου έλεγε πότε θα έρθει η σύμβαση στη Βουλή. Όταν άλλαξε τη θέση του, του είπα Βαγγέλη είναι δυνατόν; Δεν με νοιάζει αν κερδίζει ή χάνει ο Παππάς ως πρόεδρος. Με νοιάζει να μη χάσει η Καβάλα, η εταιρεία ως σύνολο, αλλά και οι εργαζόμενοι».

2 σχόλια

  1. Μουρούτηηη...

    Σίμοοο...

    Φαήλεεε...

    Πτωχέεε...

    ΑΠΟ ΜΑΓΓΑΛΙ ΝΑ ΠΑΤΕ, ΒΡΩΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!!

    Και να πάρετε μαζί σας και τον άεργο, μη έχοντα ούτε ένσημο, βουτηρομπεμπέ, επαυλο-κτήτη της Κηφισιάς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΞΩ ΟΛΟΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση