GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Φέτελ στην pole position

Οι κατατακτήριες δοκιμές στο Άλμπερτ Παρκ επιτέλους ολοκληρώθηκαν, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ και τη Red Bull να κυριαρχούν στην πίστα, όταν...

Οι κατατακτήριες δοκιμές στο Άλμπερτ Παρκ επιτέλους ολοκληρώθηκαν, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ και τη Red Bull να κυριαρχούν στην πίστα, όταν αυτή στέγνωσε. Δεύτερος ο Μαρκ Γουέμπερ. Τρίτος ο Λιούις Χάμιλτον στο ντεμπούτο του με τη Mercedes.
Μπορεί η Παρασκευή να ήταν... χαρά Θεού από πλευράς καιρικών συνθηκών, όμως σήμερα ο καιρός είχε... προειδοποιήσει από την τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, όταν ξεκίνησε να βρέχει στη Μελβούρνη. Ωστόσο, η βροχή ήταν ασταμάτητη και στις κατατακτήριες δοκιμές, με την πίστα να έχει μαζέψει αρκετό νερό.
Αυτό είχε ως συνέπεια η διαδικασία να ξεκινήσει με μισή ώρα καθυστέρηση, με τους ανθρώπους ασφαλείας του Άλμπερτ Παρκ να προσπαθούν να... σκουπίσουν την πίστα. Αφού πέρασε η μισή ώρα, ξεκίνησε η πρώτη περίοδος, με τους πιλότους να σχηματίζουν ουρά στο πιτλέιν με τα μονοθέσιά τους.
Βέβαια, τα προβλήματα λόγω της ολισθηρότητας του σιρκουί δεν έλειψαν, με αρκετούς πιλότους να κάνουν τετακέ και ορισμένους να προκαλούν ζημιές στα μονοθέσιά τους, όπως ο Εστεμπάν Γκουτιέρεζ, ο οποίος χτύπησε και στον τοίχο. Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος ο Νίκο Ρόζμπεργκ έκανε πρώτο χρόνο, με τους Φερνάντο Αλόνσο και Ρομάν Γκροζάν να ακολουθούν, αφού έκαναν... κόντρα με τον Γερμανό στα χρονόμετρα.
Από τη μεριά τους, οι Παστόρ Μαλντονάντο, Εστεμπάν Γκουτιέρεζ, Ζουλς Μπιανσί, Μαξ Τσίλτον, Γκιέντο φαν ντερ Γκαρντ και Σαρλς Πικ αποκλείστηκαν από το πρώτο σκέλος, με τον τελευταίο να αντιμετωπίζει πρόβλημα με το 107%. Αυτό σημαίνει ότι το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι ο αγώνας να διεξαχθεί με 21 μονοθέσια, αφού οι αγωνοδίκες θα πρέπει να θεωρήσουν ιδανικές τις συνθήκες για να τρέξει.
Αφού, λοιπόν, ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος, άπαντες έπρεπε να περιμένουν 50 λεπτά για να ακούσουν την τελική απόφαση των αγωνοδικών. Με πιλότους και ομάδες να βρίσκονται στην αναμονή για τόσο χρονικό διάστημα, αποφασίστηκε να διακοπεί η διαδικασία και να συνεχιστεί αύριο το πρωί στις 11 τοπική ώρα, δηλαδή 2 τη νύχτα ώρα Ελλάδας. Έτσι, θα χρειαστεί να περιμένουμε μερικές ώρες ακόμα για να μάθουμε τον πρώτο poleman της χρονιάς.
Εφόσον οι καιρικές συνθήκες καλυτέρεψαν, η διαδικασία συνεχίστηκε στις 2 τη νύχτα, όπως ήταν προγραμματισμένη και ολοκληρώθηκε δίχως κανένα πρόβλημα.
Στην επιστροφή, λοιπόν, των μονοθεσίων στην πίστα ο Ρόζμπεργκ ήταν και πάλι αυτός που έκανε καλύτερο χρόνο, αφού έδωσε μάχη με τον Φέτελ, που τελικά έμεινε πιο πίσω στους χρόνους.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση